Son dakika haberi: Mustafa Şentop yeniden Meclis Başkanı seçildi

Gelen son dakika haberine göre, üçüncü turda Mustafa Şentop 328 oy alarak yeniden Meclis Başkanı seçildi.

GİRİŞ 07.07.2020 19:32 GÜNCELLEME 07.07.2020 20:08
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Gelen son dakika haberine göre, üçüncü turda Mustafa Şentop 328 oy alarak yeniden Meclis Başkanı seçildi. 

Genel Kuruldaki üçüncü tur oylamaya 557 milletvekili katıldı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 328, CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç 134, HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu 51, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 37 oy aldı. 7 oy geçersiz sayıldı.

Buna göre, Mustafa Şentop, üçüncü tur oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu olan 301'in üzerinde oy alarak, yeni TBMM Başkanı seçildi.

ŞENTOP'TAN İLK AÇIKLAMA

Yeniden Meclis Başkanı seçilen Mustafa Şentop, TBMM kürsüsünde konuşma yaptı. Şentop şunları söyledi: 

"Yüce Meclisin ve kıymetli milletvekillerinin destek ve takdiriyle seçildiğim bu şerefli görevi yürütürken, bu vazifeyi üstlendiğim süre zarfında, Türkiye'nin ali menfaatlerini, milletimizin hukukunu, sivil siyasetin ve demokrasimizin sıhhatini, yüce Meclisimizin izzet ve itibarını korumak için bütün gücümle çalışacağım ve uygulamalarım daima azami bir dikkatle bu istikamette olacaktır."

İKİNCİ TUR SONUÇLARI

Mustafa Şentop 329, Haluk Koç 133, Erol Katırcıoğlu 53, Hüseyin Filiz 36 oy aldı. 

İLK TUR SONUÇLARI

TBMM Başkanlığı seçiminin birinci turunda adaylar seçilebilmek için gerekli olan 400 oya ulaşamadı.

TBMM Genel Kurulunda yapılan birinci tur oylamada 556 milletvekili oy kullandı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 324, CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç 131, HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu 50, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 34, TİP Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Erkan Baş 9 oy aldı. 8 oy da geçersiz sayıldı. 

Adayların hiçbiri TBMM Başkanı seçilmek için gerekli olan olan üye tam sayısının üçte iki çoğunluğuna, yani 400 oya ulaşamadı. 

SEÇİMDEN ÖNCE 3 MİLLETVEKİLİ KONUŞMA YAPTI

Seçime geçilmeden önce 3 milletvekili gündem dışı söz aldı.

MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay "dijital dönüşüm, kadınlar ve Türkiye", CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel "Yalova Millet Çiftliği", AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman "Erzincan'ın Kemaliye ilçesi Başbağlar'da 5 Temmuz 1993'te meydana gelen Başbağlar katliamının 27. yılı" konularında konuştu.

 

Mustafa Şentop aslında kimdir?

Taşlıçay, dijitalleşmenin, kadınlar için önemli olanakları ve tehditleri bünyesinde barındırdığını belirterek, "Tüm tehditler bertaraf edilecek ve dijital çağ, kadınlarımızın çağı olacaktır." ifadelerini kullandı.  

Ahlaksızlık ve ilkesizliğin, sosyal medyanın dayattığı rutin olduğunu vurgulayan Taşlıçay, bu mecranın, toplumun her kesiminin sorunu olduğunu söyledi. 

"Beka" derken yalnızca toprak bütünlüğünü değil, gelenek ve göreneklerin de kastedildiğine dikkati çeken Taşlıçay, "Özgürlük, sahte hesaplardan insanlara iftira atmak değildir. Özgürlük, söylediğinin arkasında durabilmektedir. Yapılması gerekenler yasak olarak addedilmemeli, aksine temel hakların teslim edilmesi olarak görülmelidir." değerlendirmesinde bulundu.  

CHP Yalova Milletvekili Özel, Yalova Millet Çiftliği üzerine Millet Bahçesi yapılmak istendiğini belirterek, bu arazinin, ülkeyi kivi üretim merkezi yaptığını anlattı. 

Atatürk'ün eserlerinin izlerinin silinmek istediğini ileri süren Özel, "Bu, Atatürk'ün mirasına saygısızlıktır." dedi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Başbağlar katliamının yıl dönümünde Başbağlar'da olduklarını belirterek, şehit edilenlerin hepsinin masum olduğunu ifade etti. 

Terörün, milli birlik ve kardeşliği bozmak üzere kurgulanmış en alçak yöntem olduğuna işaret eden Karaman, Başbağlar'da terörün, en hain yönüyle ortaya çıktığını söyledi. 

Bu toprakların mayasının kardeşlik olduğunu vurgulayan Karaman, "Türkiye üzerinde mezhepsel, sosyal fay hatları oluşturmak isteyenler sukutuhayale uğradılar. Bundan sonra da uğrayacaklar." diye konuştu.

Genel Kurulda, yerlerinden söz alan bazı milletvekilleri, illerinin sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Grup başkanvekillerinin konuşmalarının ardından Genel Kurulda, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un görev süresinin dolması nedeniyle 27. Dönem ikinci devre başkanlık seçimine geçilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • Toroslu 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu geçersiz oy nasıl oluyor anlayamıyorum bilerek yapıyorlar gibi
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı uğurlu olsun .
    Cevapla
  • meryem 3 yıl önce Şikayet Et
    isabet olmuş Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Bünyamin 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar