Kritik görüşmeler sonrası Türkiye'den 'AB' açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın AB yetkilileriyle Brüksel'deki görüşmelerinde Türkiye-AB ilişkileri, Akdeniz, Libya, Suriye ve Karabağ ele alındı. Kalın, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini stratejik bir öncelik olarak gördüğünü, AB liderlerinin bu ilişkiye stratejik bir akılla bakması gerektiğini söyledi.

Kritik görüşmeler sonrası Türkiye'den 'AB' açıklaması!
Kritik görüşmeler sonrası Türkiye'den 'AB' açıklaması!
GİRİŞ 21.11.2020 11:42 GÜNCELLEME 23.11.2020 17:59
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 10-11 Aralık'ta yapılacak AB Zirvesi öncesinde dün Brüksel'e bir ziyaret gerçekleştirdi. 

 

 

KRİTİK GÖRÜŞMELER

Sözcü Kalın, temasları kapsamında AB Konsey Başkanı Charles Michel'in Dış Politika Başdanışmanı Maryam Van den Heuvel, AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'in Kabine Şefi Bjoern Seibert ve AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreteri Helga Schmid ile ayrı ayrı görüştü. 

 

 

Türkiye-AB ilişkileri, Doğu Akdeniz, Libya, Suriye ve Karabağ gibi bölgesel konuların ele alındığı görüşmelerde Kalın, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, göç anlaşması, vize serbestiyeti ve siyasi diyalog gibi alanlarda somut adımlar atılması gerektiğini yineledi. 

'TÜRKİYE İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELERE HAZIR'

Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüm için yeni fikirlere ihtiyaç olduğunun altını çizen ve Türkiye'nin Yunanistan ile istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğunu söyleyen Kalın, Türkiye'nin barış ve istikrarı korumak adına yapıcı tutumunu sürdürmeye devam edeceğini muhataplarına aktardı. 

'YENİ VE SOMUT ADIMLARA İHTİYAÇ VAR'

Kalın, Türkiye-AB ilişkilerinin stratejik öneminin giderek arttığını, Türkiye-AB ilişkilerine yeni bir dinamizm kazandıracak, iş birliğini artıracak ve karşılıklı güven ilişkisini güçlendirecek yeni ve somut adımlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. 

AB'nin bölgesel konularda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Kalın, bölgesel sorunların çözümü için diyalog ve iş birliğinin tüm tarafların çıkarına olacağını vurguladı. 

'İKİLİ İHTİLAFLARIN İLİŞKİLERİ REHİN ALMASINA MÜSAADE EDİLMEMELİ'

Kalın, Türkiye'nin AB üyeliğini stratejik bir öncelik olarak gördüğünü belirtirken AB liderlerinin tüm ideolojik ve siyasi önyargılarını bir kenara bırakarak Türkiye-AB ilişkilerine stratejik bir akılla bakması gerektiğini söyledi. 

İkili ihtilafların Türkiye-AB ilişkilerini yormasına ve rehin almasına müsaade edilmemesi gerektiğine dikkati çeken Kalın, giderek stratejik önem kazanan Türkiye-AB ilişkilerinde bir an önce pozitif gündeme geçilmesinin önemini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • Turfab 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bunu iyi bilmesi gerekir Hıristiyan ab müslüman karı katmaz batıyı bırak doğuya dön dünyada türk nufu ab de fazla
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerden cıktı birden yine bu avrupa sevdası? Birşeyler dönüyor yine. Biden geldi adalet herşey yeni daha güzel laflar.
    Cevapla
  • mazlum uysal 3 yıl önce Şikayet Et
    anadığım kadrıyla herkes çok iyi anadığı işi yapmalıki sonuç havaya gitmesin,istisnaları da dikkate almak gerek tabii,şimdi kadrolar iyi,herkes işini bilmekte yetkililerimiz,ama halkımız devlete destek olursa.örneğin gereksiz ilaç kullanımı,çöpe atılan gıdalar..vs.
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    ilk defa $ok oluyorum..I S T E N M I Y O R U Z..hemde yillardir..AB.ye girsek bile fransanin Hollandanin belcikanin bir kac ülkenin dah yaninda TÜRKIYEYE KONU$MA HAKKI YOK..Bunu blocke ederler.Birde Türkiyeye almanyanin fransanin uydusu olur.Rusya avrupa sava$inda Türkiyeyi en öne sürerler.
    Cevapla
  • Malatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ab ülke yetkililerinde konulara geniş bir perspektifte ve stratejik bakma böyle bir işlevleri yok,varsa yoksa kendi çıkrları gerisi fasa fiso.Başta abd ve ab ülkeleri kendileri dışındaki ellerinin altındaki ülke ve millet olarak bakıyorlar.Örek olarak chp genel başkan yardımcısı Abd de demokırasi varmış gibi umudunu göreve gelecek cibiliyetsiz baydına bağlamış,Baydın kendilerinde artan demokırasiyi chp kanalıyla ülkemize getire diye beklenti içinde.Sayın Erdoğan gibi üç beş ülke lideri sahnede olsa Abd ve Ab ülkeleri kendilerine çeki düzen verirler ama ,Ülke çok sözde dik duracak lider yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...