CHP'li Kesici'nin "Bilim Kurulu üyeleri para alıyor" iddialarına Bakan Koca'dan sert yanıt

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Türkiye'deki koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bilim Kurulu üyeleri para alıyor" iddialarına son noktayı koydu. Koca "Ben doğrusu son derece üzüldüm. Sayın vekil arkadaşımızın bu konuda bilgilenmiş olmasını ümit ederdim. Bilim Kurulu'ndan hiçbir üyemiz hiçbir ödenek almamaktadır." dedi.

GİRİŞ 09.07.2020 00:07 GÜNCELLEME 09.07.2020 00:50
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs salgını ile ilgili son gelişmeler ve alınan yeni tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"BİLİM KURULU'NDAN HİÇBİR ÜYEMİZ HİÇBİR ÖDENEK ALMAMAKTADIR."

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin "1930 yılında Hıfzıssıhha Kanunu'nda bilim kurulunun oluşturulmasının öngörüldüğüne ve bununla ilgili bir ödenek olduğuna" ilişkin iddialarının hatırlatılması üzerine ise Koca, "Ben doğrusu son derece üzüldüm. Sayın vekil arkadaşımızın bu konuda bilgilenmiş olmasını ümit ederdim. Bilim Kurulu'ndan hiçbir üyemiz hiçbir ödenek almamaktadır. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak bu vazifeyi yürütmektedirler." değerlendirmesinde bulundu.

"ÖZELLİKLE SAĞLIK ÜZERİNDEN POLİTİKA YAPMAK, HİÇBİR SİYASETÇİYE ŞİFA OLMAZ"

Kesici'nin, Bilim Kurulu ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu içinde Yüksek Sağlık Şurası'nın yeniden oluşturulduğunu savunduğunu belirten Koca, şunları kaydetti:

"Evet, Hıfzıssıhha Kanunu içinde Sağlık Şurası söz konusu fakat süreçte Sağlık Şurası kaldırıldı. Devamında Anayasa Mahkemesi'nin özellikle adli bilirkişiliği Sağlık Şurasının kaldırmasıyla, Cumhurbaşkanlığı 1 numaralı kararnamesiyle Sağlık Şurası kaldırılmış oldu. Yani Sağlık Şurası şu an yok. Olmayan Sağlık Şurasının Bilim Kurulu olur mu? Bilim Kurulu olmayıp ödenek veya belli bir süre ile atama söz konusu olabilir mi? Özellikle sağlık üzerinden politika yapmak, hiçbir siyasetçiye şifa olmaz. Bu noktada önerilerimizi yapıcı yapalım, mücadelemiz koronavirüsle olsun. Sağlık sistemimizle, sağlık çalışanlarımızla, sağlık ordumuzla ve yapılanlarla, özverileriyle, fedakarlıklarıyla da sistemimizle de dünyanın takdir ettiği sistemimizle de gurur duyalım."

YORUMLAR 34
  • Arif inanç 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Bakanım bunda üzülecek ne var ki? Onlar alışmış lar her üsten paralar almaya. Biraz araştırılması yeter neler yaptıklarına. Boş verin nn. Üzülmeyin iz , Allah izniyle güzel ülkemiz bu tip insanlardan temizlenecek. Yolunuz açık olsun. Saygilarimla
    Cevapla
  • Sami 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesici bey sen para almıyormusum? Hadi millet vekili maaşını alma. Hem memleket adıma şimdiye kadar ne yaptın anlat da millet bilsin? Öyle dedikodu yapıp iftira atıp kaçmak olmaz. Velevki alıyor adam bu konuda zaman harcıyor.
    Cevapla
  • M.kılınç. 3 yıl önce Şikayet Et
    Dervişin fikri neyse zikri o olurmuş CHP merkez binası suitinde okeye döneceğinize dersinize çalışın yalanı bile yalanla söyler oldunuz münafıklar.
    Cevapla
  • Sami 3 yıl önce Şikayet Et
    Dervişin değil de sarhoşun desek daha uygun olur bu durumda.
    Cevapla
  • Yorumculara saygiyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar niye bosa dil dokuyonuz adamlar nediyo bu hükümet dunyanin enguzel hizmetinide yapsa elestirecehiz biz muhalefetiz herturlu yav...ligi yapariz diyo daha nediyelimki bu kansiz guruhlara iman yok vicdan yok domuz eti helal icki helal bi insanin fikri neyse zikride odur bunlarla mucadele bitek indirerek olur monusarak olaa maazz...
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş alamaz mi? Mecliste terör destekçileri her türlü imkana sahip olurken ses çikarmayan chphdpkk sağlikçilara gelince zirvalamiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!