HDP'li eski başkanın maskesi düştü!

Mardin’in HDP’li Kızıltepe, Derik, Savur ve Mazıdağı ilçesi eski belediye başkanları hakkında hazırlanan iddianamede şok ayrıntılar yer aldı. İddianamede Derik eski belediye başkanı Mülkiye Esmez’in “Hendek-Barikat” eylemlerinde faal yer aldığı belirtildi. Esmez’in evinde örgüt toplantısı yaptığı ortaya çıktı.

HDP'li eski başkanın maskesi düştü!
HDP'li eski başkanın maskesi düştü!
GİRİŞ 21.04.2020 07:12 GÜNCELLEME 21.04.2020 09:01
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK ile bağlantıları tespit edilen ve tutuklanan Mardin’in HDP’li Kızıltepe, Derik, Savur ve Mazıdağı ilçesi eski belediye başkanları hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Derik eski belediye başkanı Mülkiye Esmez’in “Hendek-Barikat” eylemlerinde faal şekilde yer aldığı belirtildi. Terör örgütü PKK’nın talimatıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki şehir merkezlerinde başlayan, onlarca polis ve askerin şehit bir çoğunun da gazi olduğu eylemlere katılan ve sonrasında güvenlik güçlerince sağ ele geçirilen teröristlerin itirafları Mülkiye Esmez’in maskesini düşürdü.

 

 

ÖRGÜT TOPLANTISI YAPMIŞ

Hendek-barikat eylemlerinin PKK ve HDP’nin ortak organizasyonu olduğu da açıkça ortaya konduğu iddianamede, o dönem HDP teşkilatlarında da görevli olan Mülkiye Esmez’in hendek ve barikatların yapımında çalıştığı, Küçükpınar Mahallesindeki evleri dolaşarak vatandaşların evlerini terketmemelerini ve hendek- barikat yapımına yardımcı olmalarını söylediğini belirtildi. Esmez’in dağ kadrosundan gelen teröristleri kastederek vatandaşlara “Bunlar sizin için gelmiş, özgür olacaksınız, siz kendinizi yöneteceksiniz” dediği ve eylemleri organize için Derik ilçe merkezine gelen PKK’lı teröristlerin Mülkiye Esmez’in evinde toplantılar yaptığı da iddianamede yer aldı.

 

 

TERÖRİSTLER TEDAVİ EDİLDİ

İddianamede, PKK tarafından Derik’teki hendek-barikat eylemlerini organize etmekle görevli Hamza Bagok kod adlı teröristin, dönemin Derik belediye başkanı Abdulkerim Erdem’i yerel halkın eylemlere destek vermemesinden dolayı sorumlu tutarak azarladığı ve tokat attığına ilişkin beyanlar da yer aldı. Bu olaydan sonra Hamza Bagok kod adlı terörist ile HDP’li bazı İsimlerin olaydan sonra Mülkiye Esmez’in evine gittikleri, eylemlerde yer alan ve yaralanan teröristlerin de Esmez’in evine getirilerek burada tedavi edildiği de itirafçı ifadelerine yansıdı.

Barikatın başındaydı!

Hazırlanan iddianamede Esmez’in hendek-barikat eylemlerindeki çalışmaları nedeniyle Derik’e belediye başkan adayı olarak gösterildiği de belirtildi. İtirafçı teröristlerin, Esmez’in eylemlerde Küçükpınar Mahallesi sorumlusu olduğu, ilk olarak belediye başkanlığı için Berivan kod isimli Müslime Bahçeci’nin düşünüldüğünü fakat Behçeci’nin PKK’ya üye olmaktan ötürü yargılandığı için aday gösterilmeyerek, hendek-barikat eylemlerinde faal rol oynayan Esmez’in belediye başkan adayı göstertildiği beyanları iddianamede belirtildi.

Yenişafak

YORUMLAR 57
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah ile arası iyi olmayan insanların yüzünde meymenet yok
    Cevapla
  • diyarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    problem nerde biliyormusunuz,,,,bu gūn secim olsa ,yine belediye baskani olur,maglesef,oradaki halkimiz ,,,,,,,,,,,,, anlamiyor,durumu,tek çare ,yeni bir parti o kesimi anlayip,anlata bilecek,sorunlarina el uzata bilecek,HDP degil,onlar tarafini sōyledi,kimin ōnūnde olduklarini,arka filanda kalmadi ya
    Cevapla
  • Fuzul 3 yıl önce Şikayet Et
    chp'li arkadaşların toplantı yeri miymiş?
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hdp ye oy veren üye olan hdp den aday olanların hepsi pkk ile bağlantılır.Aklı selim insan bunlara oy veririmi.Akp nin yaptığı en mantıklı iş demirtaş denen kansızı hapse tıkmasıydı.
    Cevapla
  • tek 3 yıl önce Şikayet Et
    daha çok maskeler var onlarda duşecek.gerçı bunların yaptıklarından ve konuşmalarından bellı ama maskesı duşecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı