Erdoğan neden 'boykot' çağrısı yaptı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa ürünlerine karşı boykot çağrısı yaptı. Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, bugünkü yazısında Erdoğan'ın çağrısının ne anlama geldiğini yazdı.

GİRİŞ 27.10.2020 09:14 GÜNCELLEME 27.10.2020 09:49
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa ürünlerine karşı boykot çağrısı yaptı. Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, bugünkü yazısında Erdoğan'ın çağrısının ne anlama geldiğini yazdı. 

 

Acet'in "Erdoğan neden 'boykot' çağrısı yaptı?" başlıklı yazısı şöyle: 

Dün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mevlid-i Nebi açılış haftasında konuşurken “Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları satın almayın.” sözleriyle boykot çağrısı yapınca sosyal medya marifetiyle ‘etrafa saçılan’ Fransız mallarını da hatırlamış olduk.

 

“Boykot” kelimesini son zamanlarda haber cümlelerinin içinde sıkça görüyoruz. Türkiye’ye karşı bir silah olarak.

Buradan bakınca aslında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çağrısını bir karşı atak olarak yorumlamak daha yerinde olacaktır.

Türkiye’yi adım attığı her yerde gölge gibi takip eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un ‘ekonomik baskı araçlarını da’ işin içine kattığına dair epeyce kanıt var.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron.

Örneğin, elindeki istihbarat araçlarını devreye sokarak bazı Afrika ülkelerinde Türk mallarının dolaşımını engellemeye, açıklanmamış bir boykot uygulamaya teşvik ettiği bir süredir konuşuluyor.

Macron’un bir süre önce Katar Emiri ile konuşurken, “Tayyip Erdoğan ekonomik olarak batacaktı, sen yardım ettin kurtuldu” diye çıkıştığını bendeniz daha önce bir başka yazıda güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgi olarak aktarmıştım.

MACRON'UN ERDOĞAN TALEBİNE KATAR EMİRİ'NDEN MÜTHİŞ CEVAP! 'YAPAMAM, O BENİM BABAM'

Türkiye ile Fransa arasındaki gerilimin geldiği noktayı, Türk ürünlerine yönelik açıklanmamış ‘boykot’ girişimlerine karşı Fransız ürünlerine yönelik açıklanmış bir boykot çağrısı olarak düşünebiliriz.

Diğer yanda Fransız mallarına karşı “Boykot” çağrılarının Fransız makamlarını rahatsız ettiği, hatta ürküttüğüne dair veriler de mevcut.

Örneğin, Fransa Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması.

Önceki gün yapılan açıklamada şöyle şeyler dile getirildi:

“Fransız mallarına yönelik boykot çağrıları temelsizdir ve derhal durdurulmalıdır. Fransa Müslümanları, Fransız toplumunun, tarihinin ve Cumhuriyet’in ayrılmaz bir parçasıdır.”

Açıklamanın deruhte ettiği ‘endişe beyanını’ siz de fark etmiş olmalısınız.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un “İslam dini bütün dünyada kriz yaşıyor” sözlerini sarf ettikten sonra Müslümanların dinine karşı saldırıya geçmesi sürpriz değildi.

İfade özgürlüğünü koruma kisvesi altında Müslümanlara ve inançlarına yönelik hakaret ortamını teşvik eden, alenileştiren Macron, haklı bir öfkenin muhatabı haline gelmiş durumda.

Böyle bir ortamda ne beklenir?

İslam ülkelerinin birleşip ortak bir tutumla hareket etmesi değil mi?

Macron'un İslam karşıtı söylemleri İslam dünyasında protesto ediliyor.

Peki, 60’ların sonlarında Mescid-i Aksa ateşe verildiğinde bütün Müslüman ülkeleri bir araya getirmeyi başaran Suudi Arabistan Kralı Faysal’ın ülkesinde bu aralar neler oluyordur dersiniz?

Tam da Macron’un İslam’a karşı savaş başlattığı bir ortamda, Mekke’den gelen bir haberi aktaralım.

“Mekke Valisi Halid el Faysal, Fransa Büyükelçisi ile görüştü. Açıklamada, “muhabbet dolu ve dostça” bir sohbet gerçekleştirildiği belirtildi.”

Bir başka haber daha:

“Suudi Arabistan’daki süpermarketlerde Türkiye’de üretilen ürünler raftan indirilirken yerine Yunanistan, Mısır ve Fas’ta üretilen ürünler yerleştiriliyor.

Riyad’da pek çok süpermarkette Türk ürünlerinin bulunduğu raflara Yunan bayrakları asılarak “Yeni ürünler gelmiştir” duyurusu yapılıyor.”

ARABİSTAN'IN BOYKOTU TUTMADI!

Suudi Arabistan’daki boykotu ilk duyuran isim olan Ticaret Odası Başkan Ajlan Al Ajlan bunun gerekçesini “Ülkedeki her işadamının ve kişinin görevi, hükümetimizi ve insanımızı hedef alan bir ülke ile ilişkiyi kesmektir” diye açıklamış.

Siz bu sözleri, “Türkiye Kaşıkçı cinayetini örtbas etmedi, o yüzden böyle yapıyoruz” diye anlamalısınız.

Türkiye o caniliğin üstüne üstüne gidip tepelerdeki sorumlularını ifşa etmekten geri durmadı tabi ama hatırlayalım, o dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan Suud Kralı Salman’a “Hadimül Harameyn” hitabıyla sesleniyordu.

Fransa’da Müslümanlara ait değerler ayaklar altına alınırken, İslam’ın kalbi olan topraklarda bu durumun nasıl karşılandığını görüyorsunuz, değil mi?

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Ülke TV yayınında Macron'un izlediği politikayı değerlendirmişti:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • A.A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa, PKK ve Ermenistanı yönetiyor. Bunun adı Terör Devleti.
    Cevapla
  • htopcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Vur reis vur.Merhamet et vur ki belki akıllanır.
    Cevapla
  • Yaşar Erdoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Reisin boykot çağrısı siyonistlere atılan ikinci bir tokattır son yüzyıllarda güçsüzleşen islam toplumlarında yavaş yavaş saf belirlenmesi yaşanıyor Bundan sonraki saflar çok önemli olacak gelecek yüzyıllar için Tam yüzyıl önce kırdıkları yerden tekrar tuttular Vahablardan başlatıldı oyun aynı oyuncular aynı sahne yine aynı ama Unuttukları tek şey Reisin ve arkasındakilerinin İMAN gücü herkesi buldozer gibi ezeip geçecek onun içinde bundan sonraki saflar önemli
    Cevapla
  • Bursa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ak gıda 2018 de Fransız lactelis şirketine satıldı.ak gıda ürettiği ürünler lactelisindir.bim ve şokta pek çok süt ürününü ak gıda üretir.
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye çağrı bence yasaklasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!