Doğu Perinçek: MHP'lileri kimse yanaştıramazdı ama İyi Parti HDP ile aynı cephede yer aldı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İyi Parti ile HDP arasındaki tartışmalarla ilişkin Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu. Perinçek, "MHP tabanındaki milliyetçileri hiç kimse götürüp HDP/PKK’nın yanına yerleştiremezdi. Ama Meral Akşenerler, CHP’nin müttefiki olarak, HDP’nin de müttefiki oldular" ifadelerini kullandı.

Doğu Perinçek: MHP'lileri kimse yanaştıramazdı ama İyi Parti HDP ile aynı cephede yer aldı
Doğu Perinçek: MHP'lileri kimse yanaştıramazdı ama İyi Parti HDP ile aynı cephede yer aldı
GİRİŞ 14.05.2020 14:29 GÜNCELLEME 14.05.2020 14:29
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İyi Parti ile HDP arasındaki tartışmalarla ilişkin Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu. Perinçek'in açıklamaları şöyle:  

 

 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "HDP'yi Kandil'in yanında konumlandırıyoruz" sözlerine HDP'li Sırrı Süreyya Önder'den yanıt geldi. Önder "Bize aracı gönderip, 'şunu nasıl yapalım' diye soran şimdi bize koordinat biçemez" ifadeleriyle İyi Parti ve Akşener' yanıt verdi. Bu atışmaları nasıl değerlendirmek gerekir. Mevcut işbirliği sona mı eriyor yoksa bu ilişkiyi tabanlarının rahatsızlığını geçiştirmek için saklama çabasındalar mı? 

HDP yöneticisi Sırrı Süreyya Önder’in açıklaması dedikodu düzeyinde. İyi Parti’nin yolladığı aracı kimmiş, nerde görüşmüşler, bunları belirtmeden yapılan bu tür açıklamalar, siyasal ahlâk içinde değildir.

 

 

İYİ PARTİ; HDP İLE AYNI CEPHEDE YER ALIYOR

İyi Parti’nin konumuna gelince, bu konuda herhangi bir görüşme üzerinden yorum yapmaya gerek yok. İyi Parti, MHP’den ayrıldı ve gitti CHP eksenli Atlantik cephesinde yer aldı. CHP’nin bir yanında HDP/PKK var, öbür yanında da İyi Parti. Türkiye’nin bugünkü siyasal saflaşmasında İyi Parti ile HDP aynı cephede yer alıyorlar. CHP, onları birleştiriyor. CHP, HDP’leşmektedir. Bu nedenle CHP ile ittifak eden HDP ile de ittifak ediyor. Herkesin gördüğü gerçek budur.

MHP'Lİ MİLLİYETÇİLERİ HDP'NİN YANINA KİMSE YERLEŞTİREMEZDİ

MHP tabanındaki milliyetçileri hiç kimse götürüp HDP/PKK’nın yanına yerleştiremezdi. Ama Meral Akşenerler, CHP’nin müttefiki olarak, HDP’nin de müttefiki oldular. Nitekim bu olay, İyi Parti’nin siyasetlerini de belirledi. Örneğin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Haziran 2018’de, HDP’nin “Kürt siyasi hareketinin temsilcisi” olduğunu söyledi. MHP’de iken bunu söyleyemezdi. Demek ki, operasyon başarılı oldu.

İYİ PARTİ'DEN HDP İSTİFALARI

Nitekim İyi Parti’nin CHP üzerinden HDP ile ittifak konumuna sürüklenmesi, İyi Parti yöneticileri tarafından da saptandı.

E. Tuğg. Ali Aydın, 12 Temmuz 2018’de İyi Parti’den istifa etti. Gerekçesinde İyi Parti’nin HDP ile müttefik konumuna düştüğünü şöyle açıkladı: “Seçim sonrası genel idare toplantısı akabinde Sayın Meral Akşener'in yaptığı basın açıklamasında, "Ellerinde şehit kanı bulunan HDP'yi 'Kürt siyasi hareketinin temsilcisi' olarak nitelendirmesi hem yüce Türk milletini hem de yüce Türk devletine gönülden bağlı Kürt kardeşlerimizi derinden yaralamıştır. Ne yazık ki bu talihsiz açıklama şahsım gibi terörle mücadeleye yıllarını vermiş birisi adına bardağı taşıran son damla olmuştur"

İMAMOĞLU İLK İŞ PKK SEVİCİLERİNİ ZİYARET ETTİ

İyi Parti’nin lider kadrosundan Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da, aynı gerekçelerle İyi Parti’den istifa etti. Sayın Ok, istifa nedenini şöyle açıkladı:

"Sayın İmamoğlu seçimden hemen sonra sanki yapacak hiçbir işi kalmamış gibi hemen HDP’li belediyeleri ziyaret etmiştir. Dahası, başkan eşleri PKK sevicisi Demirtaş’ın yazdığı kitaptan sergilenen tiyatroyu seyretmeye gitmişlerdir. Bütün bunlar artık ortağımız CHP’nin HDP ile adı konulmamış bir ortaklık yaptığının meydana dökülmesidir. Partimiz Yönetiminin milletvekilleri ile yaptığı ilk toplantıda bu durumdan rahatsız olduğumu ve bunun tarafımdan kabul edilemeyeceğini ifade ettikten sonra “Parti Yönetimin görüşünü sordum.” En yetkili ağızdan verilen cevapla aynen devam edileceğini anlaşılmış oldu."

Daha bir çok örnek verilebilir.

İYİ PARTİ FETÖ VE PKK'YA KOL KANAT GERDİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Memleket Masası çağrısının muhataplarını açıklarken, yine ABD’ye ve Atlantik güçlerine göz kırptı. Masaya çağrılanlar, Abdullah Gül, Davutoğlu, Ali Babacan gibi Atlantik güdümlü siyasetçilerdi. Bu şahsiyetler, CHP ile birlikte PKK ve FETÖ’ye kol kanat gerdiklerini her kritik durumda sergilemekten geri durmuyorlar. 

Meral Akşener’in davet ettiği masa, yıkılmış olan masadır. O masa, Abdullah Güller, Davutoğlular ve Babacanlar ile birlikte tarihin sararan sayfalarında kalmıştır.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDE İYİ PARTİ YOK

İyi Parti, MHP’yi bölmek ve Atlantik projelerinin başarılı olması için, sahneye çıkarılmıştı. Geleneği ve kökü olmayan yapay bir partiydi. Rolü bitti.
Türkiye’nin geleceğinde İyi Parti diye bir parti yok.

İyi Parti’de bulunan Milliyetçiler, elbette Türkiye’nin millî güçlerinin içindedirler. Onları Türkiye’nin Kemalist Devrimini tamamlama programıyla Milliyetçi Devrimciliği temsil eden Vatan Partisi’ne katılmaya çağırıyorum.
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 69
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne günlere kaldık Allah ım , Perinçek gibi bir adam devleti savunuyor, var bunda bir kurt yeniği , bekleyip göreceğiz
    Cevapla
  • noon 3 yıl önce Şikayet Et
    Sandığa giderken yine inkar ederler, oyları alırlar sonra yine birbirlerine düşerler. İmamoğlu da gider karacaahmette cuma kılar, esnafa şiveli cilveli konuşur, ceketini çıkarır kollarını sıvar, akşener gibileri etkiler, yolsuzluk iftirası atar, seçime yakın birkaç yolsuzluk dosyası varmış gibi şov yapar, yine halkı kandırır oyları alır. Bunlar halkın neye kanacağını iyi çalışmışlar, tüm numaraları yapıyorlar.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi parti milliyetçi bir pati değilki terör destekçisinin destekçisi bir parti
    Cevapla
  • Reis C* 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi parti Perinçek kadar olamadı yazıklar olsun YALANCI MİLLİYETÇİLER HDPKK nın yol arkadaşları Fetö nün askerleri bunlar...
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    perinçek çok tehlikeli bir adam dikkat etmek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı