İYİ Parti kurucu üyesi 'kumpas var' deyip istifa etti!

İYİ Parti kurucu üyesi Mahmut Bozkurt, partisinden ve kurucu üyelikten istifa etti. Parti içinde kumpas olduğunu öne süren Bozkurt, "Ben ve arkadaşlarımda güvensizlik oluşmuş, partiyle ilişkimin devam etmesi durumunda ise artık benimle birlikte hareket etmeyeceklerini haykırmışlardır" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti kurucu üyesi 'kumpas var' deyip istifa etti!
İYİ Parti kurucu üyesi 'kumpas var' deyip istifa etti!
GİRİŞ 23.07.2020 14:36 GÜNCELLEME 23.07.2020 14:37
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İYİ Parti kurucu üyesi Mahmut Bozkurt, partisinden ve kurucu üyelikten istifa etti.

 

 

Bozkurt, istifa dilekçesinde, Adıyaman'da 28 Haziran'da parti açısından utanç verici bir kongre gerçekleştirildiğini iddia ederek, Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın bütün ilçe başkanlarını tek tek arayarak kurduğu baskılar sonucunda Adıyaman İl Başkanlığı Kongresi'nin ülkücülerle ülkücü olmayanlar arasında bir mücadeleye dönüştürüldüğünü savundu.

Adil olmayan kongre sonucunda Koray Aydın ve onun hizipçi askerlerinin binde 2'lik oyunun, kendisinin yüzde 12'lik oyuna karşı galip geldiğini ileri süren Bozkurt, "Böylece Koray Aydın, kendi uzun vadeli planının Adıyaman bölümünü başarıyla tamamlamış oldu. Kağıt üzerinde kongreyi o aldı fakat gerçekte İYİ Parti Adıyaman'da kaybetti." ifadesini kullandı.

 

 

24 Haziran 2018 Genel Seçimleri'nde Adıyaman'dan İYİ Parti milletvekili adayı olduğunu ancak seçilemediğini hatırlatan Bozkurt, dilekçesinde şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkanım ben Adıyaman'da 200 bin nüfuslu büyük bir aşiretin önde gelen bir üyesiyim. Bu büyük ailenin içinde ülkücü yok denecek kadar azdır ama Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı bir topluluktur. Benim milliyetçi kimliğimde buradan kaynaklanmaktadır. 

Adıyaman il kongresinde teşkilat başkanının güdümündeki binde 2'lik bir oyun, yüzde 12'lik oyu, kağıt üzerinde yenmiş olması hayal kırıklığına sebep olmuştur. Partiye oy vermeyenler delege yapılırken, parti için çalışan, ter döken insanlar delege yapılmamıştır. Bu insanların hakları teşkilat başkanı tarafından organize edilen bir kumpas sonucunda ben ve arkadaşlarımda güvensizlik oluşturmuş, partiyle ilişkimin devam etmesi durumunda ise artık benimle birlikte hareket etmeyeceklerini haykırmışlardır."

Bozkurt, bu çerçevede kurucusu olduğu İYİ Parti ve kurucu üyelikten istifa ettiğini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • şowmen 3 yıl önce Şikayet Et
    kendini fasulyeden sanıyor ama nefsinin arzularının asgarisini elde edemediğinden kendince şow yapıyor ama geçti borun pazarı
    Cevapla
  • hak 3 yıl önce Şikayet Et
    MAŞALLAH, binbirkere maşallah, beyimize günaydın beyimiz, beynini FETÖ ablasına satmıştı DEMEKKİ geri almış ancak elhamdüllilah
    Cevapla
  • muammer 3 yıl önce Şikayet Et
    Buda bir oyun.Güya IYI partide ülkücü varmış imajı vermenin ayak oyunu.Böyle ayak oyunlarına ülkücülerin karnı tok.Hem pkk 'nın arka bahçesinde pkk'nın yönlendirdiği adamlarla siyâset yapacaksın hemde ÜLKÜCÜYÜM diyeceksin.Bağırmakmak her zaman haklı olmak anlamına gelmez.ÜLKÜCÜLER saftır ama enayi degil.
    Cevapla
  • ayhan 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi partinin tavanı zaten belli.Tabanınında da tarlası çoktan sürüldüğünden ne milliyetçilikleri ne de muhafazakârlıkları kaldı.Erdoğana düşman bir kitle yarattılar ki bu kitle pkk ve fetö ile birlikteliği hiç mi hiç yadırgamıyor hatta savunuyorlar.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle
    Cevapla
  • Babayorgun 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben Adiyamanlıyim.Neyin 200 bininden bahsediyorsun.Aşiret mi kaldi Adıyamanda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı