İYİ Partili Ümit Özdağ hakkında fezleke

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında, 'MİT Kanunu'na muhalefet ettiği' gerekçesiyle hazırlanan fezlekenin TBMM'de Meclis'te Adalet-Anayasa Karma Komisyonu'na havale edildiği öğrenildi.

İYİ Partili Ümit Özdağ hakkında fezleke
İYİ Partili Ümit Özdağ hakkında fezleke
GİRİŞ 16.04.2020 17:03 GÜNCELLEME 16.04.2020 17:03
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

İYİ Partili Özdağ, 25 Şubat'ta TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Libya'da şehit olan 2 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisinin isim ve rütbelerini kamuoyuyla paylaşmış, bu açıklama ertesi gün gazetelerde yayımlanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özdağ hakkında fezleke hazırladı. Özdağ'ın dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili hazırlanan dosya, 25 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi olarak Meclis'e gönderildi.

Tezkerenin, 31 Mart'ta ise TBMM Adalet-Anayasa Karma Komisyonu’na havale edildiği öğrenildi. Tezkere ilgili Meclis tutanaklarında, "İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi (3/1154) Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonuna havale edildi" ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 51
  • corona 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin'in Wuhan kentine gönderilmeli
    Cevapla
  • adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu şahıs eğer vatansever olsaydı zaten mhp de kalırdı. bunlar kansız kişiler... bu ve bunun gibileri derhal atın hapse... bir mhp li olarak bu şahıstan iğreniyorum.
    Cevapla
  • Dadaş25 4 yıl önce Şikayet Et
    milliyetçilik ile hiç alakası olmayan bu adam teröristlik yapmıştır. en ağır şekilde cezalandırılması şarttır.
    Cevapla
  • Türkmen Başı... 4 yıl önce Şikayet Et
    Birde birde ahkâm kesip, milliyetçi geçiniyorsun. İster parti değiştirerek, istersen yeni partin olsun ama hic olmazsa milliyetçilik ruhunu ve karekterini kaybedip, hainlerle birlik olma. Yazıklar olsun be senin (ülkücü olamazsın ya) milliyetçiliğine. Sizin gibiler, hani şu yarım ekmek tavuk dönere bir zamanlar genc partiye satılanlar vardı ya onlardansıniz işte. İnş. layık olduğunuz cezayı alırsın.
    Cevapla
  • ŞİFA 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen bu milletin Vekili olmaya layık değilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı