Yeniden seçim yapılacak! CHP'li ismin belediye başkanlığı düşürüldü

Personelinin maaşını 20 ay ödemeyen ve hakkını isteyenlere "Deyyus" diyen CHP’li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın yargılandığı "İhaleye Fesat Karıştırma" dosyasında Yargıtay son sözü söyledi. Yargıtay 5.Ceza Dairesi CHP’li Sarı’nın kararını onayladı. Bu kararla Sarı’nın başkanlığı düştü. Yeni başkan seçilecek.

Yeniden seçim yapılacak! CHP'li ismin belediye başkanlığı düşürüldü
Yeniden seçim yapılacak! CHP'li ismin belediye başkanlığı düşürüldü
GİRİŞ 21.06.2020 06:49 GÜNCELLEME 22.06.2020 09:44
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Erdek Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Sarı, yargılandığı "İhaleye Fesat Karıştırma" dosyasında Yargıtay kararını verdi. İhaleye fesat karıştırdığı gerekçesiyle Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 1 yıl 15 gün hapis cezası verilen CHP’li Sarı’nın cezası Yargıtay 5.Ceza Dairesi’nin 2020-11110 kararıyla onaylandı.

 

Mehmet Birol Şahin

AK PARTİ: 1 GÜN BİLE CEZA ALIRSA BAŞKANLIĞI DÜŞER

CHP’li Sarı’nın aldığı ceza sonrası başkanlığının düştüğünü ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, "2972 sayılı mahalli idare seçimlerini düzenleyen kanunun 9. maddesine göre resmi ihale ve alım satışlara fesat karıştıran belediye başkanları bu suçlardan 1 gün bile ceza almaları halinde belediye başkanlıkları düşürülüyor" dedi.

AK PARTİ: MAZBATASI İPTAL EDİLECEK VE YENİ BAŞKAN İÇİN MECLİSTE OYLAMA YAPILACAK

Yüksek Seçim Kurulu’nun, Yargıtay 5.Ceza Dairesi’nin onama kararının ardından Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın mazbatasının iptal edileceğini ifade eden Şahin, "Önümüzdeki günlerde Erdek Belediye Meclisi toplanacak. Yapılan oylamada en yüksek oyu alan meclis üyesi, bir sonraki seçim dönemine kadar Erdek Belediyesi’nde vekaleten başkanlık görevini yürütecek" şeklinde konuştu.

SİCİLİ KABARIK

CHP’li Sarı, görev süresi boyunca çok sayıda skandala imza attı. 15 Temmuz’da "TRT’de işlem tamam" mesajını paylaştı. 31 Mart 2019 yerel seçim çalışmalarında Fetih Suresi ile dalga geçti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 41
  • Engin 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep merak ederim..CHP ıçinde yer alan Azılı din düsmanlarının adları Hüseyin Mustafa İbrahim gibi isimlerden oluşuyor...Özelliklemi bu isimli tipleri seçiyorlar acaba...
    Cevapla
  • Devriye 3 yıl önce Şikayet Et
    Gel de bu zihniyete oy ver şimdi asla değişmezler..değişeceklerinide sanmam chp Marjinal partilerin eline geçmiş artık...
    Cevapla
  • oflu 3 yıl önce Şikayet Et
    Erdekliler bu adamın ne mal olduğunu bilmiyor muydu neden oy verdiler, sonra da yandım anam diyerek ağlamaya başladılar.
    Cevapla
  • kaplan 3 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk zihniyeti siz birde bu hırsızların devleti yönettiğini düşünün aynı kafa
    Cevapla
  • Neco 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizde metal yorgunlugu oluyor hırsızlar herhalde
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm yosuzluk yapanlara aynı ceza verilmeli Parti gözetimi yapılmadan..Ülkenin hayrı için
    Cevapla
  • Mazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Dimi ya ben hırsızsam herkes hırsız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!