Üç maymun yine sahnede

HDP'li Tuma Çelik ve Mensur Işık kadına şiddet ve tecavüz suçlamasıyla gündemdeyken bazı çevrelerin sessizliği dikkat çekiyor. Bazı haber siteleri çirkin olayları görmezden geldi, hatta Tuma Çelik'in istifasını övmeye kalktı. CHP ve HDP'li isimler de kadına şiddete karşı hiçbir tepki göstermedi.

Üç maymun yine sahnede
Üç maymun yine sahnede
GİRİŞ 21.07.2020 16:44 GÜNCELLEME 21.07.2020 16:44
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Son dönemde HDP’de yaşanan iki büyük kadına şiddet skandalı sonrası her fırsatta kadın hakları savunuculuğu yapanların da maskesi düştü. HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, 17 yıllık öğretmen eşi Ebru Işık'a şiddet uygularken Mardin vekili Tuma Çelik hakkında çıkan tecavüz suçlaması gündeme bomba gibi düştü. Ancak şu ana kadar kadına şiddet, cinsel istismar konularını kendi tekellerine almış gibi başkalarına söz hakkı bile vermeyen Besleme Medya, CHP-HDP’li siyasiler, meslek odaları, barolar, gazeteci ve aydınlar, sanatçılar bir anda sessizliğe gömüldü. Geçmişte yaşanan benzer suçları siyasileştirerek, farklı mecralara çekmekte sorun görmeyen; tecavüzcülerin aldığı cezaları görmezden gelerek adaletin bu suçlar karşısında gereğini yapmadığını iddia edenlerin üst üste yaşanan bir çok vakada benzer bir hassasiyet göstermek şöyle dursun, konuyu ört bas etme çabaları büyük tepki gördü.

 

 

Benzer olayların sıkı takipçisi Birgün Gazetesi “Bir kadının şikayetiyle hakkında soruşturma açılan HDP’li vekil, partisinden istifa etti” diyerek Tuma Çelik’in adını bile geçirmeden olayı duyurdu. Partisinden istifa eden bir vekilin parti tarafından ihraç edilmesi gibi tuhaf bir olay ise yaşanan tecavüzlerle, HDP’nin adını yan yana duyurmamak adına daha önemli bir haber muamelesi gördü. Aynı Birgün Gazetesi “HDP'li vekil Mensur Işık'ın eşi şiddete maruz bırakıldığı için şikayetçi oldu” diyerek yaşanan hadiseyi Mensur Işık’ın dışında gerçekleşmiş gibi göstermek adına Türkçe’nin sınırlarını zorladı.

Cumhuriyet gazetesi “HDP’li Çelik: Partim zarar görmesin diye istifa ediyorum”, Odatv “HDP milletvekili istifa etti”, Sol Haber “HDP Mardin milletvekili Tuma Çelik hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle istifa ettiğini açıkladı” ifadeleriyle kadına şiddet ve tecavüz lafını geçirmemek için büyük uğraş sarf etti. 

 

 

MorÇatı Vakfı ise bu olaylara hiç değinmezken, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılacağı iddiaları üzerine yoğunlaşmayı tercih etti. Benzer olaylarda sokaklarda eylem yapan kadın derneklerinin birçoğu da yaşananları görmezden geldi.

CHP, İyi Parti, Saadet Partisi’nin yetkilileri de ittifak ortakları HDP’nin adının geçtiği olaylara ses çıkarmamayı tercih etti. Sanatçılar ve sözde aydın olarak bahsedilen kitleden de birkaç cılız tepki dışında hiçbir tavır gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Kamuoyuna yansıyan ve suçlamaların yalanlanmadığı bu olaylarda sol-seküler görüşlü camianın adeta üç maymunu oynaması, geçmişte kadına şiddet ve cinsel taciz olaylarda gösterdikleri tepkinin de ikiyüzlü bir tavır olduğunu gösterdi. İşte kendilerine aydın, sanatçı, gazeteci diyen siyasi partiler ve meslek odalarında temsil sahibi olanları işlerine gelmediğinde ses çıkaramadığı kadına şiddet olayları:

  • İsmail Küçükkaya eski eşi Eda Demirci’ye psikolojik şiddet uyguladı. Demirci, Küçükkaya’dan gördüğü şiddet nedeniyle kansere yakalandı.
  • Ozan Güven 6 aydır birlikte yaşadığı Deniz Bulutsuz’u döverek hastanelik etti. 
  • Emrah Bülent Parlak’ın eşi Burcu Gönder, eşinin agresif tutumu ve öfke sorunu nedeniyle boşanma davası açmaktan bile korktuğunu söyledi. Psikolojik ve ekonomik baskıya uğradığını, eşinin kendisine hakaretler ettiğini duyurdu. 
  • Şarkıcı Özer Arkun sevgilisini döverek hastanelik etti. “Elim burnuna çarptı” dedi. Yapılan suç duyurusunda Arkun’un sevgilisini tehdit ettiği ve geçmişte de şiddet uyguladığı iddia edildi.
  • Sermiyan Midyat, sevgilisi Sevcan Yaşar’ı tekmeleyip sürükledi, fiziki ve psikolojik şiddet uyguladı.
  • Erol Özmandıracı’nın eski eşi Merve Nur Başbuğ hamileyken bile dayak yediğini itiraf etti.
  • HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, 17 yıllık öğretmen eşi Ebru Işık'a şiddet uyguladı.
  • HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in de bir kadına nitelikli cinsel saldırıda bulundu. Hakkında birden fazla tecavüz suçlamaları bulunuyor.
  • İstek Vakfı'nda beş yaşında çocuk tecavüze uğradı.
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 65
  • kılıç 3 yıl önce Şikayet Et
    maymuna hakaret etmeyin...bunlar aşağıların aşağısı....
    Cevapla
  • Nerde 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamamda hiçmi solcu olmayan kadın derneği yok onlar gitsin medya canlı yayın yapsın,
    Cevapla
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Maymunlar bile bunlardan akıllı
    Cevapla
  • Seli m 06 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerde solcu kadın haklarını savuncu sözde aydınlar eğer bu olaylar cumhur ittifakda olsaydı tencere tava alır sokaklara çıkardınız kendinizde olunca diliniz yutuyorsunuz benden size nasihat bir da kadın hakkı savunucuyuz diye ortaya çıkmayın demek şimdiye kadar bir olay olunca o olay için deyil ortalığı kaosa sürükleyip erdoğanı yıpratmak için yapıyormuştunuz sizi nankör iki yüzlüler sizi
    Cevapla
  • Seli m 06 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunları duyupda okuyan chp hdp ip sp yani millet ittifakın oy verenlere seçmenlere yazıklar olsun sözcü cumhuriyet birgün yeniçağ fox halk oda hele birde sosyal medya varya paylaşım yapan aydınlar sanatcı diye geçinen gaz dağları gezi olayları ertuğrul özkök ne oldu cumhur ittifakna her türlü yakıştırmayı yapıyorsunuz ama kendinize gelince dilsiz şeytan oluyorsunuz bunları seyreden okuyanlarda yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!