Son anket çalışması açıklandı! Bu pazar seçim olsa...

Areda Survey, vatandaşlara, “Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirdiniz?” sorusu yöneltti. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan güvenini bir kez daha ortaya koydu. Ankete katılan 2 bin 445 kişiden yüzde 48,7’si Erdoğan’ı tercih etti.

Son anket çalışması açıklandı! Bu pazar seçim olsa...
Son anket çalışması açıklandı! Bu pazar seçim olsa...
GİRİŞ 25.07.2020 10:15 GÜNCELLEME 25.07.2020 10:15
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Türkiye 2023 hedeflerine doğru ilerlerken, araştırma şirketi AREDA Survey’in yaptığı seçim anketi vatandaşların CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’a duyduğu güveni bir kez daha ortaya koydu. Ayasofya camiinin 86 yıl sonra ibadete açıldığı dün (24 Temmuz) yapılan ve 2 bin 445 kişinin katıldığı ankette katılımcılara “Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirdiniz?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 48,7’si Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tercih etti.

 

 


 

YAVAŞ İKİNCİ SIRADA

 

 

Katılımcıların yüzde 14,2’si Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a oy veririm derken, adı sık sık CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 13,6’da kaldı. 

DEMİRTAŞ’IN OYLARI DÜŞÜYOR

2018 seçimlerinde yüzde 8,4 Selahattin Demirtaş ile yin aynı seçimde yüzde 7,29 oy alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e verilen destek de eridi. Areda’nın anketine göre katılımcıların yüzde 7,7’si PKK üyesi olmak suçundan cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’a, yüzde 5,8’i ise Akşener’e oy vereceğini beyan etti.

KILIÇDAROĞLU İÇİN UMUT YOK

Anket sonuçları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için kötü bir sinyal oldu. Katılımcıların sadece yüzde 4,9’u Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini bildirdi. Cumhur ittifakı’nın diğer lideri olan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 3,5’te kaldı. 

YENİ PARTİLERE DESTEK DÜŞÜK

Anket, AK Parti’den ayrılarak kurdukları partilerle yarışa dahil olan isimlerin vatandaş nezdinde bir karşılığı olmadığını da ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 0,7’si Ali Babacan’a, yüzde 0,4’ü Ahmet Davutoğlu’na, yüzde 0,1’i ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e oy vereceğini bildirdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu tercih edenlerin oranı da yüzde 0,4 oldu.

YORUMLAR 81
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    bu halk nankør ne yaparsan yap hayali konusana oy verir vayan gitsin der sonuc da erdogan ne yaparsan yapsin ulke de cok nankør ve hain var
    Cevapla
  • ahmet altay. 3 yıl önce Şikayet Et
    hala millet laf eder inşallah şu sosyal medya düzenlemesi gelirde o kafir işi netfiliks ile youtube yasaklanır hep orada propaganda yapıoyolar neymiş millet açmış asgari ücret eskiden 184 liraydı şimdi 15 katına çıkmış şükür yok inşallah halifelik gelince tüm müslüman alemi bize bağlanacak hele pakistan ve endonezyanın bağlanmasıyla milli gelirimiz 10 trilyon dolara çıkacak ondan bizi çekemiyorlar.
    Cevapla
  • Coroz 3 yıl önce Şikayet Et
    Refah partisi neden yok sayılıyor
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sonumuzu istanbul gibi yapmaz inşallah
    Cevapla
  • T.C 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar hizmete ve böyle bir dünya liderine %60-70 olmalıydı. Yazıklar olsun vermeyenlere. Putin, Erdoğan kadar karizmatik olmamasına rağmen halkından %60-70 destek alıyor. Eğer Erdoğan solcu olsaydı belki de %60 alırdı. Maalesef biz Müslümanlar bir türlü birlesemiyoruz. Allah aşkına size soruyorum: şu anda devleti en iyi idare edecek daha başkası var mi? Her şeyiyle başkanımız adeta bir Ertuğrul,Fatih,Yavuz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi