Başkan Erdoğan'ın sözleri BM'de salonu terk ettirdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna hitabında İsrail'e yönelik eleştirileri, İsrail Büyükelçisi'ne salonu terk ettirdi.

GİRİŞ 23.09.2020 00:05 GÜNCELLEME 25.09.2020 20:58
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video mesaj ile katıldığı BM 75. Genel Kurulu Görüşmeleri'nde İsrail'in Filistin'e yönelik ''baskı, şiddet ve yıldırma politikalarından'' bahsederken, salondan ayrıldı. 

 


İŞTE BM'DEKİ O ANLAR! 

Erdoğan, konuşmasının söz konusu bölümünde, şunları söylemişti:

"Üç büyük dinin kutsallarına ev sahipliği yapan Kudüs’ün mahremiyetine uzanan kirli el, cüretini giderek artırıyor. Filistin halkı, İsrail’in tüm baskı, şiddet ve yıldırma politikalarına yarım asırdan uzun bir süredir göğüs geriyor. 'Asrın Anlaşması' adı altında Filistin tarafına dayatılmaya çalışılan teslimiyet belgesi reddedilince, İsrail bu kez iş birlikçilerinin yardımıyla kaleyi içeriden fethetme girişimlerine hız vermiştir. Türkiye olarak Filistin halkının rıza göstermediği hiçbir plana destek vermeyeceğiz. Kimi bölge ülkelerinin bu oyuna ortak olması, İsrail’in temel uluslararası parametreleri aşındırma çabalarına hizmet etmenin ötesinde anlam taşımıyor. Birleşmiş Milletler kararları ve uluslararası hukukun hilafına Kudüs’te büyükelçilik açma niyetini beyan eden ülkeler, bu tavırlarıyla sadece ihtilafın daha da çetrefil hale gelmesine hizmet ediyor. Filistin meselesi, ancak 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi devamlılık içinde bir Filistin Devleti’nin kurulmasıyla çözülebilir. Bunun dışındaki çözüm arayışları beyhudedir, tek taraflıdır, adaletsizdir." 

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 134
  • ismailbey 3 yıl önce Şikayet Et
    57 islam ülkesinin tek tek sesi çıkca dünya da hiç bir haçlı zihniyeti müslümanları karşısına alamazlar tarih şahittir gel görelim ki böl parçala yok et taktiği ile tüm islam ülkeleri adeta çil tavuk gibi bölünmüşler bi araya getirmemişler tek reis hariç hz allah ona güç versin hem ümmet adına hemde islam ve türk devletleri adına tek yürek olmak ayakta durmak ve haçlı zihniyetleriyle savaşmak yürek ve samimiyet ister
    Cevapla
  • Baba yorgun 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis sabır zamanı geldiği an tek tek gümeceksin laftan anlayan yok Allah cc sağlik'li ömürler versin inşallah
    Cevapla
  • YAŞAR ÖZER 3 yıl önce Şikayet Et
    aslansın reis. israile 67 sınırları dediğin zaman küfür yemişten beter olur işte böyle kaçarlar.
    Cevapla
  • Kayısı kentli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonunuz yakın.. Kaçamayacaksınız..
    Cevapla
  • Yörükoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Reisin heybetinden kefereler kaçacak yer arıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum