Türkiye'den kritik Irak açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Irak'ta Mustafa Kazımi'nin hükümeti kurmaya yakın olduğu değerlendirmeleriyle ilgili, "Bölgemizi iyi bilen bir şahsiyet olan Sayın Kazımi'nin liderliğinde Irak'ta istikrarlı bir hükümetin kurulmasının hem Irak hem bölgemiz açısından yararlı olacağına inanıyoruz" dedi.

Türkiye'den kritik Irak açıklaması!
Türkiye'den kritik Irak açıklaması!
GİRİŞ 22.04.2020 22:15 GÜNCELLEME 22.04.2020 22:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy, Irak'ta hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili soruya yazılı cevap verdi. Aksoy, Türkiye'nin Irak'ta istikrarlı bir hükümetin kurulmasından yana olduğunu belirterek, "Irak'ta uzun süredir devam eden yeni hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde son olarak Cumhurbaşkanı Berhem Salih tarafından bu görev Ulusal İstihbarat Başkanı Mustafa Kazımi'ye verilmiştir. Bütün dünyanın zor bir süreçten geçtiği bu dönemde kardeş ve komşu ülke Irak'ta istikrarlı bir hükümetin kurulmasını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.  

Cumhurbaşkanı Salih'in, ehil bir isim olduğu için hükümet kurma görevini Kazımi'ye tevdi ettiğini belirten Aksoy, "Bölgemizi iyi bilen bir şahsiyet olan Sayın Kazımi'nin liderliğinde Irak'ta istikrarlı bir hükümetin kurulmasının hem Irak hem bölgemiz açısından yararlı olacağına inanıyoruz" dedi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ta ABD zoru ile Kürt bir yönetici getiriliyor. Başkası gelince Irak bir anda karışıyor. ABD ülkeleri karıştırma konusunda tam bir uzman.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!