Bakan Çavuşoğlu'ndan İtalyan mevkidaşına: Dost kara gün içindir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele çerçevesinde İtalya'ya tıbbi malzeme desteğinde bulunan Türkiye'ye teşekkür eden İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio'ya, "Dostlar kara günler içindir" mesajını gönderdi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan İtalyan mevkidaşına: Dost kara gün içindir
Bakan Çavuşoğlu'ndan İtalyan mevkidaşına: Dost kara gün içindir
GİRİŞ 01.04.2020 21:57 GÜNCELLEME 03.04.2020 21:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çavuşoğlu, İtalyan mevkidaşı Di Maio'ya hitaben Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Dostlar kara günler içindir. Gerçek arkadaşlar zor zamanlarda belli olur. Dostlar, ihtiyaç halinde birbirinin yanındadır." ifadelerini kullandı.

 

 

İKİ MEVKİDAŞ TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu ve Di Maio, telefonda da görüştü. Di Maio'nun talebi üzerine yapılan görüşmede, Di Maio'nun Kovid-19'la mücadelede gösterdiği dayanışma için Türkiye'ye teşekkür ettiği bildirildi.

 

 

Milli Savunma Bakanlığına ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkanlarla üretilen çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, Kovid-19'la mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait uçakla İtalya ve İspanya'ya gün içinde gönderilmişti.

Dİ MAİO TWİTTER'DAN PAYLAŞTI

İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio, Twitter'dan, Türkiye'nin yardım götüren uçağın fotoğraflarını paylaşarak, "Bugün Türkiye'den İtalya'ya yönelik büyük bir dayanışma jesti geldi." mesajını paylaşmıştı.

Türkiye'nin İtalya'ya gönderdiği tıbbi malzemeleri taşıyan uçağı Practica di Mare Hava Üssü'nde karşılayan Di Maio ayrıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşı Çavuşoğlu ve Türk halkına teşekkür etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke aynı karşılığı bizde sizden bulsak.
    Cevapla
  • SEYYAH 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkeler dostluklarınin testini 1. dünya savaşında verdiler. Ama biz iman etmiş insanlarız. Bunlar caniliklerini yapacaklar cehennem ehil olacaklar, bizlerde insanlığımızı yapıp cennet ehli olacağız inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?