İlk etkinlik 12 Eylül'de: Yassıada’daki ilk etkinlik milli irade

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 27 Mayıs’ta açılan “Demokrasi ve Özgürlükler Adası”ndaki ilk program belli oldu. Adada, 12 Eylül askeri darbesinin 40. yılı dolayısıyla ‘Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu’ yapılacak. Sempozyuma Erdoğan, Şentop, Bahçeli ile siyasi parti ve yüksek mahkeme temsilcileri ve akademisyenler katılacak.

İlk etkinlik 12 Eylül'de: Yassıada’daki ilk etkinlik milli irade
İlk etkinlik 12 Eylül'de: Yassıada’daki ilk etkinlik milli irade
GİRİŞ 10.09.2020 07:06 GÜNCELLEME 10.09.2020 07:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yassıada “Demokrasi ve Özgürlükler Adası”na dönüştürüldükten sonra ilk kez önemli bir programa ev sahipliği yapacak. Türkiye’deki darbeler ile darbe yargılamalarının tartışılacağı “Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu” düzenlenecek. Cumhuriyet tarihinin en karanlık dönemlerinden birine ev sahipliği yapan Yassıada, 27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yılında yenilenerek “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” adıyla halka açılmıştı. Adadaki ilk program ise yine Türkiye demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yer alan 12 Eylül darbesinin 40. yıl dönümünde düzenlenecek. Adalet Bakanlığı’nca “Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu” düzenlenecek. 

 

 

DARBE VE DARBE YARGILAMALARI

Açılış konuşmalarını takiben program iki oturum şeklinde gerçekleşecek. Sempozyumun birinci oturumunda, “Türkiye’nin Demokrasi Tarihi ve Darbeler”, ikinci oturumunda ise “Türkiye’de Darbe Dönemi Yargılamaları ve Demokrasiye Etkileri” konuları ele alınacak. Alanında uzman akademisyenler tarafından konular ele alınıp tartışılacak.

 

 

DEVLETİN ZİRVESİ KATILIYOR

Sempozyumun açılışına, Cumhurbaşkanı Tayyi Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP lideri Devlet Bahçeli, eski Başbakan Tansu Çiller, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile milletvekilleri, yüksek yargı temsilcileri, akademisyenler ve STK temsilcileri katılacak. Darbe yargılamalarıyla hukuk cinayetlerinin işlendiği adada gerçekleştirilecek tarihi program önemli bir buluşma olacak. Bu programla ada ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ olarak yeni bir döneme başlayacak.

Yenişafak

YORUMLAR 2
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip ERDOĞAN, iyiki varsin , sevgiler.
    Cevapla
  • esven 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizlerden razı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi