Ergin: Kararı yanlış yorumluyorlar

Anayasa Mahkemesi’nin, CHP'nin türban konusundaki başvurusunu kabul etmesinin, 'başvuru kabul edildi' şeklinde yorumlanmasına AK Partili Sadullah Ergin'den tepki geldi.

Ergin: Kararı yanlış yorumluyorlar
Ergin: Kararı yanlış yorumluyorlar
GİRİŞ 06.03.2008 11:40 GÜNCELLEME 01.07.2019 14:38
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi’nin, CHP'nin türban konusundaki başvurusunu kabul etmesi tartışma başlattı. Mahkeme’nin davayı görüşmeyi kabul etmesinin, ‘mahkeme davayı kabul etti’ şeklinde yorumlanmasına AK Parti’den tepki geldi.

“Mahkeme, dava dilekçesinin uygunluğunu kabul etmiştir. Ortada verilen bir karar yoktur.”diyen AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin Haber 7’ya yaptığı açıklamada, CHP'nin üniversitelere türbanı serbest bırakan düzenlemenin iptali için yaptığı başvuru dilekçesini davanın görüşülmesi için Anayasa Mahkemesi’nce kabul edildiğini söyledi. Bu gelişmenin, başvurunun usulüne göre yapıldığının göstergesi olduğunu belirten Ergin, bunun mahkemenin vereceği kararla hiçbir ilişkisinin olmadığının da altını çizdi.

CHP’nin Anayasa’nın 10 ve 42. maddelerinde yapılan değişikliklerin, Anayasa’nın 'Değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek 2. ve 4. maddesine aykırı' olduğunu belirterek, mahkemenin 'esastan' inceleme yapmasını için yaptığı başvuru dilekçesini kabul eden Yüce Mahkeme şimdi CHP'nin başvurusunu raportöre teslim edecek. Raportör de dosyayı hazırlayarak Yüksek Mahkeme heyetine sunacak. Daha sonra karar verilecek.

Konunun bunun aksine, ‘Mahkeme CHP’nin başvurusunu uygun gördü’ şeklinde değerlendirildiğine dikkat çeken Ergin, “Şekil şartları dilekçede vardır ve ‘incelemeye değerdir’ diyor. Mahkemenin verdiği karar budur. Ön inceleme yaptılar ve ‘Bu dilekçe süresi içerisinde verilmiş bir dilekçedir. Yeteri kadar imza vardır üzerinde.’ Şeklinde karar aldılar. Verilen karar budur.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABER

 

Türban başvurusu kabul edildi
Anayasa Mahkemesi, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına yönelik Anayasa değişikliğinin iptali için CHP ve DSP'nin açtığı davanın ilk incelemesini yaptı.

 

 

 

 

 

YORUMLAR 6
  • hacer yardım 16 yıl önce Şikayet Et
    . kabul edilmezse referanduma gidecek.daha önceki referandumda halkın %70\'i başörtüsü için anayasa değişikliğine evet demişti.eğerki kabul edilmezse demmekki anayasa mahkemesi üyeleri ülkenin maddi bakımdan zarara girmesi için birlik içindeler.
    Cevapla
  • Hamza Yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    SAHTE İMZALAR NASIL KONTROL EDİLİYOR. İmzaları tamamlamak için sahte imzalar atılmış olabilir, imzaların sahte olup olmadığı da incelenmelidir.
    Cevapla
  • recep zor 16 yıl önce Şikayet Et
    Kandırmayalım Kendimizi. Arkadaşlar üyelerin çoğu Sezer ve Demirelin adamı.Sizce kabul ederler mi sanıyorsunuz.İnşallah Özal\'dan kalma 1 üye ve Haşim Kılınç bastırırda kabul edilmez başvuru.Dua edelim......
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 16 yıl önce Şikayet Et
    GÖRECEĞİZ NASLI BİR KARAR VERECEK. Mahkeme de aynı zamanda sınavdan geçmiş oluyor.Şimdi bu mahkemenin kararını CHP olduğu kadar ülkenin yüzde seksenide pür dikkat bekliyor.Hukuk devletimi,yoksa seçkinci devletmi olacağız bakacağız
    Cevapla
  • hasan basri bozat 16 yıl önce Şikayet Et
    % 63 e rağmen. meclisteki % 63 olumlu oy ile alınan kararların,% 37 olumsuz a rağmen anayasa mahkemesinin çok iyi sentez yapıp aklı selim karar vermesi temennimizdir,inşaallah 367 hadisesi gibi kargaların dahi güldüğü bi kararın altına imza atan yüce mahkeme aynı yanlışlığı tekerrür ettirmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar