Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın İstanbul'daki yeni hizmet binasının açılışında konuşma yaptı. MİT'in çalışmalarına dikkat çeken Erdoğan, "Kaçırılan vatandaşlarının kurtarılması için bizden yardım talebinde bulunan ülke sayısı giderek artıyor" dedi.

GİRİŞ 26.07.2020 15:20 GÜNCELLEME 26.07.2020 17:27
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın İstanbul'daki yeni hizmet binasının açılışında konuşma yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İSTANBUL'UN MÜSLÜMANLARIN ELİNDE OLMASINI KABUL EDEMEDİLER

"Fethin üzerinden asırlar geçmesine rağmen hala İstanbul'un Türk milletinin ve Müslümanların elinde olmasının kabullenilemediğini görüyoruz. Ayasofya'yı ibadete açma sürecinde İstanbul'un 1453'ten beri süren Türk toprağı kimliğini sindirmekte zorlananlar olduğuna şahitlik ettik.

HEDEFİMİZ İSTANBUL'U EN ÜST SIRALARA TAŞIMAK

 

İstihbaratı çökertilmemiş bir ülkenin işgali mümkün değildir.

İstanbul, milletimizin gözbebeği olduğu kadar bizim de en büyük sevdamızdır. İstanbul'u her anlamda geliştirdik, güzelleştirdik. Bu bir aşk meselesidir, kuru kuruya laf değil. 

Hedefimiz İstanbul'u finansın, sağlığın, kültürün merkezi olarak dünyanın en üst sıralarına taşımaktır.

İSTANBUL BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

İstanbul'umuza güvenliği sağlamak öyle kolay bir iş değildir. Yüz binlerce yabancıya ev sahipliği yapan, ticari ve turistik yoğunluğu giderek artan bir şehirden söz ediyorum. Böyle bir şehrin istihbarat servislerinin faaliyetleri açısından cazibe merkezi haline dönüşmesi kaçınılmazdır.

Tüm teknik donanımlarıyla birlikte inşallah Ankara ve İstanbul artık bu süreçteki yükümüzü büyük oranda alacağı gibi bütün faaliyetleri de çok daha seri şekilde takip etmemize fırsat verecektir. 

MİT CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR

Teşkilatımız PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadele yanında dış güvenlik, dış istihbarat faaliyetlerini de başarıyla yürütüyor. İstanbul Bölge Başkanlığımızın terör örgütlerinin eylem arayışları ve casusluk girişimleriyle etnik şekilde mücadele edecek kapasitede olması büyük önem arz ediyor.

Teşkilatımızın diğer güvenlik kurumlarımızla yakın iş birliği sayesinde İstanbul'da terör örgütlerinin eylem yapma kapasiteleri ciddi şekilde sınırlanmıştır. FETÖ'cü hainlerin İstanbul'da gizlenme hayallerinin boşa çıkartılmasında da teşkilatımız önemli başarılara imza atmıştır. 

Yeni binası ve gelişmiş çalışma yöntemleriyle İstanbul Bölge Başkanlığından inşallah çok daha büyük başarılar bekliyoruz.

PKK HAREKET EDEMEZ HALE GELDİ

PKK lider kadrosu adeta hareket edemez hale getirilmiştir. Irak'ta Pençe Harekatı, Suriye'de Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekatlarında, Libya'da ve pek çok yerde teşkilatımızın nasıl canla başla çalıştığını biliyoruz.

İstihbaratı olmayan bir devlet yok olmaya mahkumdur. Gelebilecek tehditleri önceden fark etmek ve buna göre pozisyon almak ancak sağlıklı istihbarat yapısıyla mümkündür.

Kaçırılan vatandaşlarının kurtarılması için bizden yardım talebinde bulunan ülke sayısı giderek artıyor.

Teşkilatımız (MİT) bugüne kadar 100'ü aşkın FETÖ'cünün ülkemize iadesini sağlamıştır. Terör örgütleri mensupları artık biliyor ki dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin soluğu enselerindedir."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 36
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Istanbul bizans in elindeykende türkler bizans tarafindan katliama ugradi onlar barbarlar savas hep devam etti bazen sicak bazen soguk savas olarak hep devam etti bizans adi deyissede hep tehdit olarak kaldi yok olmadigi sürece gelecektede savaslar olacaktir yunanistan hep tehdit olarak kalacaktir
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Akıl vermek gibi olmasın büyüklerimize fakat bu rehine kurtarma işi şüphe uyandırıyor, acaba mit personelimizi ve teşkilatın ağlarını tespit etmek için kolpa yapmasınlar.
    Cevapla
  • Teskilat T.c 3 yıl önce Şikayet Et
    Bicak gibi zekan var kestin konuyu
    Cevapla
  • öndere 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanın boş ada ve kayalıklara çıkmasını kilise vs kurmasını engellemek için adaları kayalıkları izleyen ve hemen müahele etmeye imkan veren bir kamera güvenlik sistemi kurun lütfen.
    Cevapla
  • EGELİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Memleketimizin gizli kahramanları MİT çalışanlarıdır.isimleri bilinmez mezarları dahi bilinmez 3beş kişiden başka tanıyanları yoktur.Allah razı olsun onlardan
    Cevapla
  • Selim Han 3 yıl önce Şikayet Et
    müslüman türkler dışındakileri kurtarmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun