Bakan Gül'den ortalığı birbirine katan hakime tepki: Adliyede yeri yok

Adalet Bakanı Gül, alkollü araç kullanırken yakalandığı polislere hakaret ve küfür eden hakim Hayrettin Yavuz'a tepki gösterdi. "Yargı beyaz süt gibidir. Üzerine düşen en küçük lekeyi kaldıramaz" diyen Gül, "Bu tür davranışlarda bulunanların asla adliyede hiçbir şekilde yeri yoktur" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 22.09.2020 12:43 GÜNCELLEME 22.09.2020 12:45
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Adana'da hakim Hayrettin Yavuz, alkollü araç kullanırken yakalandığı polisleri tehdit ederek küfretmişti. Hakkında soruşturma izni verilen Yavuz'a, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den tepki geldi. 

 

 

Türkiye Adalet Akademisi'nde konuşan Gül, hakim ve savcıların üstlendikleri görevin vakarıyla hareket etmesini belirterek, uygunsuz harekette bulunanların adliyede yeri olmadığını vurguladı. Gül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

 

 

Hakim, savcı mesleğe yakışır bir davranış içerisinde olmak zorundadır. Mesleğimiz en saygın mesleklerdendir. Mesleğine yakışır bir davranışı göstermek sizin boynunuzun borcudur. Milletimizin de bu duruşu görme hakkı vardır. 

Sadece adliyede vakar değil, adliye dışında da bu vakarı göstermek zorundasınız. Sadece gündüz değil, akşam da gece de bu davranışı göstermek zorundasınız. Cübbe olsa da olmasa da siz o şehirde hakimsiniz, savcısınız gece de gündüz de sırtınızda cübbe var gibi hareket etmek zorundasınız. 

Kanun önünde eşit vatandaş olduğunuzu da unutmayın. Yargı beyaz süt gibidir. Üzerine düşen en küçük lekeyi kaldıramaz. Buna en başında adliye karşı çıkar; en başta Hakimler ve Savcılar Kurulu yargıya leke getirilmesine izin vermez. Bu tür davranışlarda bulunanların asla adliyede hiçbir şekilde yeri yoktur. 

ALKOLLÜ HAKİM ORTALIĞI BİRBİRİNE KATMIŞTI

4 gün önce merkez Seyhan ilçesi, Sümeh Mahallesi'nde Adana'da 5. Sulh Ceza Hakimi Hayrettin Yavuz, alkollü araç kullanırken trafik polislerine yakalanmıştı.

Hakkında işlem yapılmak istenen hakim ise polislere saldırmış, polisleri tehdit edip küfür etmişti. Polise saldırmak isteyen hakim, dengesini kaybedince yere düşerek bayılmış ve hastaneye kaldırılmıştı.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 109
  • Çanakkale Mağdur 3 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre maalesef en azından benim ve ailemin karşılaştığı yargının çoğunluğu beyaz süt gibi değil ve lekeyi de maalesef vicdanı sızlamadan kaldırıyor. Soyut iddiaları somutlaştırmadan sözde cezalar veriyor. Belgeleri de bende fazlası ile mevcut. (Not: Örgüt mensubu falan da değiliz aksine yıllarca çoğu kişi onlardan fayda sağlarken biz onlarla kendi yargılarında 2009 yılından beri mücadele ettik ve ediyoruz) Saygılar
    Cevapla
  • Ozi 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi de sonuç ne adam hâlâ görevde ve eminim ki o polis memurlariyla uğraşacak
    Cevapla
  • ÖMER 3 yıl önce Şikayet Et
    helal bakanım
    Cevapla
  • Kraldan çok kralcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında hakim savcı dediğinde bir insan. Alkol de kullanılır küfür de eder alkollü araç ta kullanır. Sonuç olarak oda devlet memuru olarak görev yapmaktadır ve maaşla çalışmaktadır. Bizler onları hak ve adaletin tesis edilmesindeki görev ve pozisyonları nedeniyle yüceltiyoruz. Elbette içlerinden bunu hak etmeyenler de çıkacaktır. İşini doğru yapan her insan yüceltilmeyi ve saygı duyulmayı hak eder.
    Cevapla
  • 44 MALATYA 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağzınıza yüreğinize sağlık Bakanım Devletin millet in verdiği yetkiyi kendi nefsine kullanan her kim olursa kesinlikle yetki elinden alınsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzaydaki felaketten kıl pay kurtuldular!
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!