Türkiye'den BM'ye 'BAE' çağrısı!

Türkiye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK), Orta Doğu'dan Kuzey Afrika'ya kadar 'bölgesel ve uluslarları barış ve güvenliği tehdit ettiği' gerekçesiyle Birleşik Arap Emirlikleri'ne uluslararası hukuk ve uluslararası insani hukuka uyma sorumluluğunu hatırlatması çağrısı yaptı.

Türkiye'den BM'ye 'BAE' çağrısı!
Türkiye'den BM'ye 'BAE' çağrısı!
GİRİŞ 03.07.2020 06:54 GÜNCELLEME 03.07.2020 07:22
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e gönderdiği mektupta, BAE'nin bölgedeki demokratik hareketleri bastırmaya ve bölgeye hükmetmeye yönelik "yıkıcı" politikalarına dikkati çekti.

 

 

AA'nın aktardığı habere göre, BAE'nin Yemen'de çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olduğunu, 'milyonlarca kişiyi aç bırakmayı savaş aracı olarak kullandığını' ifade eden Sinirlioğlu, BAE'nin Yemen'deki eylemlerinin savaş suçu teşkil ettiğini belirtti.

BAE'nin Yemen'e paralı asker göndermesi, çocuk savaşçı kullanması ve El-Kaide ile bağlantılı terör gruplarını finanse etmesinin BM ve diğer uluslararası örgütler tarafından da belgelendiğini kaydeden Feridun Sinirlioğlu, BAE'nin Libya'da da BM tarafından tanınan hükümeti devirme girişiminde bulunduğunu, sivilleri ve sivil altyapıları bombalayarak savaş suçu işlediğini, silah ambargosunu sistematik olarak ihlal ettiğini ve Libya'ya, Suriye, Sudan ve Çad'dan paralı askerler gönderdiğini ifade etti.

 

 

Sinirlioğlu, BAE'nin Sudanlıları Libya'ya savaşmaya göndermeye zorlayarak, 'uluslararası insan kaçaklığı' yaptığına dikkati çekti.

BAE'nin Katar'a 2017'de uyguladığı yasa dışı ablukayı, Somali'de siyasi istikrarsızlığı körüklemesini ve Suriye'de Esed rejimine destek vermesini hatırlatan Feridun Sinirlioğlu, BM Güvenlik Konseyi'ne Orta Doğu'dan Kuzey Afrika'ya kadar 'bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiği' gerekçesiyle Birleşik Arap Emirlikleri'ne uluslararası hukuk ve uluslararası insani hukuka uyma sorumluluğunu hatırlatması çağrısında bulundu.

YORUMLAR 24
  • Milliyetçi türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu ebu cahilin sıpalarini 1 ekmeğe muhtaç etsin inşallah
    Cevapla
  • Aylin 3 yıl önce Şikayet Et
    İste budur..Arada hatırlatma ve çağrı yapmak gerekir ki adımlarını atarken BAE biraz düşünür...
    Cevapla
  • Bekirkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Bae ölümünüz bizim elimizden olacak ebu cahilin torunları
    Cevapla
  • KELEŞ 34 3 yıl önce Şikayet Et
    bit gecelik işi var
    Cevapla
  • Kebır 3 yıl önce Şikayet Et
    Korsan bunlar yahu bır suru eskıya var bırıde bız olsak ne olur dıyorlar .haksızda sayılmazlar colugu cocugu aclıktan kırılırken hemen komsu arabıstan ta adamlar amerıkan tarzı hayat suruyo colde ne ıs yapar ınsan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!