AK Parti'den manipülatif anket sonuçlarıyla ilgili açıklama: Yalana sarılıyorlar

AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, son dönemde manipülatif anket sonuçlarının açıklandığını belirtti. Dağ, "Yapılan tüm çalışmalar, milletimizin Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti'ye 24 Haziran 2018 seçimlerinden daha yüksek bir oranda destek verdiğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır" dedi.

AK Parti'den manipülatif anket sonuçlarıyla ilgili açıklama: Yalana sarılıyorlar
AK Parti'den manipülatif anket sonuçlarıyla ilgili açıklama: Yalana sarılıyorlar
GİRİŞ 09.06.2020 15:10 GÜNCELLEME 09.06.2020 15:14
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Son günlerde geleneksel ve dijital medyada yandaş anket firmaları tarafından manipülatif, gerçeklerle bağdaşmayan anketler ve oy oranları açıklanmaktadır." değerlendirmesini yaptı. 

 

 

Dağ, yazılı açıklamasında, AK Parti Ar-Ge Başkanlığının, toplumsal meselelerde vatandaşların bakış açısını, düşüncelerini ve hissiyatını politika yapım süreçlerinin önemli bir unsuru olarak gördüğünü, bu vesileyle toplumu ilgilendiren ve ülke gündeminde kendine yer bulan önemli meselelerde, düzenli olarak kamuoyu araştırmaları yaptığını belirtti.

Periyodik olarak yapılan araştırmaların Kovid-19 salgını sürecinde de devam ettiğine dikkati çeken Dağ, "Bunun yanında bu dönemki çalışmalarda hükümetin uyguladığı ve uygulamayı planladığı politikalara yönelik kamuoyu araştırmaları yapılmıştır. Son dönemde gerçekleştirilen çalışmalar göstermektedir ki, salgın sürecinde uygulanan politikalar kamuoyunun büyük oranda desteğini almıştır." ifadesini kullandı.

 

 

Türkiye'nin bu süreçte ortaya koyduğu başarı hikayesinin uluslararası alanda da gıptayla takip edildiğini ve büyük beğeni topladığını aktaran Dağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu hikayenin doğal bir sonucu olarak, toplumun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye olan teveccühü artmıştır. Uygulanan başarılı politikaların vatandaşlarımızda bulduğu karşılık istisnasız her kamuoyu araştırmasında net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu duruma halel getirmek ve gölge düşürmek isteyen muhalefet partileri darbe ve erken seçim tartışmalarını ön plana çıkarmaya gayret etmektedir. Bunun yanı sıra son günlerde geleneksel ve dijital medyada yandaş anket firmaları tarafından manipülatif, gerçeklerle bağdaşmayan anketler ve oy oranları açıklanmaktadır."

Dağ, bu anketlerde diğer partiler sabit bırakılırken, AK Parti'nin oy oranı düşürülüp kararsız seçmen oranının yükseltildiğine işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Muhalefet partilerinin oy oranlarının yükseldiğini iddia edemeyen şirketler, böyle bir yol izlemeyi tercih etmektedirler. Muhalefetin bazı siyasi temsilcileri ise kendi oy oranlarına ilişkin herhangi bir iddia ortaya koyamadıklarından, AK Parti'nin oy düşüşü yalanına sarılmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının anketlerin bilimselliği noktasında yapmış olduğu açıklamaya karşı, sesin bir heyecanla muhalefet partisi Grup Başkanvekilinden çıkması, yaşamış oldukları paniği göstermektedir. Yapılan tüm çalışmalar, milletimizin Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti'ye 24 Haziran 2018 seçimlerinden daha yüksek bir oranda destek verdiğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Çalışmalarını muhalif refleksle ortaya koyan ve realiteden uzak olan bazı araştırma şirketleri, partimize karşı olumsuz algı oluşturmak için her dönem sistematik olarak bu tarz anketleri kamuoyuyla paylaşmaktadırlar. 2023 yılında yapılacak seçimlerde milletimiz, bu çalışmaların herhangi bir geçerliliğe sahip olmadığını bir kez daha gösterecektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    18 yıldır muhalefettesiniz AK partinin oyu daha ilk seçimindeki %34 e hiç inmedi, hiç bir parti de %34 oy oranına çıkamadı. Halbuki iktidar partisi her zaman yıpranır muhalefet güçlenir ama o kadar başarısız samimiyetsiz gerçek dışı muhalefet yapıyorsunuz ki oy oranınızı 18 yıldır hiç artıramadınız yerinizde sayıyorsunuz.Siz daha Ak parti kadar halkın güvenini sağlayamadınız kendinize inandıramadınız kendi tabanınız dışında.yalan siyaseti yaptıkça da böyle kalacaksınız.
    Cevapla
  • Kıyı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar,ne ahirete ne Allah a ne hesap gününe inanıyorlar.bunlar onca yalanlarını milleti kandırmak için söyleyip duruyorlar.bunların geleceği inşaallah cehennem.bakalım o ağa babalarıyla beraber girecekler inşaallah.ama u dünyada oraya buraya gidebilirler.içki masalarında memleketi nasıl durdursak diye konulurlar.inşaallah kazdıkları kuyulara kendilerini düşürsün.olmadık anketler yayınlıyorlar.onlar bizi değil sizin topunuzu temsil ediyor.sizi gidi karanlık odakların uzantıları.
    Cevapla
  • Ercan 58 3 yıl önce Şikayet Et
    Anketleri boş verin çalışalım daha çok çalışalim hepsi algı operasyonu biz yolumuza devam edelim
    Cevapla
  • muratb 3 yıl önce Şikayet Et
    tek kalacağımı da bilsem ucunda ölüm bile olsa oyum doğruya oyum RTE'yedir. NOKTA
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupatan yapiyorsun yorumu .birak gel ulkene
    Cevapla
  • DEĞİL Mİ 3 yıl önce Şikayet Et
    anketler hiç bir zaman belirlewyici değildir bazı manüpilatif anketler diyorsunuz bence bunları doğru algılayıp daha iyi çalışma gerekmez mi en basit örneği istanbul yerel seçimleri kim derdi hemen hemen bütün anketlerde önde olan yıldırım beydi sonuç ortada bence önde deyip seçmeni rehavete uğratmak (helede en son örneğindeki gibi) gafletten başka bir şey değildir.
    Cevapla
  • Meltem 3 yıl önce Şikayet Et
    Birinci seçimde oylar çalındı, ikinci de ise satıldı... Mahşer günü düzenbazlar hesap verecek...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle seçim sonuçları ancak sandıkta belli olur. Millet neyin ne olduğunu görüyor biliyor sandıkta oyunu ona göre veriyor.
    Cevapla
  • BİR VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    EĞER YSK İSTANBUL SEÇİMLERİNDE TÜM SANDIKTAKİ OYLARI YENİDEN SAYDIRSAYDI..BİNALİ BEY şu an İBB başkanıydı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."