HDP'li vekilden pes dedirten açıklama: Türkiye salgın rakamlarında ABD ile yarışıyor

Türkiye koronavirüsle dünyaya örnek olacak bir mücadele yürütürken, mücadeleyi zedeleyecek açıklamalar da geliyor. Vaka sayılarını az göstermek için test sayılarının azaldığını iddia eden HDP'li Beştaş, " Amaç diğer ülke örneklerini geçmemek. Oransal olarak bakıldığında Türkiye, İran ve benzeri durumun çok daha vahim olduğu örnekleri çoktan sayı bazında aşmış ve ABD ile yarışır bir pozisyona gelmiştir" dedi.

GİRİŞ 28.04.2020 13:58 GÜNCELLEME 28.04.2020 13:58
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine ilişkin pes dedirten açıklamalar yaptı. Vaka sayısının daha az gösterilmesi için test sayılarının azaldığını iddia eden Beştaş, "Sayının daha az gösterilmesi için test sayılarında bir azalma söz konusu. Amaç diğer ülke örneklerini geçmemek. Ancak oransal olarak bakıldığında Türkiye, İran ve benzeri durumun çok daha vahim olduğu örnekleri çoktan sayı bazında aşmış ve maalesef ABD ile yarışır bir pozisyona gelmiştir. Bunu sadece paylaşılan resmi verilere bakarak söylememiz mümkün" ifadelerini kullandı. 

 

Beştaş'ın iddiası bununla da sınırlı kalmadı. İsveç'te tedavi edilmediği için Türkiye'ye getirilen koronavirüs hastası Emrullah Gülüşken'in hem AK Parti üyesi hem de milyoner olduğu iddiasını öne süren Beştaş, açıklama yapılması gerektiğini söyledi.

1 milyon 10 bin vakanın görüldüğü ABD'de 56 bin 803 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan ABD, sağlık malzemeleri bakımından ciddi sıkıntı yaşıyor. Türkiye'de ise 112 bin 261 vaka görüldü ve 2 bin 900 kişi vefat etti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 161
  • Kalender 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle birşey gerçek olsa ne kadar sevinirdiniz değil mi keferenin uşakları. Sizin enikleriniz (pkklı teröristler) dağda koronadan, aids den zatüreden ve bir çok hastalıktan kırılıyo. İnşallah korona bir gün sizide alır içine.
    Cevapla
  • Tyuil 4 yıl önce Şikayet Et
    Dagdan inen canim meclisimize girebiliyor yaziklar olsun
    Cevapla
  • Mustafa Akın 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Korona virüsünden kurtuldu bir bu HDP virüsünden kurtulamadı. HDP'liler aslında doğru söylüyor.
    Cevapla
  • Paol 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu tipe bakarmisin bu kadar çirkin surat gormedim
    Cevapla
  • kaplan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c sizi islah etsin vatan haini kefere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!