Başkan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli KKTC'de!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli KKTC'ye gitti. 46 yıl sonra açılan Kapalı Maraş'ı ziyaret edecek Erdoğan ve Bahçeli daha sonra KKTC'nin 37'nci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı.

Başkan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli KKTC'de!
Başkan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli KKTC'de!
GİRİŞ 15.11.2020 13:48 GÜNCELLEME 17.11.2020 21:15
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC'ye gitti. Erdoğan ve Bahçeli, KKTC'nin 37'nci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılırken, 46 yıl sonra açılan Kapalı Maraş'ı ziyaret edecek.

 

 

KKTC'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, Lefkoşa'da KKTC'nin 37'nci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı. Burada anıta çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve MHP lideri Bahçeli daha sonra resmi geçişte KKTC'li vatandaşları selamladı. 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'DEN PİKNİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, 46 yıl sonra açılan Kapalı Maraş'ta bugün bir piknik yapması bekleniyor.

Önce Lefkoşa Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene katılan liderler, daha sonra resmi geçit törenini takip edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve MHP lideri Bahçeli daha sonra Kapalı Maraş'a geçecek. Ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açılışına katılacak. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ersin Tatar başbaşa görüşme yaptıktan sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.  

Liderler Kapalı Maraş'ta hazırlanan bu masada yemek yiyecekler...

PİKNİK MENÜSÜ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC'nin 37'nci kuruluş yıldönümü törenleri çerçevesinde, 46 yıldır kapalı tutulan ve "hayalet kent" olarak anılan turistik sahil kenti Maraş'ı tarihi ziyareti öncesi hazırlıklar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyet, 46 yıl sonra kısmi olarak açılan Maraş'taki sahil kıyısında yemek yiyecek.

Demirören Haber Ajansı, (DHA) tarihi ziyarete saatler kala liderlerin yemek menüsünün listesine ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP lideri Bahçeli'nin Maraş'ta yiyeceği yemekte menü şöyle;

Ana yemek
Et döner, KKTC´nin yöresel lezzeti Şeftali kebabı, sigara böreği, bulgur köftesi

Zeytinli
Hellimli pilavuna

Tatlılar:
Kıbrıs Türk mutfağına özgü Sini katmeri, Fıstık sarma, baklava

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce "Sayın Devlet Bahçeli ile KKTC'ye gideceğiz ve Maraş'ta piknik yapacağız" demişti. 

KKTC 37 YAŞINDA

Kıbrıs Türk Federe Meclisinde alınan kararla 15 Kasım 1983 tarihi, Kıbrıs Türk halkının siyasi yaşamının önemli bir dönüm noktası ve mücadelelerini devlet olgusuyla dünyaya ilan ettiği bir gün oldu. Meclis, aynı gün düzenlediği olağanüstü oturumda KKTC'nin kuruluşunu ve bağımsızlık bildirisini oy birliğiyle onayladı. KKTC'nin kurulmasıyla Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin etme hakkı ilan edilmiş oldu. 

KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı ve dönemin Kıbrıs Türk Federe Devleti Başkanı Rauf Denktaş, cumhuriyetin ilan edildiği Meclis birleşiminin tamamlanmasından sonra Federe Meclis önünde toplanan halka ve öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, mücadelenin bitmediğini belirterek "Ne mutlu KKTC'nin Türk çocuklarına." ifadelerini kullandı. 

ERSİN TATAR DÖNEMİ

KKTC'de 18 Ekim'de gerçekleştirilen cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda, Ersin Tatar, oyların yüzde 51,69'unu alarak cumhurbaşkanı seçildi. Tatar'ın seçilmesiyle Kıbrıs müzakerelerinde bir paradigma değişikliği yaşanması bekleniyor.

Kıbrıs'ta federasyon modelinin bir umut olmaktan çıktığını savunan Tatar, egemen eşitlik temelinde kurulacak, yan yana yaşayan iki devlet modelinin görüşülmesini destekliyor.

Türkiye de Crans Montana'da federasyon tezinin çöktüğünü ve başka bir seçeneğin konuşulması gerektiğini savunuyor.

Yakın zamanda BM öncülüğünde, Kıbrıs'taki taraflar ve garantörlerin masada yer aldığı "5+1" formatında gayriresmi bir toplantının yapılması ve müzakerelerde neyin konuşulacağıyla ilgili durumun netleşmesi bekleniyor.

YORUMLAR 35
  • Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun. Bahçeli ismi gibi davranmaya, stratejik davranmaya devam ediyor.
    Cevapla
  • İslam Birliği 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısın geleceği Rum kriptolarına bırakılamaz. Artık bu seçim saçmalıkları sonlansın. Kıbrısın tamamı Türkiye'ye aittir. Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Kıbrıs Türkiye'ye aittir. Gaspçı Rum'lar İngiliz oyunlarıyla adaya çöktüler, yüzlerce Osmanlı Camisini ve kültürel eserimizi yıkarak demografik yapıyı değiştirdiler, dünyanın dört bir yanından Yunanlıları adaya getirerek Türklerin evlerini ve topraklarını işgal ettiler. Adadaki işgalci gaspçı Rum-Yunan artıklarıdır. Yerli ve Milli Müslüman nesiller yetiştiren bir eğitim sistemi olmadığı sürecede Rum'laşma bitmez..
    Cevapla
  • Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık kibrisi bize yakin olan ulkeler tanimaya başlamali . Azerbeycan pakistan libya somali bosna hersek
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    KKTC deki Rum dönmeleri çılgına dönmüşlerdir
    Cevapla
  • karamanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    muhteşemsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!