Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İranlı siyasetçilere tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bazı İranlı siyasetçilerin Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı çirkin dili kınıyoruz. Bu İranlı siyasetçiler İran’ı her zaman dost ve kardeş ülke olarak gören Cumhurbaşkanımızla, İran’ın düşmanlarını birbirine karıştıracak kadar pusulalarını kaybetmişler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İranlı siyasetçilere tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İranlı siyasetçilere tepki
GİRİŞ 12.12.2020 12:00 GÜNCELLEME 12.12.2020 12:31
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Çelik, Twitter hesabından açıklama yaparak, İranlı siyasetçilere tepki gösterdi. Çelik, "Bazı İranlı siyasetçilerin Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı çirkin dili kınıyoruz. Bu İranlı siyasetçiler İran’ı her zaman dost ve kardeş ülke olarak gören Cumhurbaşkanımızla, İran’ın düşmanlarını birbirine karıştıracak kadar pusulalarını kaybetmişler. İran’ın karşı karşıya kaldığı yaptırımlar ve dayatmalar karşısında herkes susarken, sesini yükselten sadece Cumhurbaşkanımız olmuştur. Cumhurbaşkanımız kardeş İran’a yapılan haksızlıklara her zaman karşı çıkmıştır" dedi.

'KENDİ ÜLKELERİNİN DÜŞMANLARINI SEVİNDİRİYORLAR'

İranlı siyasetçilerin saygılı olması gerektiğini belirten Çelik, "Haddini aşan İranlı siyasetçiler Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken saygılı olmalıdır. İran’ın zor zamanlardaki dostu Cumhurbaşkanımıza saldıranlar, kendi ülkelerinin düşmanlarını sevindiriyorlar. Unutmasınlar, nükleer çalışmalar konusunda İran halkı haksızlığa uğrarken bu haksızlığa karşı İran’la anlaşmaya imza atan sadece Cumhurbaşkanımız ve Brezilya devlet başkanıydı. Haksızlık karşısında susmayan Cumhurbaşkanımıza saldıranlar İran düşmanlarını sevindiriyorlar. Gün, Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgal altındaki topraklarını kurtarmalarına sevindiğimiz, sevinenlerle de yan yana durduğumuz, gündür. Bundan rahatsız olanlar kendi zihniyet çarpıklıklarını sergilemiş oluyorlar" ifadesini kullandı.

'CUMHURBAŞKANIMIZ KARDEŞ İRAN’IN ZOR ZAMANLARDAKİ DOSTU'

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kardeş İran’ın zor zamanlardaki dostu olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken haddini aşan İranlı siyasetçiler saygılı olmalıdır. Cumhurbaşkanımıza saldıranlar kendi ülkelerinin en büyük dostuna saldıran ve düşmanlarını sevindiren durumuna düşüyorlar. Cumhurbaşkanımız haklının yanında yer almaya ve haksızlık karşısında susmamaya devam ediyor. Ermenistan işgaline karşı Azerbaycan’la beraberiz. Haksızlıklara karşı kardeş İran’ın hakkını korumaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR 48
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    İran denen sapik zihniyetli Müslümanlıkla alakası olmayan tarihte hep türk düşmanlığı yapmış bir millettir
    Cevapla
  • MSELİM 3 yıl önce Şikayet Et
    ashabı kirama hakaret eden Hz. Aişe annemize iftira atana Müslüman denirmi?
    Cevapla
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlının 4 defa fars la antlaşmasında iran herzaman arkadan vurmuş antlaşmayı ihlâl etmiştir.sadece 2 defa bağdata yanı osmanlının toprağına izinsiz girmiştir.....iran devriminde dahi ıranin ilk ayatullah i olan kişi abdnin karşı çıkmasına karşı TÜRKİYEDE bulunmuştu galiba 60 li yıllardı... karabağ a gelince iran ermenilere, başta kamyonet vs olmakla birlikte çeşitli silah yardımı yapmıştır...KISACASI IRAN gizli yada açık, TARIHTE 10 SAVAŞTAN 8 İNDE MÜSLÜMAN LARLA SAVAŞMIŞ yada gayri müslimlere yardım etmistir... Oyuzden irana güven olmaz.kesin!
    Cevapla
  • Afrasiyap 3 yıl önce Şikayet Et
    Fars milliyetcileri... Iran devlet yonetiminin Bizlere(Turklere) ve Muslumanlara DOST olması söz konusu bile degildir. FARS dusunce yapisi Bolgede Kadim Dusman olarak Türkleri(bizleri) görür.. Bizim icimizde de irana sempati duyanlar malesef var. Bakin Suriye,Yemen,Irak, teror orgutu Bunlar Nedense Hep Musluman Cografya Ve Turk Cografyasiyla iranin hainlikleri. Yillardir israile Abd'ye atip tutan iran bunlara ne yapmistir?? Ne tepki vermistir.? Iranda Bulunan Turkleri Selamliyorum.. Onlar bizim oz kardeslerimizdir.. Farslarin dusmanliklari elbet kendilerine donecektir...
    Cevapla
  • Ezo 3 yıl önce Şikayet Et
    İran'dan hiçbir zaman kardeş olmadı olmaz da. Bu da ders olsun
    Cevapla
  • bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş bizim orda turk kardeşlirimiz var 17milyon!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Senegal Hava Kuvvetleri Komutanı Niang Baykar'ı ziyaret etti
Haliç'te Türklere karşı Bizans zinciri: Efsaneler ve gerçekler