Fatma Betül Sayan Kaya'dan İstanbul Sözleşmesi yorumu

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına ilişkin, "Ayasofya’nın zincirlerinin kırıldığı, tüm dünyanın Türkiye’yi konuştuğu tarihi bir atmosferde, yıllardır yürürlükte olan bir sözleşmenin gündeme oturtulmasını manidar buluyorum" dedi.

Fatma Betül Sayan Kaya'dan İstanbul Sözleşmesi yorumu
Fatma Betül Sayan Kaya'dan İstanbul Sözleşmesi yorumu
GİRİŞ 03.08.2020 08:58 GÜNCELLEME 03.08.2020 08:58
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kadına karşı şiddeti önlemeyi hedefleyen İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme talimatı verdiği iddia edilmişti. Sözleşmenin 'aile yapısını bozduğu' ve 'eşcinselliği özendirdiği' ileri sürülürken son olarak KADEM, İstanbul Sözleşmesi'ne gelen eleştirilere 16 maddelik açıklamayla yanıt vermişti.

KADEM'in ardından bir açıklama da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'dan geldi. Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ayasofya’nın zincirlerinin kırıldığı, tüm dünyanın Türkiye’yi konuştuğu tarihi bir atmosferde, yıllardır yürürlükte olan bir sözleşmenin gündeme oturtulmasını manidar buluyorum" ifadelerini kullanan Kaya şunları kaydetti:

"AK Parti olarak bizi biz yapan kadim değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktararak ülkemizi büyütmek için 18 yıldır tüm samimiyetimizle çalışıyoruz. İnsanı eşrefi mahlukat olarak gören bizler şiddetin her türlüsüne kimden geldiğine bakmaksızın karşıyız. Kadına yönelik şiddeti de bu bağlamda insanlığa ihanet olarak görüyoruz.

 Şiddetle mücadeleye yönelik bugüne dek toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yaptığımız hukuki düzenlemeleri bundan sonra da gerektiği takdirde güncelleyerek yapmaya devam edeceğiz. Bunun yanında şiddetle mücadelede en önemli unsur şiddetin ortaya çıkmadan önlenmesidir. Güçlü Türkiye inşasında kız çocuklarının eğitiminden, kadının toplumdaki yerine, ailenin güçlendirilmesi ve desteklenmesi her zaman öncelikli konularımız olmaya devam edecektir."

YORUMLAR 114
  • turnalar 3 yıl önce Şikayet Et
    istanbul sözleşmesi hükümlerinin yerine kuranın hükümleri uygulanaydı zaten bunlar olmazdı. Şiddetin herkes karışındadır fakat şiddeti yok edevez önleyecez diye uygulanan hükümler başka şiddet fiillerine sebep oluyorsa bu hükümlerin kaldırılması, yerine uygulanabilir hükümlrr getirilmesi gerekir. Bizim değerlerimize uygun bizden olan en önemlisi Allahın muradı hükümlrr olmalıdır gayrısında her ne olursa olsun bereket yoktur uygulaması da indan doğasına uygun değildir.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    bu sözleşme den sonra ayrilan ailelerin, ve şiddet goren kadınların, artan kadın ölümlerinin hesabını nasıl vereceğiz diye hiç düşündünüz mü
    Cevapla
  • cumhur 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadas nedir bu inat samimi iseniz reis in dediği gibi ankara sözleşmesi adı altında anlaşilir bir şekilde yeniden olsun
    Cevapla
  • 1453RTE 3 yıl önce Şikayet Et
    1985 yılında imzalana asıl Cedaw sözleşmesi bizi bitirdi . Dikkat!!!
    Cevapla
  • omer ts 3 yıl önce Şikayet Et
    biz de senin siyasetin icinde olmanı manidar buluyoruz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele