Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayaletleri!

Kılıçdaroğlu “Millet İttifakı’nı bölmek için ittifaktan ayrılmış isimlere para teklif ediyorlar. HDP için de çalışma yapıyorlar. Kürtler için başka parti kuracaklar” diyerek yine ortalığı karıştırdı. “Kılıçdaroğlu kimi kast ediyor? Parayı veren kim, alan kim? HDP çatırdıyor mu? Yoksa İyi Parti mi bölünüyor” soruları akıllara geldi. Tüm bu soruları cevaplayan ihtimal ise bu kişi ya da kişilerin aslında hiç olmaması…

Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayaletleri!
Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayaletleri!
GİRİŞ 06.11.2020 17:07 GÜNCELLEME 06.11.2020 18:06
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Haber7 / Tarık Dağlı

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Külliye’ye çıkan CHP’li” iddiasından sonra yeniden benzer bir şekilde ortalığı karıştırdı. Muharrem İnce’nin partideki yükselişini önceden görerek bir ön kesme hareketinde buluna CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerinin tamamı gerçek dışı çıksa da yeterli kamuoyunu oluşturmayı başarmıştı. Sözcü gazetesinden dillendirilen “CHP’li bir partili görev almak için Külliye’ye gitti” iddiası, Kılıçdaroğlu tarafından “İddia doğrudur, isim vermek istemem” şeklinde teyit edilmişti. İddiada bahsi geçen kişinin Muharrem İnce olduğu anlaşılırken, İnce’nin böyle bir girişimde bulunmadığı ortaya çıkmıştı. Bu manevra ile İnce’nin önünü kesen Kılıçdaroğlu son verdiği röportajda benzer salvolarda bulundu.

Karar Gazetesi’nin Youtube kanalına konuşan Kılıçdaroğlu buradaki konuşmasında “Millet İttifakı’nı dağıtmak için geçmişte ittifak içinde şöyle veya böyle yer alan kişilere ayrı parti kurdurtabilir miyiz çabasını giriştiler” ifadelerini kullandı.

 

 

UÇAK BİLETİN HAZIR, BEŞ YILDIZLI OTELDE YERİN HAZIR

“Muharrem İnce’yi mi kastediyorsunuz?” sorusuna “Sadece o değil” diyerek İnce’nin yine Cumhur İttifakı tarafından yönlendirildiği vurgusunu yapan Kılıçdaroğlu, “Mustafa Sarıgül mü” sorusuna ise “CHP veya başka bir parti olabilir, ittifakın içinde yer almış” şeklinde cevap verdi. Kılıçdaroğlu iddialarını daha da öteye taşırken “Belli kişileri finanse ederek, belli kişilere ciddi paralar verilerek acaba ayrı bir kurdurtabilir miyiz diye özel bir çaba var. Belli kişilere teklif götürüldüğünü biliyorum, ‘paradan hiç korkmayın, çekinmeyin’ dendiğini biliyorum” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu parti kurmak isteyenlerden bir kişinin doğrudan doğruya bir kişiyi arayıp “Uçak biletin hazır, beş yıldızlı otelde yerin hazır. Gel buraya, oturalım, konuşalım bu işleri halledelim” dendiğini de iddia etti. Bu bilgilerin kendisine doğrudan geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu ayrıca “Kürtlere ayrı bir parti kurdurmak istiyorlar” sözleriyle HDP için özel bir çalışma yapıldığını da iddia etti.

KİM BU ESKİ PARTİLİ?

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine akıllara bazı ihtimaller geldi. Kulislerden gelen bilgiler de benzer şekilde bu ihtimaller şu şekilde değerlendirilmesi gerektiğini teyit etti:

  • Kılıçdaroğlu’nun kast ettiği ismin Muharrem İnce olması ilk aklan gelen seçenek oldu. Ancak Kılıçdaroğlu bizzat röportajda bahsettiği kişi ya da kişilerin geçmişte ittifak için yer aldığını ancak İnce’nin halen partiden ayrılmadığını söylemişti. Gerek Genel Merkez gerekse İnce de zaten bu iddiaları yalanladı.
  • Mustafa Sarıgül iddiası röportajda da telaffuz edildi. Geçmişte partide bulunmuş ve şu an ayrılmış bir isim olarak tanıma uyuyordu. Kılıçdaroğlu bu isim hakkında cevap vermedi. Partililer ise İnce hakkında net konuşurken Sarıgül için yorum yapmaktan kaçındı. Sarıgül ise “Bu iddianın ispatlanması lazım, belgesi lazım” diyerek topu CHP’ye attı.
  • Yakın zaman önce Yılmaz Ateş, Şahin Mengü ve Mehmet Sevigen gibi isimlerin Aslı Baykal önderliğinde parti kuracağı iddia edilmişti. Bu ihtimal de akıllara geldi. Bahsi geçen isimler iddiaları reddetse de CHP’nin Atatürkçü çizgisinden taviz veremeyen eski isimlerinden birinin yeni parti kurma ihtimali hiç de gerçekdışı görünmüyor. Ancak CHP’liler böyle bir durumda bu isimlerin Cumhur İttifakı’nda para desteği almayacağını vurguluyor.
  • Kılıçdaroğlu’nun “İttifak içinden, belki başka partiden” akıllara İyi Parti ihtimalini de getiriyor. Son dönemde Ümit Özdağ ve ekibinin partiye yönelik FETÖ suçlamaları ve partiden ihraç noktasına gelmeleri onların da yeni bir oluşum içinde olabilecekleri ihtimalini doğuruyor.
  • Tüm bu iddiaları hem olumlayan hem de yalanlayan bir olasılık da akıllara geldiği gibi bazı çevrelerce dillendiriliyor da… İnce “Sıkıştığı zaman ortaya bir yalan atıyor, 'saray bizim içimizi karıştırmak istiyor' diyor. İçinizi zaten kendiniz karıştırıyorsunuz siz” ifadelerini kullanmıştı. Benzer şekilde bazı partililer de “Külliye’ye çıkan CHP’li” yalanını hatırlatarak “Kılıçdaroğlu parti içinden ayrılma ve yeni parti oluşumunu gördü. Önünü kesmek için bu sözleri söyledi” şeklinde düşünüyor. Üstelik aslında hiç var olmayan bu hayalet isim CHP liderinin tüm arzularını da yerine getiriyor. Zira ortada hem Kılıçdaroğlu’nun bu konuda kötü bir sicili bulunuyor, hem de kendisi konuyla ilgili bir belge ortaya koyamadı.

BİR TAŞLA ÜÇ KUŞ

Bahis konusu Kılıçdaroğlu olunca son ihtimal CHP liderinin korkusunu da ortaya koyuyor. HDP ile yaptığı birliktelik, İyi Parti ile olan ittifakı sarsarken parti içinden çıkan çatlak sesler Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu bu kez daha ağır sallayacak gibi görünüyor. Bunu; “Sadece görüşüyorlar” iddiası yerine hiçbiri isim söylemeden ve belge göstermeden “Para aldılar” şekilden yüksek bir perdeden söze girmesinde anlayabiliyoruz.

Bu arada Kılıçdaroğlu’nun ‘İttifak içinden’ vurgusu yaparak CHP’nin yanı sıra İyi Parti’de gerçekleşebilecek olası parçalanmanın da önünü kesmesi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu sadece İyi Parti’yi de arkalamakla kalmadı, ittifakın yancısı HDP’ye de benzer operasyonlar yapıldığını söyleyerek son dönemde ayyuka çıkan HDP içindeki doğal çatırdamalar ve ayrılıklara da uygun senaryoyu ortaya atarak bir taşla üç kuş birden vurmayı hedefledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 51
  • murat baş 3 yıl önce Şikayet Et
    mabadindan element uyduruyor fazla takılmayın
    Cevapla
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    Münafıkların en önemli özelliği yalan söylemeleridir. Herkese her yerde yalan söylemek. Yalan bu dönemde siyâsetçilerin başvurdukları çok kötü bir alışkanlık. Ne kötü bir davranış yalan. Chp de kılıçdaroğlu ve imamoğlu o kadar çok yalana söylüyorlar ki doğruları bile yalan geliyor artık tabi varsa.
    Cevapla
  • sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    kişi kendinden bilir işi
    Cevapla
  • tatar1642 3 yıl önce Şikayet Et
    ya Atatürk'ün partisini ne hale getirdi yalan makinasına bağlansa makina bile sapıtır bölüp napıcaklar sen varken orda mevkileri garanti cumhur ittifakının
    Cevapla
  • hak 3 yıl önce Şikayet Et
    bir deli kuyuya bir taş atıyor, KIRK deli VALLAHİ çıkaramıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı