Anastasiadis'ten Ersin Tatar'a skandal 'kutlama' mesajı!

Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun’un Ersin Tatar'ın KKTC Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından Rum lider Nikos Anastasiadis'in gönderdiği kutlama mesajı ile ilgili çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Anastasiadis'ten Ersin Tatar'a skandal 'kutlama' mesajı!
Anastasiadis'ten Ersin Tatar'a skandal 'kutlama' mesajı!
GİRİŞ 22.10.2020 20:39 GÜNCELLEME 22.10.2020 20:43
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. Ata Atun, Nikos Anastasiadis'in kutlama mesajında kullandığı cümlelerin kesinlikle kabul edilemez olduğunu dile getirdi. 

 

 

Ata Atun yazısında "Rum lider Anastasiadis'in kutlama yazısında yer alan "Kıbrıslı Türk vatandaşlarım" tanımı kabul edilemezdir. Rum lider  Anastasiadis Kıbrıslı Rumların oyları ile seçilmiş bir siyasidir. Hiçbir zaman ve koşulda da KKTC vatandaşları kendisinin temsil ettiği oluşumun vatandaşları değillerdir." ifadelerini kullandı. 

İşte Ata Atun'un o yazısı; 

 

 

KKTC’nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Rum lider Nikos Anastasiadis’in gönderdiği kutlama mesajı kabul edilebilir bir üslupla yazılmamıştır ve politik teamüller içerisinde derhal kendisine iade edilmelidir.

Sayın Ersin Tatar, KKTC vatandaşları tarafından KKTC’nin Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir.

Sayın Ersin tatar, Anastasiadis’in kutlama mesajında bahsettiği şekli ile Türk Cemaatinin Lideri sıfatının da üzerinde KKTC Cumhurbaşkanı sıfatını taşımaktadır.

KRY lideri Anastasiadis, Cumhurbaşkanımıza hitaben yazdığı yazılarından kendisine "KKTC Cumhurbaşkanı" olarak hitap etmediği takdirde yazısının kabul edilemeyeceği kendisine bildirilmelidir. 

KABUL EDİLEMEZ

Rum lider Anastasiadis'in kutlama yazısında yer alan "Kıbrıslı Türk vatandaşlarım" tanımı kabul edilemezdir. Rum lider  Anastasiadis Kıbrıslı Rumların oyları ile seçilmiş bir siyasidir. Hiçbir zaman ve koşulda da KKTC vatandaşları kendisinin temsil ettiği oluşumun vatandaşları değillerdir. 

Yukarıda belirtilen hassas konular, Rum lider Anastasiadis’in KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a hitaben gönderdiği yazılarda yer almadığı sürece, bu içerikteki yazıların kabul edilmemesi gerekmektedir.

Kamu oyuna saygılarımla duyururum.

 

YORUMLAR 24
  • anadolu ligi 3 yıl önce Şikayet Et
    Anastasiadis maalesf haklı, akıncıya verilen %48 oy onlara verilmiş sayılabilir ,çünkü rumlara toprak iade edelim diyen akıncı aldı o oyu
    Cevapla
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    kutlama yazisi duzeltmek uzere iade edilsin..
    Cevapla
  • yavuzz 3 yıl önce Şikayet Et
    "Teşekkür ederim Kıbrıslı Rum vatandaşım" desin gecsin....
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bak sen terbiyesize. Bütün bunlara bu cesareti Akıncı ve Türkiyedeki yandaşı CHP veriyor.
    Cevapla
  • Sucu Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Akıncı seçimi kaybetti o artık yok.
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    İki ülke tanımış. Daha sonra gelen baskılar üzerine Pakistan ve Bangladeş de bu kararlarından vazgeçmişlerdir. Bizden başka tanıyan yok.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    kktc nin ülkeler tarafından tanınmasını türkiye istemiyor çünkü bağımsızlığı tanınan bir kktc nin yapılacak referandum ile anavatana bağlanması BM hukukuna aykırıdır. . bizimkiler bu ihtimali daima cebinde tutuyo
    Cevapla
  • ermis 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Türkiye istemiyor tanınmasını.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!