Ömer Çelik'ten muhalefete: Darbecilik sadece sizin gündeminizde

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, darbe söylemini dilinden düşürmeyen, buna tepki gösterildiğinde de 'Ülkede niye darbe konuşuluyor?' diyen muhalefete sert çıktı. Çelik "Darbeci sözler sarf ederek Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira atıyorsunuz. Ondan sonra 'Savunma Bakanını görevden alın.' diyerek kendi ülkenizin ordusunu kendi antidemokratik gündeminiz için hedef alıyorsunuz." ifadesini kullandı.

Ömer Çelik'ten muhalefete: Darbecilik sadece sizin gündeminizde
Ömer Çelik'ten muhalefete: Darbecilik sadece sizin gündeminizde
GİRİŞ 11.05.2020 23:12 GÜNCELLEME 11.05.2020 23:17
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hükümet seçimle yada başka yollarla gidecek." diyerek "darbeci sözler" sarf edenlerin şimdi "Hükümet darbe gündemini konuşarak memleket meselelerinin konuşulmasını engelliyor." dediğini aktardı.

"Bu gündemi biz açmadık. Siz darbeci sözler sarf ettiniz biz de size cevap verdik." ifadesini kullanan Çelik, "Darbeci sözleri her zaman olduğu gibi siz dillendirdiniz. Biz size demokratik namusu hatırlatınca, 'Ülkede niye darbe konuşuluyor?' diyorsunuz. Türkiye'nin bir darbe gündemi yok. Darbecilik sadece sizin gündeminizde." değerlendirmesinde bulundu.

Ömer Çelik, şöyle devam etti:

"Darbeci sözler sarf ederek Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira atıyorsunuz. Ondan sonra 'Savunma Bakanını görevden alın.' diyerek kendi ülkenizin ordusunu kendi antidemokratik gündeminiz için hedef alıyorsunuz. TSK, demokrasimize saldıran terörle mücadele ederken, Doğu Akdeniz, Libya ve Suriye'de milli menfaatlerimizi korumak için yoğun bir mücadelenin içindeyken, sizin darbeci iftira kampanyanız sadece rakibimiz olan devletlere göz kırpıyor. Siz darbeci sözler sarf ettiniz. Siz antidemokratik yollarla hükümet değişikliğinden bahsettiniz. Biz size demokratik namusu hatırlattık."

- "MİLLİ İRADEYİ TEHDİT ETMEDEN BEŞ DAKİKAYI DOLDURAMIYORSUNUZ"

Kendilerinin "Millet iradesi esastır." dediğinin altını çizen Çelik, şunları kaydetti:

"Şimdi çıkmışsınız 'Hükümet darbeyi konuşarak ülke gündeminden kaçıyor' diye yalan söylüyorsunuz. Ülke meseleleri hakkında demokratik bir yaklaşımla konuşacak üç paragraf cümleniz yok. Darbecilik yapmadan, milli iradeyi tehdit etmeden beş dakikayı dolduramıyorsunuz. En ufak meseleden en büyüğüne kadar her işi demokratik rejimin yerine 'Yassıada rejimi' getirmeye bağlıyorsunuz. Ondan sonra çıkıp 'Darbeye niye tedbir alınmıyor' diyorsunuz. Memleketin darbe gündemi yok. Sizin seçilmiş hükümete karşı iflah olmaz darbecilik gündeminiz var. Sizi iflah olmaz hastalığınızla baş başa bırakıp milletimiz için çalışmaya devam ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • dertli 3 yıl önce Şikayet Et
    darbe olma ihtimalinde darbe hevesçileri nabız yokladı baktılar ki olası bir darbede sonları geleceğini ölçtüler. şimdi 180 derece dönüşü biz darbe konuşmadık ki.. yok bilmem ne. yani darbe heveslileir şunu anladı başarısız darbe olduğunda yerleirnd ekalıyorlardı yada yurt dışına kaçıyorlardı efendilerine... ama şimsdi anladılar ki başarısız bir darbe ihtimalinde kaçamayacaklar ve sonlarını hazırlamış olurlar. olay bu... son olarak birilerinin menzili pkkypgetö çukurları olabilir. vatanını sevenin menzili kızıl elma ... korkuları hortladı veselam
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüs içimizdeki vatan hainlerine ve destekçilerine bulaşır inşallah
    Cevapla
  • Envers 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz güçleniyor ve güçlendikçe dış güçler kafayı yiyor. Örnek isteyen Suriye ve libyadaki yada kovid 19 ile ilgili konumumuza baksın. Çıldıran ülkeleri geçelim Chp kafayı yiyor çamur olmuş sürükleniyor son nefesini veriyor.
    Cevapla
  • Candan 3 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi düşmanı ittihat terakki torunu alçaklara artık geçit verilmeyecek. Hele bir denemeye kalkışsınlar 15 temmuzu mumla ararlar. 100 yıl önce Milletin yeni arayışını bilip fitnelerle birçok topraklarımızın kaybına sebep oldunuz. Munafıklığınızla demokrasi yanlısı gözüküp cumhuriyetimizi kurduğumuzda yanımızda bulundunuz. Sonra sanki sizin sayenizde olmuş gibi cumhuriyetin üzerine çöreklenip başarısız padişahları bile aratır ettiniz...
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Meral hanım daha 1 ay önce iktidarı 15 gün tamamamen sokağa çıkma yasağı niye ilan edilmiyor diye soruyordu. 15 gün tamamen sokağa çıkma yasağı ilen edilmiş olsaydı salgın önlenemezdi ama üretim ve lojistik durur ekonomi çöker halk belkide sokağa dökülürdü. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ekibinin bilim kurulu ile birlikte sayın Bahçelininde desteği ile bu salgın krizi başarıyla atlatıldığını gören Meral hanım yerden yere vurduğu bu başarıya ortak masa kurulsun başarıdan pay kapalım istiyor belkide olmayacak taleplerde bulunacak sonrada halka dönüp biz şunu talep etmiştik hükümet yapmadı diyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı