Selvi: Kılıçdaroğlu, Ayasofya davetini reddetti

1934'te Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrilen Ayasofya Camii, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılıyor. İlk namaz bu cuma günü cemaatle kılınacak. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın kıldıracağı namaza Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere siyasetten çok sayıda isim de katılacak. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ise Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın davetini geri çevirdiği belirtiliyor.

Selvi: Kılıçdaroğlu, Ayasofya davetini reddetti
Selvi: Kılıçdaroğlu, Ayasofya davetini reddetti
GİRİŞ 21.07.2020 08:46 GÜNCELLEME 21.07.2020 10:14
Bu Habere 251 Yorum Yapılmış

Ayasofya Camii, 86 yıl sonra ibadete açılıyor. Bu cuma günü cemaatle ilk namaz kılınacak. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın telefonla arayarak davet ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Gelmeyeceğim' yanıtını verdiğini yazdı.

 

 

Selvi'nin bugünkü köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazla ilgili davetleri Diyanet’in yapacağını söylemişti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş, cuma namazına davet edilecek isimleri bizzat aramaya başladı. Erbaş dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak Ayasofya’da kılınacak olan ilk cuma namazı için davet etti. Kılıçdaroğlu’nun, Ayasofya davetini geri çevirdiği ve “Gelmeyeceğim” diye yanıt verdiği söyleniyor.

 

 

Ayasofya’da cuma namazı CHP’de polemik konusu olmuştu. CHP’li Muharrem İnce, “Davet gelirse Ayasofya’da ilk namaza giderim” demişti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise “Muharrem İnce herkesin yerine gider” diyerek eleştirmişti.

Ayasofya bu milletin yüzyıllık rüyasıydı. CHP, Ayasofya’nın açılmasına karşı çıkmadı. Doğru olanı yaptı. Elbette ki cuma namazı kılıp kılmamak insanların kendi takdiridir. Ancak Ayasofya’da ilk cumanın anlamı farklı. Milletin yüzyıllık heyecanıyla birlikte olmak demektir. Millete duygudaşlık yapmak demektir. Keşke Kılıçdaroğlu da cuma günü Ayasofya’da olsaydı, milletin gönlünde ayrı bir yer tutardı.

AKŞENER KATILIYOR

Kılıçdaroğlu katılmıyor ama Akşener katılıyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de arayarak Ayasofya’da kılınacak ilk cuma namazına davet etmiş. Akşener, Diyanet İşleri Başkanı’nın davetinden memnun kaldığını ifade edip cuma günü Ayasofya’da olacağını bildirmiş. 

İMAMOĞLU DA İLK NAMAZDA OLMAYACAK 

Kendisine yöneltilen "Ayasofya ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "Ayasofya’nın ibadete açılması gibi bir ihtiyaç yok" cevabını veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayasofya'da ilk namazın kılınacağı gün Lozan'ın yıl dönümü programına katılacağı öğrenildi. 

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 251
  • Xx rey 3 yıl önce Şikayet Et
    Çokta lazım değil..isabet olmuş..
    Cevapla
  • info 3 yıl önce Şikayet Et
    Seçim dönemi olsaydı en önde yer alırlardı.Eee şimdi niye gelsin.Başka ülkelerde milletten bi haber bu kadar kopuk bir genel başkan var mı ki...Selametle
    Cevapla
  • metehan 3 yıl önce Şikayet Et
    siz gerekeni yapmışsınız, bilmiyorum neden ama inanın gelmiyeceklerini duyunca pek sevindim, belki dogru degil ama sevimdim işte
    Cevapla
  • R53 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamların namazla işi yok ki gitsinler. Ama kilise olsaydı ayine giderlerdi. İBB seçiminde şu İslam düşmanlarına oy veren örtülü namazli insanlar sizin vicdanlarınızin rahat olmamasını diliyorum.....
    Cevapla
  • meloss 3 yıl önce Şikayet Et
    Aminnnn!
    Cevapla
  • Sonsuz Hafıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın diyanet işleri başkanım. 70 yıldır günde beş defa davet etmişiz( bir dönemde Türkçe davet etmişiz yani ben anlamadım anlasaydim gelirdim de diyemez), gelmemiş . sizin davetinizede gelmez. Boşver in gitsin.
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş ver herkesin niyeti kendine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır