AK Parti-MHP karşı karşıya geldi

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Vakıflar Kanunu AK Parti ve MHP'li vekiller arasında kavga çıkardı.

AK Parti-MHP karşı karşıya geldi
AK Parti-MHP karşı karşıya geldi
GİRİŞ 20.02.2008 19:36 GÜNCELLEME 20.02.2008 19:36
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Vakıflar Kanunu ile vakıf müessesesinin yeni bir evreye girdiğini söyledi.


10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderilen Vakıflar Kanunu, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.


Kanunun kabulünün ardından teşekkür konuşması yapan Hayati Yazıcı, düzenlemeyle vakıf müessesesinin yeni bir evreye girdiğini belirtti. Düzenlemeyle ilgili bilgi veren Yazıcı, Yasada, Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde "Dış İlişkiler Daire Başkanlığı"kurulmasının öngörüldüğünü anımsatarak, "Bundan böyle Kosova'da, Sırbistan'da, Bosna Hersek'te, Bulgaristan'da, Yunanistan'da, Suriye'de, Cezayir'de, nerede bir ecdat vakıf eseri varsa, bunlar bu daire başkanlığı, yani Türkiye tarafından restore edilecek, bakım ve onarımı yapılacaktır. Bu Yüce Meclis, bununla tarihe not düşmüştür. Ben de Meclisin önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.


Türkiye'de kimsenin kuşku ve şüphesi olmaması gereğine işaret eden Yazıcı, "Türkiye'de her konuda hakkı, hukuku gözeten, duyarlı Cumhuriyet hükümeti vardır. Bu Hükümetin tek hedefi, hiçbir ayrım yapmadan herkese hizmet vermektir" diye konuştu.


"MASUM BİR YASA DEĞİL"


 Yasanın atamaları düzenleyen 68. maddesinde verilen değişiklik önergesi üzerinde konuşan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, sözün sonuna gelindiğini belirterek, yaklaşık 20 günden beri süren görüşmelerde parti olarak iktidara her türlü uyarıyı yaptıklarını söyledi. "Bu ısrar ve inat niye? Bu yasayla, ülkenin ve milletin hangi sorununu çözeceksiniz" diyen Şandır, yapılan düzenlemenin ülke ve millet için olmadığını, AB ve ABD'nin istemesi nedeniyle çıkarıldığını savundu.


Şandır, "Bu yasa bize göre masum bir yasa değil, Türk milletinin egemenlik ve bağımsızlığına açık bir saldırıdır. Lozan'a, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine ve Anayasaya aykırıdır. Bu siyasi bir karardır, sonuçları da siyasi olacaktır. Bu yasa, Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalanma ve yıkımının bir benzerini hazırlayan ihanet yasasıdır" diye konuştu.


Sürecin 2002 yılında çıkarılan yasayla başladığını ve "Türk milletinin bu filmi daha önce gördüğünü" ifade eden Şandır, "Bu kadar geniş özgürlükleri Lozan'ı ihlal etmeden veremezsiniz" görüşünü savundu. Şandır, yasanın, "Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceğini kaosa iteceğini" ileri sürerek, "Bu yasa şimdi çıktı ama iktidar olduğumuzda bu yasayı olması gerektiği şekle döndürecek ve iptal edeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından yasa kabul edildi.

YORUMLAR 12
  • Bülent Bozkurt 16 yıl önce Şikayet Et
    . AKP nin ısrarı amaçın ne olduğunu gösteriyor. Yazık ihanetlerin Türk milletine ağır bedeller ödetecek. chp sayesinde o koltulda olduğunuzu unutyorsunuz akp li arkdaşlar Millet chp korkusundan akp oy vermiştir.
    Cevapla
  • barış dorsa 16 yıl önce Şikayet Et
    . Bu kadar ısrar ve inat neden.Bu milletin yüzlerca derdi dururken.,işe kabala almış gibi sarılmanın .,bu yasayı muhalefetin hiçbir önergesini kabul etmeden çıkarmak kime hizmettir.yüzlerce yerimizde.,gözü olan ermeniye.,ruma bayram ettirip vakıflarını şaha kaldıracak bu yasayı bu kadar savunmak niye.Her avrupalı anadoluya kaybedilmiş ve bir gün geri alınacak vatan olarak görürken bizim bu aymazlığımız,bu vurdumduymazlığımız nasıl bir şey. muhalefetin bir karar alarak ilerde bu yasayı lagvetmeleri gerekli.
    Cevapla
  • Halil İbrahim AYDIN 16 yıl önce Şikayet Et
    BOŞUNA UĞRAŞMAYIN. Bunlar gündüz imam gece papaz oluyorlar AKP ikdidarda kaldıkca ne ihanetler göreceğiz.ALLAH bu millete yardım etsin.AKP lilere gündüzü göstermek yarasaya gündüzü göstermeye benzer.Boşuna uğraşmayın onlar anlamazlar.
    Cevapla
  • İrfan Uçar 16 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu anayasa . Anayasa değişikliğinin üzerinden 13 gün geçti her hanunu 24 saat içinde onaylayan sayın gül bunu niye bekletiyor kimden haber bekliyor. samimi olmadıklarını burada 1000 sefer söyledik inanmadınız. her şeye müstehaksınız.
    Cevapla
  • İrfan Uçar 16 yıl önce Şikayet Et
    düpedüz ikiyüzlülük. Bunları tanımak iyi oldu Libarellerden ve solcularından korkularından başörtüsünün rövanşı olarak önce vakıfları ardındanda türklüğe küfretmeyi serbest bırakan 301. maddeyi geçriyorlar meclisen hani milletin isteklerini karşılıyordunu Türbana destek %70 küsürse bu maddelere karşı çıkanların oranı %90 larda ama abd isteyince bu öilletin ne istediği önemli değil değilmi. Allah bunun hesabını vereceksiniz tabiiki verebilirseniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi