Sözcü’nün 'belediye cami sattı' yalanı elinde patladı

"Esenler Belediyesi cami sattı" yalanıyla basında ve sosyal medyada yürütülen algı operasyonu çökertiliyor. İşte iftiraların hedefindeki İBB Meclisi'nin AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ve Esenler Belediyesi'nin devrettiği alanla ilgili son bilgiler...

Sözcü’nün 'belediye cami sattı' yalanı elinde patladı
Sözcü’nün 'belediye cami sattı' yalanı elinde patladı
GİRİŞ 29.05.2020 21:06 GÜNCELLEME 29.05.2020 21:20
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yönetime geldiğinden bu yana halkın faydasına bir icraat ortaya koyamayan Ekrem İmamoğlu ve CHP'lileri her fırsatta eleştirip Belediyecilik dersi veren İBB Meclisi'nin AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, yalan ve çarpıtma haberle hedef isim durumunda.

SÖZCÜ'NÜN YALANI FİTİLİ ATEŞLEDİ

Sözcü Gazetesi'nin fitilini ateşlediği "Esenler belediyesi borcunu cami parasıyla ödeyecek" yalanı günlerdir yandaş medyanın dilinden düşmüyor. 

Bugün Esenler Belediye Başkanlığı Basın Danışmanlığı'nın yaptığı açıklama sonrasında gerçekler tek tek ortaya çıktı.  

DEVREDİLEN ALAN NE KADAR?

Satıldı denilen, içinde cami bulunan 3922 m2'lik alanın "dini tesis alanı" olduğu, devlete devredilen alanın ise içinde cami olmayan 1327 m2'den ibaret olduğu ortaya çıktı.

ESENLER BELEDİYESİ'NİN HAZİNE'YE OLAN BORCU!

Esenler Belediyesi'nin şu an hazineye 33 Milyon 341 bin TL'lik bir borcu bulunmaktadır. Belediyelerin borç yükünü hafifletmek için kanunların kendilerine verdiği imkanlar içerisinde bazı şeyleri mevzuata uygun olarak hazineye devretme yetkileri vardır. Uygulama sadece AK Partili belediyelere özgü değil, CHP ve diğer partilere mensup belediyeler de kendi mülkiyetlerindeki bu gibi yerlerini Hazineye devretmektedirler.

BELEDİYELER MALİYE HAZİNESİNE NELERİ DEVREDİLEBİLİR?

Yasal prosedür gereği, kamu lejantlı (okul, hastane, cami, eğitim, sağlık, dini tesis, kamu kurumu alanı v.b.) belediyelerin mülkünde bulunan alanlar, kamudaki gerçek sahibi olan kurumlarla mahsuplaşma yolunu açan mevzuata uygun olarak maliye hazinesine devredilmektedir.

HAZİNE'DEN DİYANET İŞLERİ'NE DEVREDİLECEK

Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı'na borcu karşılığında satılmayan bu alan artık Esenler Belediyesi'ne ait değil.

CAMİ, DEVREDİLMEYEN ALANDA KALIYOR

Sözcü Gazetesi'nin Tevfik Göksu "cami sattı" yalanına muhatap olan 1327 m2'lik kısımda ise cami bulunmuyor. Cami diğer 2500 m2'lik alanda kalıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • add 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde kaos çıkarmak için Beyinleri kiralanmış adi üstün de sözcü ve sözcüleri varmı ötesi, ?
    Cevapla
  • Özkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sözcü paçavrası melanet yuvası olmuş.
    Cevapla
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalanların Sözcüsü
    Cevapla
  • Ottomans 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlarin ellerinde baska seyde patliyorki zaten
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyükşehir Belediye paraları sözcü gazetesi 'ne akıtılıyor, gazeteler bedava boşuna mı dağıtılıyor buna karşılık menfaat ilişkileri, Al birini vur ötekine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor