Celal Bayar'ın torunu: 27 Mayıs zihniyeti hala sürüyor

Yassıada’daki cunta mahkemesinde idama çarptırılan dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın torunu Prof. Emine Gürsoy Naskali, 27 Mayıs zihniyetinin hala sürdüğünü söyledi: Yassıada’da mahkemenin şeklini CHP’li profesörler darbecilere telkin etmiştir. Bu dönemde de teyakkuzda olmak lazım. Kadrolar değişti ama zihniyet aynı. Toplum olarak uyanık olmamız gerekiyor.

Celal Bayar'ın torunu: 27 Mayıs zihniyeti hala sürüyor
Celal Bayar'ın torunu: 27 Mayıs zihniyeti hala sürüyor
GİRİŞ 28.05.2020 10:20 GÜNCELLEME 28.05.2020 10:21
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, 27 Mayıs cuntasının hedeflerinden biri oldu. Celal Bayar’ın torunu Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, o gece yaşananları bir kez daha hatırlatarak, ‘tehlikenin geçmediği’ uyarısı yapıyor:

 

 

“Tank sesleriyle uyandık. Büyükbabamı almaya gelmişlerdi. Büyükbabam kendini götürmeye gelen cunta üyelerine silahını çekerek karşı koyuyor. ‘Ben buraya milletin iradesiyle geldim. Millet iradesiyle giderim. Siz kim oluyorsunuz’ diyor. Dedem silahını gelenleri vurmak amacıyla çekti ama bana sonradan anlattığı, ‘İçimden bir ses bana katil olma dedi’ şeklinde. Onun üzerine silahını kendi şakağına dayıyor. Silah tutukluk yapınca darbeciler silahı alıp büyükbabamı Harp Okulu’na götürdüler. Orada tutuklanan 400’e yakın kişi var. Dedem tecrit altına alınıyor. Hiçbiriyle görüştürülmüyor. Yassıada’ya götürüldüğünde de büyükbabam tecrit altında tutuldu.”

CHP’NİN YASSIADA’SI

 

 

“Yassıada’da mahkemelerin şeklini CHP’li profesörler darbecilere telkin etmiştir. O hukuk profesörleri demişlerdir ki; ‘Demokrat Partilileri şayet bir mahkeme kurup vahim suçlarla suçlamazsanız ve hüküm giymezlerse siz vatan haini durumuna düşersiniz. Siz suçlu olursunuz böyle bir tedbir almamız gerekir’ demişlerdir. Onun üzerine mahkeme kurulmuştur. 27 Mayıs’ta askerlere DP’lileri evlerinden alın Harbiye’ye götürün talimatı veriliyor. CHP’liler bu araçların üzerlerine binerek subaylara DP’lilerin evlerini gösteriyor şurada oturuyorlar, burada oturuyorlar diye.”

ZİHNİYET HEP AYNI

“Darbeyle birlikte devlet kadroları tepeden tırnağa dizayn edildi. Muazzam bir tasfiye, Türkiye’yi bütün kurumlarıyla ele geçirdiler. Tüm işlerde mekanizma hazır; ordu, üniversite ve adliye elleri altında. Bu kadrolardan yetişen insanlar yeni mevkilere yerleştiriliyorlar. Bu dönemde teyakkuzda olmak lazım. Hareketlerin ne anlama geldiğini hep sorgulamak lazım. Bir iki ağaç kesildi diye bir iki ağaç kesilme meselesi olmuyor. Onun arkasında başka şeyler oluyor. Birileri bir şeylerin hazırlığını yapıyor. Kadrolar değişti ama zihniyet aynı. Toplum olarak uyanık olmamız gerekiyor.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 11
  • Devriye 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayı gençlerin çoğu bilmez ...Bi okuyup araştırsalar her şey meydana çıkacak chp nin Halkın partisi olmadığını tam faşist bir parti olduğunu anlayacaklar...
    Cevapla
  • kale55 3 yıl önce Şikayet Et
    yassıadada yargılanıp idama mahkum edilen, bilahare affedilen demokrat partlilerin , evlatlarının torunlarının nerdeyse tamamı chp zihniyetini destekliyor, utanmadan hiç sıkılmadan , babalarının dedelerinin kemiklerini sızlatıyorlar
    Cevapla
  • Ali. 3 yıl önce Şikayet Et
    Kiralık katil sürüleri
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel tespitler ,Allah razı olsun .
    Cevapla
  • Kalender 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP olduğu sürece kötülük ihanet devam edecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi