Tunç Soyer'in 'İzmir bayrağı ayrı olsun' sözlerine çığ gibi tepkiler

İzmir'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldığı bir video konferans görüşmesinde "İzmir'in ayrı bir bayrağı olsun, ayrı bir para birimi olsun" gibi projeleri olduğunu söyledi. Bu sözlere yanıt veren AK Parti Sözcüsü Çelik "İzmir Belediye Başkanı, siyasi tartışmaları sisli bir alana sürüklüyor. Bunun yerine kentin belediye kaynaklı hizmet sorunlarına el atmalıdır" dedi.

GİRİŞ 22.06.2020 16:56 GÜNCELLEME 22.06.2020 17:38
Bu Habere 706 Yorum Yapılmış

İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önceki gün katıldığı bir video konferans görüşmesinin kaydı ile gündeme geldi.

 

İZMİR İÇİN AYRI BİR BAYRAK VE PARA BİRİMİ

Soyer ve küçük bir grup arasında gerçekleşen bu görüşmede İzmir’in CHP’li Başkanı Soyer, İzmir için ayrı bayrak ve ayrı para birimi gibi projelerinin olduğunu, bunu bir akademisyenin çalışmasına dayandırdığını söyledi.

 

“AYRI BİR BAYRAK AYRI BİR PARA BİRİMİ BASACAKTIK”

Soyer konuşmasında İzmir’in ayrı bir bayrak ve İzcoin adında ayrı bir para birimi olması için bir çalışması olduğunu fakat tepkilerle ilgili endişe duyduğunu itiraf etti.

ÖMER ÇELİK: SİSLİ BİR ALANA SÜRÜKLÜYOR

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili bir açıklama yaparak twitter üzerinden “Güzel İzmir’imiz, marka şehirlerimizden biridir. Hükümetimiz İzmir’in dünya kentleri arasında ayrıcalıklı bir yer edinebilmesi için kente aralıksız olarak büyük yatırımlar yapmıştır. İzmir Belediye Başkanı, siyasi tartışmaları sisli bir alana sürüklüyor. Bunun yerine kentin belediye kaynaklı hizmet sorunlarına el atmalıdır.” dedi.

 

HAMZA DAĞ'DAN TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bayrak ve paradan bahsetmek, ayrı bir devlet noktasında bir şeyden bahsetmektir. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanının, yani bir şehrin seçilmiş en üst noktasındaki görevde bulunan bir kişinin böyle bir düşünceyi ifade etmesi dahi bence sorgulanmaya muhtaçtır." dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza DağDağ, AA muhabirine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in video konferans ile yaptığı bir görüşmede kullandığı ifadelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İzmir'i ve İzmirlilerin kıymet verdiği değerleri iyi bildiklerini dile getiren Dağ, "Başkanımız böyle bir açıklamayı, böyle bir düşünceyi, böyle bir fikri hangi motivasyonda düşündü, o toplantıda dile getirdi işin doğrusu bilemiyoruz. Ben İzmir'in 4,5 milyona yakın nüfusunun kahir ekseriyetinin milli, manevi duygular noktasında ciddi bir hassasiyeti olduğunu biliyorum." diye konuştu. 

İzmir'de hangi partinin tabanına bakılırsa bakılsın, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olarak ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu gayet iyi bildiğinin görüleceğine dikkati çeken Dağ, "Bayrak ve paradan bahsetmek, ayrı bir devlet noktasında bir şeyden bahsetmektir. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanının, yani bir şehrin seçilmiş en üst noktasındaki görevde bulunan bir kişinin böyle bir düşünceyi ifade etmesi dahi bence sorgulanmaya muhtaçtır, sorgulanma gereği vardır. Ben İzmirliler adına Büyükşehir Belediye Başkanının bu konudaki motivasyonunun ne olduğunu açıklamasında fayda görüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE GÜNDEMİNE SADECE GAFLA İLGİLİ KONULARDA GELDİ"

Soyer'in sözlerinin gaftan ibaret olmasını temenni ettiğini dile getiren Dağ, "Yoksa beyinde farklı bir düşünce söz konusu da bu biraz daha erken mi telaffuz edildi, erken mi dile getirildi bunu da bilmek bizim İzmirliler adına Başkandan isteğimiz ve talebimizdir, bunu da İzmir kamuoyuna ve Türkiye kamuoyuna Sayın Başkanın açıklamasında fayda var." diye konuştu. 

Dağ, "Bir yıllık süre zarfına şöyle baktığımızda Kıbrıs meselesi, törenlerdeki dansla ilgili konular, İzmir'de Çav Bella ile ilgili hususlar, yine troll hesaplardan atacağı tweeti kendi hesabından atması olsun Büyükşehir Belediye Başkanımızın gündeme geldiği hususlar, açıkçası tamamen gafa dair hususlar. Bir senelik görev süresince Türkiye gündemine sadece gafla ilgili konularda geldi." ifadelerini kullandı. 

"İZMİR'İN HİZMETE ÇOKÇA İHTİYACI VAR"

Bir belediye başkanının gündeme gelmesi gereken hususun yaptığı hizmetler olması gerektiğine vurgu yapan Dağ, şunları kaydetti:

"İzmir'in hizmete çokça ihtiyacı var ve İzmir'in bir an önce çözülmesi gereken önemli meseleleri var. Bunların büyük bir kısmı da Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından çözülmesi gereken hususlar. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu tarzdaki hususlara zaman ayırarak değil de daha İzmir'in ekmeğini büyütecek, altyapısını çözüme kavuşturacak, ulaşımını neticelendirecek noktalarda bir çalışma yapmasında işin doğrusu fayda görüyorum. Bu hususlarla gündeme gelmek Büyükşehir Belediye Başkanının diğer hususlarda, hizmet hususunda başarılı olmadığı noktasında bir mana ortaya çıkartır. Onun için de bundan sonra daha İzmirliler'in menfaatine hususlarda gündeme gelmenin veya bunları konuşmanın çok daha doğru olduğu kanaatindeyim."

MHP’DEN DE TEPKİ GELDİ

MHP MYK üyesi ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaolu yaptığı açıklamada “İzmir Sancağı; bölücülerin bile selam durduğu, uğruna binlerce şehit verilen semalarımızdan ebediyyen inmeyecek olan, Ay Yıldızlı Albayraktır. Atalarımız Yunan’ı denize süpürürken başka bayrağa selam çakanlara duyurulur! İzmir’in bir bayrağı, parası, toprağı şanı ve şerefi var ama bir belediye başkanı yok! O Başkan ki; hayalini kurduğu bayrak 9 Eylül’de bir daha hiç dalgalanmamak üzere inmiştir!” dedi.

YORUMLAR 706
  • Ail 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden kayyum atanmiyor bakanım Bu bölücülük degilmi
    Cevapla
  • sakar şakir 3 yıl önce Şikayet Et
    babasının oğlu kanının gereğini yapıyor fazla söze gerek yok
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    herkes fikrini söyler yada tepki gösterir ama soyer e oy verip tepki gösterenler iyi düşünün soyer izmire YUNAN BAYRAĞI DİKELİM dese bile yine oy verirdiniz RTE düşmanlığı TÜRKLÜĞÜN önüne geçmiş yazık çok yazık
    Cevapla
  • musa04 3 yıl önce Şikayet Et
    bu devletin savcilari yokmu yargiclar sadece gücü yeten icinmi bu sözler düpedüz bölücülüktür ayrimcilik parcalama projesini anlatiyor bu yunan tohumu kesin bu beyanlari bulunan kisilerin devlet yönetiminde yerleden görev verilmemesilazim
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    chp ye sorsan kutuplaşmayı başkaları yapıyor bu ne peki ama ucunda chp var hdp ile kolkola gezen bir partiden ne beklenir asıl insanları kutuplaştırma onlarda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?