Cumhurbaşkanı Erdoğan Müslümanlara net mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Müslüman Cemiyeti'nin 23. yıllık kongresinde yaptığı konuşmada "Birçok ülkede inancından, dilinden, adından veya kılık kıyafetinden dolayı Müslümanların ötekileştirilmesi artık sıradan hale gelmiştir. Kutsallarımıza yönelik saldırılar karşısında tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakıp İslam ortak paydasında buluşmak hepimizin görevidir" diye konuştu.

GİRİŞ 28.11.2020 10:22 GÜNCELLEME 28.11.2020 10:58
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Müslüman Cemiyeti Kongresi'ne bir video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, İslam Düşmanlığındaki tehlikeli artışa dikkat çekerek, "Bu sene sadece Kovid-19 virüsüyle değil ondan daha hızlı yayılan İslam düşmanlığı virüsü ile de mücadele etmek zorunda kaldık.Müslüman ortak paydaşında buluşmaktan, birbirimizi Allah için sevmekten başka çaremiz yoktur. Ortak değerler etrafında kenetlenmeli ve bize kurulan tuzakları boşa çıkarmalıyız." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Amerikan Müslüman toplumunun kıymetli mensupları, saygıdeğer hanımefendiler beyefendiler, sevgili gençler aziz kardeşlerim sizleri hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Sizlerin vasıtasıyla dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimize, dostlarımıza büyük bir heyecanla toplantımızı takip eden mazlum ve mağdurlara selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum. Amerikan Müslüman toplumunun en büyük organizasyonlarından olan Amerika Müslüman Cemiyeti'nin 23'üncü yıllık kongresinin başarılı geçmesini diliyorum.Gönül isterdi ki bu güzel buluşmayı yüz yüze gerçekleştirelim. Siz kardeşlerimle hasbihal edelim. Ancak tüm dünyayla beraber ülkelerimizi de etkileyen koronavirüs salgını bu sene böyle bir kucaklaşmaya izin vermiyor. Bu yıl hem bu tarz programlarımızı hem de bayramlarımızı biraz buruk yaşıyoruz. 

SALGIN DALGALAR HALİNDE YAYILIYOR

 

 

Öte yandan gönüller arasına sınır çizilemeyeceğinin de gayet iyi farkındayız. Kalpleri bir olanlar için mesafelerin de engellerin de hiçbir kıymeti yoktur. Fiziken bir arada olmasak da şu anda ekran başında bizi izleyen tüm kardeşlerimle gönüllerimizin bir ve beraber olduğunu biliyorum. İnşallah kısa zamanda fiziken de bir araya geleceğimize inanıyorum. Bu yıl büyük bir sağlık kriziyle mücadele ediyoruz. Salgın dalgalar halinde yayılmaya devam ediyor.

Hemen her gün bir sevdiğimizin, yakınımızın, komşumuzun ya da kadim bir dostumuzun vefat haberini alıyoruz. Kaybettiklerimizin acısı yüreğimizi yaksa da sabrediyor, Rabbimizden tüm insanlığı bu müsibetten bir an önce kurtarmasını niyaz ediyoruz. Hazreti Mevlana'nın hikmetle bezenmiş şu sözü salgınla mücadelede rehberimiz olmaya devam ediyor "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var"

 

 

"İSLAM DÜŞMANLIĞI VİRÜSÜYLE DE MÜCADELE ETMEK ZORUNDA KALDIK"

Evet, ümitsizliğe düşmeyi küfürle eş gören bir dinin mensupları olarak umudumuzu asla yitirmedik, yitirmiyoruz. Amerika İslam Toplumu'nun da bu süreçte gerçekten takdire şayan bir duruş sergilediğini görüyoruz. Müslüman olmanın güzelliğini yaşayışlarıyla Amerikan toplumuna gösteren tüm kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum. İslam'ı terörle özdeşleştirmeye çalışanlara verilmiş en esaslı cevap olduğuna inanıyorum.

Bu sene sadece KOVİD-19 virüsüyle değil İslam düşmanlığı virüsüyle de mücadele etmek zorunda kaldık. Kültürel ırkçılık, hoşgörüsüzlük artık gizlenemez boyuta ulaşmıştır. Birçok ülkede inancından, dilinden, adından veya kılık kıyafetinden dolayı Müslümanların ötekileştirilmesi artık sıradan hale gelmiştir. İsveç'te kuran yakılması, Norveç'te kuranın yırtılması, Fransa'da karikatürlerin teşvik edilmesi kutsallığa yönelik davranışlardan sadece birkaç tanesidir.

DÜŞÜNCE FARKLIDIR, HAKARET FARKLIDIR

Fransa'da fikir özgürlüğü adı altında peygamberimize yönelik alçaklıkları sizler de yakından takip ediyoruz. Düşünce farklıdır, hakaret farklıdır. Hakarete fikir muamelesi yapmak en başta düşünceye hakarettir.

MÜSLÜMANLARA NET MESAJ

Müslümanlar sadece ekonomide değil kendi aralarında da ayrılığa düşmüş durumdadır. Asırlardır farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir ülke olarak, etnik kimliklere saygı gösteriyoruz. Kutsallarımıza yönelik saldırılar karşısında tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakıp İslam ortak paydasında buluşmak hepimizin görevidir.Müslüman ortak paydaşında buluşmaktan, birbirimizi Allah için sevmekten başka çaremiz yoktur. Ortak değerler etrafında kenetlenmeli ve bize kurulan tuzakları boşa çıkarmalıyız.

YORUMLAR 25
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkezin günahı kendi boynuna.Allahın yapmaya ve yaratmaya gücü yeter
    Cevapla
  • Misafir46 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce Allah'ı nasıl memnun edebiliriz nasıl hoşuna gidecek işler yapabiliriz nasıl imanlı bir nesil yetiştirebiliriz diye kafa yormaliyiz yoksa bu vebalar bu depremler bu belalar başımızdan gitmez.allah bizlerin ve tüm İslam aleminin yardımcısı olsun
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Arapdan dost olmaz maalesef acı ama gerçek işte bu yüzden büyük bir ihtimalle birlik olmak mümkün degil
    Cevapla
  • Çorlu'lu 3 yıl önce Şikayet Et
    Arapdan dost olmaz diyorsunuz. Katar'da Arap ne güzel anlaşıyoruz. Önemli olan dinimizin bize bildirdiklerini eğip bükmeden yaşamak müslüman müslümanın kardeşidir. (s.a.v)
    Cevapla
  • Mucahıt 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahin ipine hepbirlikte sımsıkı sarilin
    Cevapla
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Alemi islama lider lazım halife lazım islam ülkelerinin halifeye biat etmesi lazım ki birlik olsun değilse durum ortada .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde