CHP, Abdullah Gül'e kapıyı kapattı: Bunun olması mümkün değil

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Abdullah Gül'ün CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olmasının mümkün olmadığını söyledi.

CHP, Abdullah Gül'e kapıyı kapattı: Bunun olması mümkün değil
CHP, Abdullah Gül'e kapıyı kapattı: Bunun olması mümkün değil
GİRİŞ 03.09.2020 08:59 GÜNCELLEME 03.09.2020 12:29
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Mecliste düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Abdullah Gül hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

Gül'ün CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki soruya şöyle yanıtladı:

"Abdullah Gül'ün, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanı adayı ilgili düzenlememize göre, CHP'nin Meclis Grubu tarafından aday gösterilecektir. Elbette partimizin yetkili organlarında tartışıldıktan ve bu konu olgunlaştıktan sonra adaylaşacaktır. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı, CHP'lileri rahatsız edecek, CHP'lerin adaylığından memnuniyetsizlik duyacağı hiç kimse olmayacaktır. Abdullah Gül'ün, CHP'nin adayı olması gibi bir konu gündemimizde yoktur. İhtimal dahilinde değildir. Bu haberleri kesin bir dille yalanlıyoruz."

RAHMİ TURAN 'ABDULLAH GÜL' DEDİ

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, bugünkü köşesine CHP'nin cumhurbaşkanı adayına ilişkin bir açıklamayı taşıdı.İsmini açıklamadığı CHP'li bir milletvekiliyle görüştüğünü aktaran Turan yazısında şu ifadeleri kullandı:

Aramızda eski bir CHP milletvekili de vardı. Hemen herkesin tanıdığı ünlü bir isim… Fakat, onun iznini almadığım için adını yazmıyorum.

Dedi ki: 'CHP yönetiminde yakın dostlarım var. İddia ediyorum ki, Sayın Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'dür.'
Ben 'Bu seçim öncesiydi. Meral Akşener kabul etmeyince vazgeçmemiş miydi?' dedim.

O ısrar etti: 'Hayır, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı hâlâ Abdullah Gül. Önümüzdeki seçimde Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak onu öne sürecek.'

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 102
  • MuratHan 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu bir Ali-Cengiz oyunu Abdullah Gül zaten chp’nin Adayı olmayacak öyle ise kimin adayı olacak? Millet ittifakının adayı olacak ve ittifaktaki herkes tıpış tıpış oy verecek. Balım ve görelim.
    Cevapla
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    K.K' CHP'nin adayı görmek isteriz.
    Cevapla
  • Yazik 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayatımda ilk defa Abdullah güle acıdım. Eşi hanımefendi intifada başlatacak ti... İntifada olmadı ama müslüman oyları bölündü gerçekten. intifada ya ,a.gule ,Müslümanlara yazık oldu. Biz mi... Biz reisimizin ve ülkemizin yaninda ölümüne ölümüne....
    Cevapla
  • Şems 3 yıl önce Şikayet Et
    üst akıl ne derse o olur. bu konuşmaların hepsi boş.
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaderin cilvesine bakın. Zamanında Abdullah GÜL ün Cumhurbaşkanlığına çıkmaması için her yolu deneyen ama başarılı olamayan CHP ,şimdi Abdullah GÜL den medet umacak duruma düştü. CHP aday gösterdiği zaman kazanacağına inansan CÜPPELİ AHMET'i aday gösterirse hiç şaşmam. Yeterki ERDOĞAN oradan indirilsin. Bu nasıl CHP lilik. 90 yıllık CHP kendi özünden ve anlayışından bir CUMHURBAŞKANI adayı gösteremeyecek kadar aciz duruma düşmüş. Yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...