Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi'ne İstanbul'dan canlı bağlantıyla katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Suriye'de DEAŞ'la göğüs göğüse çarpışan tek NATO ülkesiyiz." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 22.11.2020 16:49 GÜNCELLEME 23.11.2020 18:00
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

"Salgının yoksulluk ve eşitsizlik başta olmak üzere birçok sorunu daha da derinleştirdiğini görüyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, Türkiye'nin son 6 yıldır en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla G20 Zirvesi'nde yaptığı açıklamalar şu şekilde;

Türkiye son 6 yıldır dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkedir. Üstelik bu çabaları bize verilen destek sözleri yerine getirilmemiş olmasına rağmen yapıyoruz.

 

 

"İYİ NİYETLİ BİR TUTUM DEĞİL"

Salgının yoksulluk ve eşitsizlik başta olmak üzere birçok sorunu daha da derinleştirdiğini görüyoruz. Salgın hem mevcut düzenin çarpıklıklarını gözler önüne sermiş hem de tüm insanların aynı gemide olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Suriye'den Libya'ya kadar farklı cephelerde yürüttüğümüz mücadelenin önemi ortaya çıkmıştır. Hal böyleyken ülkemizin attığı adımların eleştiriye maruz kalması iyi niyetli bir durum değildir. 

"YALNIZ BIRAKILMAMIZA RAĞMEN 9 BİN DEAŞ'LIYI YAKALADIK"

Yalnız bırakılmamıza rağmen bugüne kadar 9 bin yabancı DEAŞ'lı savaşçıyı yakaladık ve ülkelerine gönderdik. Bir dönem teröristlerin cirit attığı bölgeleri güvenli hale getirdik. 

 


"ÇİFTE STANDARTLARIN OLUŞMASINA İZİN VERİLMEMELİDİR"

İnsanlık olarak el ele verdiğimizde sıkıntılarımızın daha da hafifleyeceğine inanıyoruz. Sadece bugünü değil yarınları da düşünmeliyiz. İklim değişikliği ile mücadeleye aktif katkı sağlıyoruz. Elektriğimizin yüzde 63'ünü yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretiyoruz. Çevre kirliliği ile mücadele edilirken çifte standartların oluşmasına izin verilmemelidir. Ülkemizin BM İklim Değişikliği Ek 1 listesinden çıkartılmasını bekliyoruz. 

İnsana hizmet etmeyen, insana huzur, esenlik ve değer vermeyen, adaleti ve güvenliği temin etmeyen bir sistemin başarı şansı yoktur. Hırs, tahakküm, adaletsizlik ve rant üzerine kurulu mevcut küresel ekonomik mimarinin ne insanı ne de tabiatı koruması mümkündür. 

YORUMLAR 27
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    NATO ,maşa dururken eline ateş almaz, bizi dolduruşa getirip, her türlü ayak işlerini yaptırır, bütün yükü çekeriz, onlarda uzaktan keyifini çıkarır.
    Cevapla
  • 44Abdullah44 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabb'im Reise yardım etsin inşallah,zihni açıke,ömrü uzun olur inşallah.etrafındaki bütün şerleri bertaraf et ya Rabb'im.amin
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Başkana öneri 10 milyar TL lik gıda şirketi birinci yılda 2. Yılda 10 milyarlık makina şirketi 3. Yılda 10 milyarlık yazılım sonra savunma elektronik ilaç vb 10 şirket lazi yoksa ülkenin işi zor bu şirketlere köylü ve Kobiler entegre edilip dünya çapında üretim yapılıp dünyaya pazarlamanın gerek yoksa her 20 yılda bir kirize girersin ambargo olur bu sistemle 300 yıl daha bir şey olmaz inş umarım başkan duyar da yapar bunları
    Cevapla
  • eren 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bir sorum var ne olur cevap verin ülkemizi içerde ihanet edenlerin mal varlığına dikkat edin çogu milyon dolar mal varlığı var nerde geldi veya neden ülkemizi kötülüğünü istiyorlar neden ?
    Cevapla
  • Evrene86 3 yıl önce Şikayet Et
    Burun para babalarını birileri ortaya çıkartıyor kendi emellerine kullanıyor onlarda onlara yardımcı oluyor. Dünyada bir sistem oturtmuşlar gidiyor. Faiz vs. Sanatcılara bakın film aktorlerine dizi oyuncularına futbolculara bakın hepsini oralara birileri getirmiştir. Cogu İsrail Ermeni asıllıdır. Gelen çok az kişi vardır kendi cabasıyla. Para olan yere kullanacakları kişiler taraftarları getirtilir. Diğerleri ya satın alınır yada batırılır bir şekilde. Ya onlardan olacaksınız yada biteceksiniz. Bu düzen değiştikçe de saldırıyorlar
    Cevapla
  • Bir Bilen 3 yıl önce Şikayet Et
    Tespitinde haklısın.sebebi onların geçmişten gelen dokunulmaz ve ayrıcaklıları var.Yerli ve milli işadamlarını bilerek irtica diyerek iflas ettirdiler büyümelerine engel oldular.
    Cevapla
  • neri 3 yıl önce Şikayet Et
    analizimdir arıncın açıklaması ve hainler tekrar sokaga çıkabilir abd başkanınına mesaj vermek için belki bidan müdahale eder diye çok dikkatli olmalıyız bunlara fırsat vermeyin içerdeki tüm hainlere dikat edilip çokkk yakında takip edilmeli mit tüm istihbarat elinizi ayagınızı öpeyimm çok çalışın hainler fırsaat vermeyinallahım ülkemize ordumuza polisimize yardım et güç ver içerdeki hainleri kahr et uyanık olalım hainlerin tek gayesi biizi suriyeden daha kötü etmektir tek gaye ülkemizin yer altı kaynaklarımız su dur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi