ABD'den Türkiye ile ilgili skandal F-35 kararı!

Türk Hava Kuvvetlerine teslim edilmesi gereken 8 adet F-35 uçağı skandal bir kararla ABD Hava Kuvvetlerine devredildi.

ABD'den Türkiye ile ilgili skandal F-35 kararı!
ABD'den Türkiye ile ilgili skandal F-35 kararı!
GİRİŞ 21.07.2020 05:56 GÜNCELLEME 23.07.2020 10:33
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Programı kapsamında Türk Hava Kuvvetleri için üretilen sekiz adet F-35A Lightning II uçağı, ABD Hava Kuvvetleri envanterine devredildi.

 

 

Geçtiğimiz günlerde ABD Senato komitesi, ABD Hava Kuvvetleri’ne, Türkiye için üretilen sekiz adet F-35A uçağını modifiye etme yetkisi vermişti. 

 

 

BOYAMALARI DEĞİŞTİRİLİP ABD HAVA KUVVETLERİNE VERİLDİ

Bu kapsamda Lockheed Martin tarafından Türk Hava Kuvvetleri için üretilen ancak S-400 tedariki bahanesiyle uygulanan ambargo sebebiyle Türkiye'ye gelemeyen ve 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’na konuşlandırılamayan F-35A uçakları, boyamaları değiştirilerek ABD Hava Kuvvetleri envanterine alındı.

F-35 savaş uçağının ana yüklenicisi olan ABD'li Lockheed Martin şirketi, geçtiğimiz hafta tepki çekici bir karara imza atmış, F-35 savaş uçağı ile ilgili olarak açılan web sitesinde bulunan "Küresel Katılımcılar" listesinden Türkiye'nin adını silmişti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 127
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    KONUNUN ÖZÜ : Güneydoğuda dahil bir Kürt devleti hayalinde olan ABD "Irak ve Suriye kuzeyindeki oluşumdan sonra" Türkiyeden Güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde! F-35 ile Teknolojik esaret altına alacağı Türkiye'nin ; "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması" için çabalar içinde. Birçok uydu ile bağlantılı uçacak F-35 uçakları İrana sorunsuz gider ama Yunanistan , Kıbrıs Irak ve Suriye gibi yerlerde "ABD'nin isteği dışında" milli amaçlarla da uçurulur diyen herkimse "YALAN SÖYLÜYORDUR" dersem ağır olur belkı ama çok safiyane düşünüyor diyeyim o zaman...!!
    Cevapla
  • şafak 3 yıl önce Şikayet Et
    daha iyi oldu 2 seneye kalmaz kendi uçağımızı sahalara dökeriz sıkıntı yok
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki Yerli Üretim boşuna değilmiş
    Cevapla
  • Çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemen hesap sorulsun bu fazla uzadı biz kendi işimizi uçagımızı ALLAH IN İZNİYLE YAPARIZ İHA YAPTILAR ALLAH IN İZNİYLE İNŞALLAH UÇAKTA EN İYİSİNİ YAPARIZ BU 5 PARA SÖZÜ ETMEYEN GÜVEN VEREMEYEN ABD İLE İŞ YAPMAYIN
    Cevapla
  • irfan mutluer 3 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın Türkiye hakkındaki en hayırlı kararı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?