Toplantı iptal edilmişti! Erdoğan ve Putin görüştü...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda görüştü. Görüşmede Suriye ve Karabağ konuları ele alındı. Bugün AK Parti genel merkezinde gerçekleştirilen MKYK toplantısının ardından yapılacağı duyurulan MYK toplantısının Erdoğan-Putin görüşmesi nedeniyle iptal edildiği açıklanmıştı.

Toplantı iptal edilmişti! Erdoğan ve Putin görüştü...
Toplantı iptal edilmişti! Erdoğan ve Putin görüştü...
GİRİŞ 27.10.2020 22:21 GÜNCELLEME 29.10.2020 22:16
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Reuters'ın haberine göre Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Haberde, görüşmede İdlib ve Dağlık Karabağ konularının gündeme alındığı kaydedildi.

 

 

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, "Dağlık Karabağ çatışma bölgesindeki gelişmeler müzakere edildi. Rus tarafı, devam eden silahlı eylemler ve Ortadoğu'dan teröristlerin bu çatışmalara artan katılımıyla ilgili derin endişesini dile getirdi" ifadelerine yer verildi. 

Putin'in, Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle gerçekleştirilen temaslar ve ateşkesin en kısa zamanda sağlanması amacıyla atılan adımlar hakkında Erdoğan'a bilgi verdiği aktarılan açıklamada, "Rusya ve Türkiye’nin dışişleri ve savunma bakanlıkları ile iki ülkenin istihbarat kurumları arasında koordinasyonun sürdürülmesine karar verildi" denildi.

 

 

ERMENİSTAN ATEŞKESLERİ İHLAL ETMİŞTİ

Azerbaycan ile Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da, 26 Ekim'de yerel saatle 08:00'da başlamak üzere insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardığı belirtilmişti. Ateşkesin üzerinden sadece 4 dakika geçtikten sonra Ermenistan ordusu, Terter'e ve bölgedeki köylere saldırı düzenlemişti. 

Azerbaycan ve Ermenistan Moskova'da yapılan görüşmeler sonrasında 10 Ekim'de Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almış, ancak Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu sivil can kayıpları yaşanmıştı.17 Ekim'de tekrar devreye girdiği duyurulan ateşkes yine Ermenistan tarafından ihlal edilmişti. 

YORUMLAR 30
  • Selim asaf 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakinda çin ile avrupa savaşacak, Türkiye arabuluculuk yapacak ama kabul etmeyecekler, avrupa çini işgal altina alacak, Kutuplari Türkiyeye verecekler bizde alip Amerikaya satacagiz, Amerika tekrar osmanli kurulmasini isteyecek., Osmanli bu sefer Kazakistanda kurulacak 10 sene sonra tüm dünyaya hükmedecek.
    Cevapla
  • yasar 3 yıl önce Şikayet Et
    mantikli ....hahaha
    Cevapla
  • uzmçvş 3 yıl önce Şikayet Et
    sen nasıl bu yaşa kadar yaşayabildin hayret doğrusu ...
    Cevapla
  • Tarkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'ya hesap vermek zorunda degiliz ayrica Suriyede yine Rusya savas sucu isliyo Turkiye net tavrini ortaya koymalidir bu nasil diplomasi boyle
    Cevapla
  • yasar 3 yıl önce Şikayet Et
    buna diplomasi diyorlar sen anlamazsin tarkan
    Cevapla
  • Susssssss 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkancigim sen kendine göre Zoz pembe bir Hayat kurmuşsun, sende icinde Beyaz atli prens olmuşsun. Dana iyi uykular.
    Cevapla
  • saim 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım bırak bu alçak hain ile görüşme artık bu zalim bebek katili dost olamaz
    Cevapla
  • sel yaz 3 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar ateşkes sağlamaya çalışılırsa çalışılsın . ateşkes en kısa surede ermenıstan tarafından yapılacak olan fuze saldırısı ıle bır anda kesılecektır. ermenıstan ordusu ıcınde ateskesı ıstemeyen ayrı bır dusunce grup var .
    Cevapla
  • Selim asaf 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakında Rusya ile Almanya savaşı başlayacak, Abd ruslar tarafından çok sert şekilde ilk vurulacak, abd rusya ya müdahale edemeyecek avrupanın tüm başkentleri ve büyük şehirleri enkaz olacak. Rusya savaşı yenecek fakat ekonomisi ve ülkesi çökecek 40 milyonluk moskova etraflı daha küçük rusya kalacak. Türkiye suriye ile savaşacak, ardından yunan bizi vuracak selanik, batı trakya ve 24 ada alınacak.
    Cevapla
  • yasar 3 yıl önce Şikayet Et
    buda mantikli bi hikaye hahahahaja
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım sen ne içtin.
    Cevapla
  • Kızıldereli 3 yıl önce Şikayet Et
    Başka ne olacak
    Cevapla
  • Timurray 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu senaryo tutmaz boşa yazma...
    Cevapla
  • Emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah çocuğum, konuşabilsen kim bilir neler anlatacaksın ama... Türkçe dersine iyi çalış, gâibten haber alınca sonra gelir yine yazarsın.
    Cevapla
  • Sadakat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayal dunyan mükemmel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar