Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Simitçi benzetmesi!

CHP lideri Kılıçdaroğlu yine ilginç çıkışlarıyla gündemde. Erdoğan'ın Katar Emiri karşısında eğildiğini öne sürdü, sonrasında Kapalı Maraş'la ilgili soruya haberi yokmuş gibi tepki verdi. Kılıçdaroğlu'nun neden böyle gaf ve iftiralara imza attığını siyasetten önemli isimlere sorduk.

Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Simitçi benzetmesi!
Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Simitçi benzetmesi!
GİRİŞ 11.10.2020 10:02 GÜNCELLEME 11.10.2020 10:17
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son günlerde yaptığı ilginç çıkışlar gündem olmaya devam ediyor. Kahvelerde kağıt oyunlarının yasak olmasına karşı çıkan Kılıçdaroğlu, getirdiği çözüm önerisiyle çok konuşulmuştu. 

 

 

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün de Katar'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Katar Emiri es-Sani karşısında eğildiğini iddia etmişti. O anların videosu kısa sürede çıkınca, Kılıçdaroğlu'nun iftirası ortaya çıktı. 

Daha sonra Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Kapalı Maraş'la ilgili sorduğu soruyu anlamaması ve Maraş'tan haberi yokmuş gibi davranmasıyla yeniden gündeme geldi. 

 

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı iftiralarla ilgili Haber7'ye açıklamalarda bulundu. 

"NAMUSSUZ SİYASET EKSİK DERKEN GAF ZANNETMİŞTİK"

Bülent Turan'ın açıklaması şöyle: 

Kılıçdaroğlu’nun rükuda Allah’ın huzurundan başka hiçbir gücün önünde eğilmeyen Sayın Cumhurbaşkanımız için bu tür ithamlarda bulunması ahlak ve akıl dışı. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de namussuz siyaset eksik, bunu yapacağız” derken gaf yaptığını, dilinin sürçtüğünü düşünmüştük. Kılıçdaroğlu siyasi değerleri ayaklar altına almaktan vazgeçmeli ve bir an önce Sayın Cumhurbaşkanımızdan özür dilemelidir.

Siyaset yalan, algı, çamur at izi kalsın anlayışıyla yapılmamalı. Bu topraklar düzgün, erdemli bir siyasi anlayışı ve ahlakı hak ediyor. Biz AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak erdemli siyaset yapmaya devam edeceğiz.

Kılıçdaroğlu keşke yalan siyaset üretmek yerine biraz tarih çalışsaydı. Tarihin emaneti Kıbrıs’ta 46 yıldır kapalı olan Maraş Türkiye’nin haklı davalarındaki kararlılığının ve KKTC'nin dirayetinin sonucunda açılıyor, hasret sona eriyor. Ancak Kılıçdaroğlu Maraş’tan bihaber. Böyle bir ana muhalefet lideri; bu ülkeye, bu millete ne verebilir?

SİMİTÇİ BENZETMESİ

Yaşar Yıldırım ise sorularımızı şöyle yanıtladı: 

Sayın Cumhurbaşkanının yurt dışı gezilerinde biz de zaman zaman bulundu. Yurt dışında Türkiye Cumhuriyetini temsil eden ağırlıkta geziler olur ve kesinlikle öyle bir eğilme, bükülme biz ne gördük ne duyduk. O sadece Kılıçdaroğlu’nun komplo teorisi, iftirasıdır. Dikkat ettiyseniz yabancı başkanlar bacak bacak üstüne atınca Sayın Cumhurbaşkanı da atar. Kimsenin karşısında ezilip büzüldüğünü görmedim.

Kılıçdaroğlu iftira atar, proje üretemez; zihinleri bulanıklaştıracak şekilde yalanla, fitneyle götürmeye çalışır.

Dün biz de şaşırdık. Maraş’la ilgili dört kere söylemelerine rağmen, burada bir anormallik seziyorum ben.

Gidiyor Tabipler Birliği’nde diyor bu işin formülü gayet basit. Yeni iskambil kağıdı diyor. Tabipler Birliği’nde, Kahveciler Odası değil ki orası. Yani normal olan bir davranış biçimi değil. Maraş’ta da tutukluk var. Ya dünyadan haberi yok.

CHP’nin klasik politikası iftira, karalamadır. Bunların hiçbir kıymeti yok.

Oturup Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalanlarını yazsan en az bin sayfalık kitap çıkar ortaya. Ne kadar zamandır bütün mahkemelerden para cezası, CHP Milletvekilleri kendi aralarında fon oluşturdular ki yalanlara verilen cezaları ödüyorlar.

Hangi siyasi partinin genel başkanı kalkıp da ben sembolik aday koyacağım der. Dedi Halk TV’de, sembolik aday koyacağız diye. Bu cumhurbaşkanı olmayacak ama buna oy verin. Bunu diyen sokaktaki simitçi değil, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı. Bilmeyen, aklı ermeyen biri değil.

"DÜNYADAN HABERİ YOK"

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Sayın Kılıçdaroğlu gaf karnesine bir sıfırı da Kapalı Maraş’ın açılmasıyla ilgili ‘Hangi Maraş’ cevabıyla eklemiştir” dedi.

Milletvekili Çalık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi ziyaretinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. 

Çalık, Kılıçdaroğlu’nun Kapalı Maraş'tan bihaber olmasına değinerek, “KKTC sınırları içerisinde bulunan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş'ın açılması tüm dünyada ses getirdi fakat Kılıçdaroğlu gündemden o kadar bihaber ki “Hangi Maraş” cevabı veriyor. İşte dünyadan haberi olmayan, 83 milyonluk ülkemizi yönetmeye talip bir ana muhalefet lideri.” dedi.

 "KILIÇDAROĞLU'NUN GAFLARI SAYMAKLA BİTMEZ"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gaf karnesinin çok kabarık ve bol sıfırlı olduğunu ifade eden Öznur Çalık, “Sayın Kılıçdaroğlu'nun gaflarını saymakla bitiremeyiz. Kağıthane'ye Kağıttepe diyen, Lefter'i orta sahadan alıp kaleye geçiren, İzmir’de belediye başkanına "Başkan Haliç'i temizleyecek ve İzmirliler Haliç'te yüzecek." diyen Kılıçdaroğlu gaf karnesine bir sıfırı da Kapalı Maraş’ın açılmasıyla ilgili ‘Hangi Maraş’ cevabıyla eklemiştir. Oysa Kapalı Maraş ile ilgili yakın tarih bilgisi olan herkes KKTC’de bir bölge olduğunu bilir” diye konuştu.

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
YORUMLAR 51
  • Denizer 3 yıl önce Şikayet Et
    Namussuz siyaset yapacağım dediğinde dil sürçmesi sanmıştık. Gercekten namussuz, arsız, utanmaz,yalan siyaset yapıyor. Adama hep yalancı dedik aldandık. Söz verdiği gibi namussuz siyaseti yapıyor. Dogruya doğru.
    Cevapla
  • Denizer 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi kolay kolay aday olmuyor. Bakıyor sağına soluna Ak partiden kovulmuş birsekilde ayrılmış biri varsa en muteber adamı oluyor.Kimler mi Abdullatif Şener, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, ....Kılıçdaroğlu sorumluluk taşıyamaz. Siyaseti Sağ sol ülkücü terörü öven ler...pkk pyd hepsi ile iş tutuyor. Ne yönü belli ne altı üstü. Rüzgar nereye savurursa orada.
    Cevapla
  • Denizer 3 yıl önce Şikayet Et
    Kahvehanelerdeki her oyunda yeni deste kağıt önermişti. Her ne kadar olmayacak bir öneride olsa. Kılıçdaroğlu nun hayatında Ülke ve dünya gündemi bir deste kağıt kadar yer almıyor .Pardon Maraş. Maraş hı maraş.
    Cevapla
  • pasha 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlara oy veren akparti düşmanları..ne yapsa ,ne etse hiç bir şey değişmez .en kötü gafı da yapsa en büyük yalanıda atsa ,hiç bir şey değişmez. yeni nesili kendilerine çekiyorlar din düşmanı yapıyorlar
    Cevapla
  • İzmir 8 3 yıl önce Şikayet Et
    Kilictaroglu halicte yüzmek için öncelik sizindir. Buyurun sizi alalım halice. İzmirlilerin çeşmesi var.
    Cevapla
  • Gül er izmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!