Bakan Soylu'dan 'Ekrem İmamoğlu' açıklaması!

Son dakika haberi: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast girişimi iddialarına ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Böyle bir suikast girişimi ve yakalanan kimse de söz konusu değildir" dedi.

GİRİŞ 02.12.2020 17:42 GÜNCELLEME 07.12.2020 13:50
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast girişimi iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. 

 


Bakan Soylu, İmamoğlu'na suikast girişiminin söz konusu olmadığını söyledi.

 


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis'e gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast girişimi iddiasına ilişkin bir soruya Soylu, "Emniyet Genel Müdürlüğümüz gerekli açıklamayı tüm detayıyla yaptı. Ben onun yeterli olduğunu düşünüyorum." yanıtını verdi.

Soylu, "Bir tehdit, suikast girişimi var mı?" sorusu üzerine, "Biz haftada ortalama 65-80 arası eyleme yönelik duyum alırız. Toplam duyum miktarımız da yurt içi 1300-1350'dir. Ortalama böyle gider. Ben, 4 yıldır bu işi yapıyorum. Türkiye'de böyle yıllardan beri karşılaştığımız durum söz konusu." diye konuştu.

Kamu görevlileri, görevleri nedeniyle terör örgütlerinin hedefi olabilecek kişiler ile sansasyonel sonuçlar oluşturabilecek kişi, kurum ve yerlerin terör örgütlerinin hedefi olabileceğini belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Kayyumlarımızdan bir kişiye bazen haftada 5, bazen ayda 3-4 sürekli olarak bu tip tehditler gelir. Biz bir kıraathanede konuşulan bir sözü de değerlendirmek zorundayız. Biz hiçbir şeyi azımsamayız, küçümsemeyiz, hafife almayız, hepsini tek tek değerlendiririz. Türkiye'de devlet büyüklerimize bu konularda terör örgütlerinin yaptığı tehditleri, hem bu konudaki meselelerin takibi açısından sürekli olarak da değerlendiririz. Kamu görevlilerine, özel şahıslara kendi kişilikleri sebebiyle yapılanları değerlendiririz. Bütün bunlar bizim değerlendirmemiz içindedir." 

"PKK, PYD, DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜNDEN TEHDİT ALANLAR VAR"

Tüm tedbirleri aldıklarını vurgulayan Soylu, bu konuların, kamuoyuyla, basınla paylaşılmamasını istediklerini belirterek şöyle devam etti: 

"Çünkü bu duyumların kendilerine ait dereceleri vardır. İstihbari bir anlayışı paylaşıyoruz ama bunların kendilerine ait bu derecelerine göre üzerine düşeriz. Takdir edersiniz ki burada küçük göreceğimiz, 'Aman bir şey olmaz.' diyeceğimiz tehditler hiçbir zaman söz konusu olmaz. Hepsiyle ilgileniriz. Bu konuda son zamanlarda en çok tehdit alanlar da var. Özellikle PKK, PYD, DEAŞ terör örgütünden tehdit alanlar var. 

''SUİKAST GİRİŞİMİ VE YAKALANAN YOK''

Allah korusun, terör örgütlerinin eylem hedeflerini başarmış olmaları kadar aynı zamanda bir hedefleri daha vardır; o hedefleri de kendilerinden mümkün olduğunca söz ettirmek, toplumun güvenini ve istikrarını sarsmaya yönelik adımlar atabilmektir. Terör örgütleri sadece eylemle hedeflerine ulaşmazlar, bu tip meselelerle de hedeflerine ulaşırlar. Onun için biz basınımızın da bu konuda sorumluluk duyması lazım geldiğini de düşünenlerdeniz. Çünkü bu bizim işimiz. Sizin işinizin birtakım kriterleri, ilkeleri var. Bu ilkeler de bunlardır. Böyle bir suikast girişimi söz konusu değildir. Böyle bir suikast girişimiyle yakalanan kimse de söz konusu değildir."

İçişleri Bakanı Soylu, AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu'nun terör örgütlerinden en çok tehdit alan kişiler arasında yer aldığını belirterek "PKK'nın sürekli tehdidindedir. Yukarıdan aşağıya birçok listemiz var. Ama biz bunlarla ilgili gerekli tedbirleri alırız, korumayı sağlarız." diye konuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 177
  • 34SR 3 yıl önce Şikayet Et
    Mal bulmuş mağribi veya ucuz kahramanlık diye düşünülsr bile makarios seven eski samanyolu tv spor yorumcusundan ucuz kahraman bile olmaz düşmanlarla aynı ağzı konuşan hatta ülkesini kötüleyene düşmanla işbirliği yapana bizim burada düşman ve hain denir.
    Cevapla
  • Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım nelerle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Tadmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Gülçin kaçar 3 yıl önce Şikayet Et
    İşin zor Başkan Etrafında bu kadar düşman Artık bayatlamış bir sistemi kaldırıp yeni yep yeni bir sistem Kurmak zor ama mümkün Her yer yemyeşil insanlar adalete güveniyor Demokrasin ne güzel bir idare Kavgasız gürültüsüz sade kendine yoktan değilde Millet uğruna çalışan parmağını yakasında Ama kovanı vatandaşa bırakan bir idare...
    Cevapla
  • Yazık. 3 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu kim ki teröristler ona bir saldırı yapsın.. Ses getirmez. Terör örgütleri ses getirecek eylem isterler. İmamoğlu ne sesi getirecek.
    Cevapla
  • Kursat 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah
    Cevapla
  • Yasasin Cehennem 3 yıl önce Şikayet Et
    Acikca azili islam mukaddesat kuran cami ahlak devlet millet dusmani ve hacli siyonist emperya!ist kafir bati ve lgbt gayri ahlak dostlari ve onlara sempati ile bakip arkasindan giden oylariyla destekleyenlerin vebali sade bu dunyada degil ayni zamanda esas vebal ahirette dunyada kimi sevip kime oy verip kimin pesinden gidiyirsaniz ahirettede berabersiniz ....yasasin Cehennem
    Cevapla
  • Şener Yakut 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah çok güzel söyledin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi