Mehmet Muş’tan Ayasofya açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, MHP ve AK Parti’nin İYİ Parti’nin Ayasofya ile alakalı grup önerisine ret oyu verdiğini duyurmuştu. Bazı internet sitelerinin bu ret oyu açıklamasını çarpıtarak cümlelerini aktardığını belirten Muş, konuyla alakalı açıklama yaptı

Mehmet Muş’tan Ayasofya açıklaması
Mehmet Muş’tan Ayasofya açıklaması
GİRİŞ 10.06.2020 11:46 GÜNCELLEME 10.06.2020 11:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, MHP ile AK Parti'nin İYİ Parti'nin Ayasofya ile alakalı grup önerisine ret oyu verdiğini duyurmuştu. Bazı internet sitelerinin sözlerini çarpıtarak bu ret oyunu duyurduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, konuyla alakalı sosyal medyadan bir açıklama yayınladı. Bu açıklamada, "Bazı internet siteleri sözlerimi çarpıtıp, yalan haber yapmış. Biz Ayasofya'nın ibadete açılmasına değil; İYİ Parti'nin grup önerisine ret oyu verdik. "Zulüm 1453'te başladı" diyenler bizim Ayasofya davamızı anlayamaz! Meclis tutanağındaki ifadelerim aynen şöyledir;" dedi.

 

 

"TEMMUZ AYI İÇERİSİNDE GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK"

AK Parti Milletvekili Muş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki oturumdaki konuşmasındaki cümleleri de paylaştı. İşte o cümleler: "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Ayasofya'yla alakalı görüşlerimizi milletvekilimiz açıklamıştır; şu an Danıştay'da bir dava yürümektedir, temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir. Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir; dolayısıyla, burada bir araştırmayla araştırılacak bir noktada değiliz, araştırmanın daha ötesindeyiz. Artık, karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır; dolayısıyla Meclisi, araştırmadan ziyade o anlamda atılacak olan adımlarla çalışma noktasında davet edeceğiz. Bu anlamda İYİ PARTİ'nin verdiği grup önerisine 'Hayır' oyu vereceğiz ve inşallah temmuz ayı içerisinde de gerekli adımlar atılacaktır."

Sabah

YORUMLAR 1
  • musa 3 yıl önce Şikayet Et
    İP baktı Ayasofya açılacak bari ben sahipleneyim, bizim önerimiz sayesinde açıldı diyecek, şark kurnazlığı yapıyor YEMEZLER..Şimdiye kadar neredeydiniz hükumet harekete geçince mi aklınız başınıza geldi..hadi oradan hadi oradan..sen kendi tabanını kandırmaya devam et.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü