Son dakika: Erdoğan bakanlarla telekonferans ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine üyeleriyle video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler görüşüldü.

GİRİŞ 25.03.2020 11:13 GÜNCELLEME 25.03.2020 13:11
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ile telekonferans ile görüştü. Bakanlarla yapılan tek tek görüşmede, Korona virüse karşı alınan önlemler ve son durum masaya yatırıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve  Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti. 



SOSYAL MESAFE KURALINA UYULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile de "sosyal mesafe" kuralına uygun olarak aralıklı olarak oturması dikkat çekti.

ERDOĞAN REKLAM İÇİN TALİMAT VERDİ

Enerji Bakanı Fatih Dönmez ise bor madeninden üretilen el dezenfektanını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tanıttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konu için acil reklam talimatı verdi.

Erdoğan, "Bu dediğiniz dezenfektan hakikaten bu işi gördüğüne göre çok ciddi bir reklam kampanyasına girip buradaki açığı kapatalım. Siz bundan bize de gönderin. Siz denediniz mi, ellerimiz mahvolmasın" ifadelerini kullandı.

BAKAN DÖNMEZ MÜJDEYİ VERDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Ar-Ge çalışmasını tamamladığımız bor katkılı el dezenfektanının seri üretimine başlıyoruz" dedi.

BAKAN'I UYARDI: YANLIŞ YAPIYORSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dezenfektan ile ellerini temizleyen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e seslenerek, "Yanlış yapıyorsun, kurallara uygun yap" ifadelerini kullanması tebessüm yarattı.

BİR UYARI DA ÇAVUŞOĞLU'NA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na "Seni çok heyecanlı gördüm" sözleri gülüşmelere neden olurken, Çavuşoğlu da "İlk defa video konferans yapıyoruz, o yüzden heyecanlıyım" diye yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "sosyal mesafe" uyarısı da yaparken, Çavuşoğlu'nun bakanlığın en büyük ofisi orası olduğunu söyledi.

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, koronavirüs salgını ve alınan önlemlere ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüse karşı savaşı koordine ettiğini kaydederek, Erdoğan'ın kabine üyeleri ve diğer ilgili kurumlarla telekonferans gerçekleştirip, güncel bilgileri aldığını söyledi. Erdoğan’ın gerekli talimatları verdiğini belirten Altun, "Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli olarak durumu izliyor. Koronavirüs nedeniyle 7 can kaybına ilişkin talihsiz haberi aldık. Test sayımızı arttırıyoruz ve son 24 saatte 343 yeni vaka daha tespit edildi" dedi.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA MİNNETTARIZ'

Test, karantina, deneysel ilaçlar, sosyal mesafe gibi uygulamalarla sıkı tedbirler aldıklarını vurgulayan Altun, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan bu küresel tehdide karşı diplomatik girişimlerle ortak bir cevap geliştirmek için dünya liderleriyle toplantılar düzenliyor. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var ve ciddiyetle uygulanan ortak tedbirler virüsün yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir. Koronavirüse karşı bu tarihi ve eşi görülmemiş mücadelede, hükümetimiz bu tehdidi çok ciddiye alıyor ve bir yandan ekonominin istikrarını sağlarken bir yandan da sıkı sağlık önlemleri alıyor. Hastalara bakabilmek için cansiparane bir şekilde kendi sağlıklarını ve hayatlarını tehlikeye atan sağlık çalışanlarımıza son derece minnettarız. Ayrıca halkımızı koruduğu için güvenlik güçlerine ve farkındalık uyandırdığı için medyaya da teşekkür ederiz. Fedakarlıkları asla unutulmayacak."

 

 

YORUMLAR 41
  • Zekigören 4 yıl önce Şikayet Et
    Endüstriyel, kenevir yağı belki çözüm olabilir. Nalet ekonomist dergisinde virüsü yayan pangolin isimli hayvan üzerinde kenevir var !
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    En dogal Sirke.100ml sirkeye 50ml ye yakin sirke ve 4-5 damla cay agaci yagi damlatip karistirin (fis fis siselere)günde birkere ellerinize krem sürpn ki kurumasin elleriniz. En dogal virüs bakteri mikrop öldüren karisim.
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    çok sevindim. bor. şimdiye kadar yabancı sermayeli temizlik maddelerine dünyanın paralarını ödedik. market raflarında en az 5-6 çeşidini evlerimize taşıdık. 100-150 TL arası bedelle.
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Yürü III.Abdulhamit Han. Sen yürüdükce adalet ayaklanır, bayrak dalgalanır, kolay gelsin Allah yardım etsin devletimize ve milletimize
    Cevapla
  • Üretelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bor madenimizden her şey üretelim dezenfektanımız da hayırlı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır