Süleyman Soylu ile Devlet Bahçeli görüştü! İstifadan neden vazgeçtiğini açıkladı

Dün akşam saatlerinde gelen istifa haberi üzerine MHP liderinin twitter üzerinden yaptığı çağrı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Devlet Bahçeli arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Bakan Soylu sosyal medyadan yaptığı açıklama sonrası itifadan neden vazgeçtiğini ise 4 başlıkta açıkladı.

GİRİŞ 13.04.2020 16:22 GÜNCELLEME 07.05.2020 21:47
Bu Habere 222 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün akşam saatlerinde istifa ettiği haberi gündeme düşmüş bunun üzerine MHP Lideri attığı tweette “Sayın Süleyman Soylu azimli, inançlı, dirayetli ve mücadeleci kişiliğiyle Türkiye'nin en hassas döneminde üstlendiği bakanlık görevini başarıyla yerine getirmiştir. Bizim temennimiz bu görevine kararlılıkla devamından yanadır.” ifadelerini kullanmıştı.

 


BAKAN SOYLU'DAN MHP LİDERİ BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Bugün MHP Lideri'ni arayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun telefon görüşmesinde Devlet Bahçeli'ye, hem nezaketi hem de ülkemizin zor süreçlerden geçtiği her dönemde olduğu gibi dün akşam da kendisine yönelik devlet sorumluluğuna vurgu yapan çağrısı için teşekkür ettiği; MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de cevaben, devam kararından duyduğu memnuniyeti ve desteklerini ifade ettiği öğrenildi. 

BAKAN SOYLU 4 BAŞLIKTA İSTİFADAN NEDEN VAZGEÇTİĞİNİ AÇIKLADI

Konuyla ilgili merak edilenlere ilişkin A Haber'e konuşan Bakan Soylu istifadan 4 ana başlıkta neden vazgeçtiğini açıkladı. 

Bakan Soylu, "Büyük badirenin içerisinde bir vesile ile özellikle şahsım tarafımdan sorumlu olduğum eksikliği, büyük bir alicenaplıkla insani boyutta ele almasına bizim tarafımızdan sessiz kalınması sorumsuzluk olurdu." diyerek istifadan vazgeçmesi konusunda en büyük gerekçesi olarak Cumhurbaşkanı'nın bu süreçteki tutumunun olduğunu söyledi. 

"MİLLETİMİZ İYİ NİYETTEN ŞÜPHE ETMEDİ"

Bakan Soylu ikinci neden olarakda "Milletimizimizin yaşananlarla ilgili iyi niyetten şüphe etmemesi de benim bu kararı değiştirmem de önemli katkı yaptı." dedi. 

"KAYITSIZ KALMAM ASIL BÜYÜK SORUMSUZLUK OLURDU"

Ayrıca Soylu, "MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin özellikle böyle bir dönemde sorumluluğa davet eden sözlerine kayıtsız kalmam asıl büyük sorumsuzluk olurdu" ifadelerini kullandı. 

"BİZ ZATEN BABASIZ KALDIK BİZİ BİR DAHA BABASIZ BIRAKMA"

Soylu yaptığı açıklamada dün akşam kendi telefonun kapalı olduğunu ancak eşi ve özel kalem müdürünün telefonlarına gelen mesajların kendini çok etkilediğini açıkladı. Şehit çocuklarının, "Biz zaten babasız kaldık bizi bir kez daha babasız bırakma" şeklindeki mesajlarının kalbine dokunduğunu dile getirerek istifa kararından vazgeçtiğini açıkladı. 

YORUMLAR 222
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    devlet bahçeli ve suleyman soylu çok guzel bir manzara olmus iste bu tabiki diger bakanlarimizin içinde melut çavusoglu bakan koca savunma bakani ve digerleri bunlar maasallah guzel çalisiyorlar allah uzun omur versin .
    Cevapla
  • Memoral 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlısını versin. Süleyman soylu iyidir tabikide ama unutmayın ki güveninizi Allah a dayandirmazsaniz süleyman soylu zarar açar. Yorumlara bakıyorum çok aşırı bir üzülme belirtilsi var sakin olun Allah var.
    Cevapla
  • Betmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Bugun iflasi verdim karsilayamayacam ,ne olacak bu gidis
    Cevapla
  • Nurelif 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun sorumlusu kim peki halkmi biriside hata benim desin ya
    Cevapla
  • Mehmet Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni Allah için seviyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı