Türban başvurusu kabul edildi

Anayasa Mahkemesi, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına yönelik Anayasa değişikliğinin iptali için CHP ve DSP'nin açtığı davanın ilk incelemesini yaptı.

Türban başvurusu kabul edildi
Türban başvurusu kabul edildi
GİRİŞ 06.03.2008 09:50 GÜNCELLEME 07.09.2020 11:49
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP'nin, üniversitelerde başörtüsüne serbestlik getiren 5735 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un birinci ve ikinci maddelerinin iptali veya yok hükmünde olduklarına karar verilmesi ve dava sonuçlanıncaya kadar yürürlüklerinin durdurulması" istemiyle açtığı davada herhangi bir eksiklik tespit etmedi ve davayı kabul etti.

 

Anayasa Mahkemesi heyeti, bugün yaptığı toplantıda, CHP ve DSP'nin açtığı davada ilk incelemeyi yaptı. Yüksek Mahkeme, başvurunun süresinde ve usule uygun olarak yapıldığına karar verdi.

 

 

Davayı kabul eden yüksek mahkeme, raportörün raporunu hazırlamasının ardından daha sonra belirlenecek bir günde anayasa değişikliğinin"iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması" istemini karara bağlayacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABER

 

Ergin: Kararı yanlış yorumluyorlar
Anayasa Mahkemesi’nin, CHP'nin türban konusundaki başvurusunu kabul etmesinin, 'başvuru kabul edildi' şeklinde yorumlanmasına AK Partili Sadullah Ergin'den tepki geldi.

 

 

 

 

 

YORUMLAR 77
  • fatih dogangunes 16 yıl önce Şikayet Et
    gelde kafan karismasin simdi emi. iyi dedik aferim dedik guzel dedik hukumetimize de, ote yandan ilkogretimde zorunlu din dersi konusunda nedenduyarsiz kaliniyor? hangisi onemli sizce?, tamam basortusu serbest birakilsin cok guzel bisiy sonuna kadar desteklerizde obur tarafta yeni yetisek nesil ne olacak bu ne bicim is yahu ? gelde isin icinden cik,
    Cevapla
  • ali aslan 16 yıl önce Şikayet Et
    BU VATAN MÜSLÜMANLARIN. Bu topraklari müslümanlar osmanli torunlari kurtardi yahudiler,masonlar,ermeniler vs.vs deyil bu vatanin sahipleride müslümanlardir Demokrasi demek cogunlugun istegi demektir Cogunlukta okullarda basörtüsü serbest olsun istiyorsa ozaman daha kendinizi neden gereksiz yere yoruyorsunuz.Adalet yerini bulacak elbet
    Cevapla
  • HüseyinGÖZÜTOK 16 yıl önce Şikayet Et
    Bekleyip görelim.. Bekleyip göreceğiz eğer yüksek mahkeme menfi karar verirse o zaman yüksek mahkeme cuhurbaşkanlığı meselesindeki gibi yine hukuk dersinden milletin gözünde snıfta kalır sonuç ideolojik karar olarak milletin hafzsında yer eder.Bilinmelidirki o mahkemenin varlığıda o değişikliği yapan yüce meclis iradesine aittirir.Aslında görüşmeye bile alınması aykırılık konusudur,çünkü anayasada öyle bir yasaklayıcı madde yok dava reddedilmeliydi.Bekleyip görelim.
    Cevapla
  • erol erols 16 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa Mahkemesinin Samimiyet Sınavı.... Gerçekten hukuk mu kazanacak, yoksa chp-dsp vb. fasit düşüncelerin beslendiği radikal azınlıkmı?
    Cevapla
  • Jul Sezar 16 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi ile İslam birlikte olamıyor. Yürümüyor ama başka çaremizde yok.Yürütmeye çalışmalıyız.Ama inatla olmaz.Herkes bir adım gelmeli.Mesela illa türban takacağım diye diretmektense,bone tarzı bol bir bere takıp,boyun ve göğüsü bir şalla örtseler sorun hallolacak.Herkesin istediği olacak.Yalan mı.Destekleyen var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!