Herkesin konuştuğu görüntüler Erdoğan'ı kızdırdı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin dünkü MKYK toplantısında, partililere gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan toplantıda, normalleşme sürecinde parklardaki sosyal mesafenin korunmadığına ilişkin görüntülerle ilgili de sitemini dile getirdi.

GİRİŞ 09.06.2020 09:20 GÜNCELLEME 09.06.2020 09:37
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin dünkü MKYK toplantısında, Ayasofya müzesinin ibadete açılmasıyla ilgili olarak, “2 Temmuz’da alınacak bir Danıştay kararı var. 1934’te alınan Bakanlar Kurulu kararının iptali bekleniyor. Kararın ardından cami olarak ibadete açılacak” dedi. Erdoğan, kendisinin ve AK Partili hukukçu kurmayların da konuyu yakından takip ettiğini söyledi.

Hürriyet Gazetesi'nde Gizem Karakış'ın haberine göre; Erdoğan toplantıda, normalleşme sürecinde parklardaki sosyal mesafenin korunmadığına ilişkin görüntülerle ilgili de konuştu. Erdoğan, “Neden mesafeler ayarlanmıyor? Mesafeye dikkat edin. Bu ancak toplumun duyarlı olmasıyla önlenebilir. Siz de duyarlı olun” diye uyarıda bulundu.

RAKAMLAR NEDEN ARTIYOR

Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, günlük koronavirüs tablosunda rakamlardaki dalgalanmaları da sorarak “Neden bu rakamlar artıyor” dedi. Koca ise rakamların daha önceki yoğun bakım ve entübe hastalardan kaynaklı olduğunu şu anda durumun stabil olduğunu söyledi. Toplantıda turizmle ilgili de bilgi veren Bakan Koca, Rusya ve Almanya gibi ülkelerle irtibat halinde olunduğunu ifade ederek, “Rusların yaz aylarında gelmesini bekliyoruz. Türkiye vaka konusunda dünya ortalamasında 85. sırada. Dolayısıyla turizm de çok iyi gidecek” dedi. Koca, ölümlerin yüzde 98’inin 65 yaş üstü olduğunu da belirtti. 

 

 

NE OLMUŞTU?

 

 

İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 15 büyük kentte uzun zaman sonra ilk kez hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmamıştı. Bu kentlerde yaşayan vatandaşlar da hafta sonu parklara ve sahillere akın etmişti ancak sosyal mesafeye uyulmayan görüntüler uzun süre konuşulmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerle birlikte ihmalsizliğe tepki göstermişti. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 25
  • haydaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence, polisimiz de ceza yazmaya çok cesaret edemiyor ne kadar da profesyonel olunsa insanlar. Şöyle yapılabilir sosyal mesafe ve maske kuralına uymayanların bilgisine bir not düşüleceği ve hastalanmaları durumunda sağlık masrafları alınacağı belirtilebilir. Bu sayede polis bu notu düşerken, 3000 TL ceza yazmak kadar zorlanmaz.
    Cevapla
  • HAYYUL KAYYUM ALLAH 3 yıl önce Şikayet Et
    vallahi aklı olan dikkat eder sonra eyvah derler
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm herkesi kapsayacak Maske ve Sosyal Mesafeye uymayanlara en az 3000 TL Para Cezası getirilmeli!. 65 yaş üstü 18 yaş altı serbest kalmalı.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna söylemiyorum! Maskesiz kuralsız dolaşan Virüsü yayan bulaştıran 20 yaş üstüne 65 yaş Altına Ağır Cezalar getirilmedikden sonra bu Virüsün önlenmesi imkansız! ve 65 yaş üstü ve 18 yaş Altı boşuna yere Evlere hapis ediliyor!
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    memurlar ve emeklileri hafta sonu yani cumartesi çıksın işci ve emeklileri pazar çıksın sokağa bu şekilde olursa san ki sokaklar birazdaha rahat olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!