ABD'nin yaptırım kararına sert tepki: Kınıyoruz!

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD'nin yaptırım kararıyla ilgili, "Müttefiklikle, mevcut askeri, politik gerçeklerle bağdaşmayan kararı kınıyoruz. Bu yaptırım kararı ülkelerimiz arasındaki ittifakın tüm değerlerini sarsmıştır" açıklamasını yaptı.

ABD'nin yaptırım kararına sert tepki: Kınıyoruz!
ABD'nin yaptırım kararına sert tepki: Kınıyoruz!
GİRİŞ 15.12.2020 14:52 GÜNCELLEME 15.12.2020 15:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD'nin yaptırım kararıyla ilgili, "Müttefiklikle, mevcut askeri, politik gerçeklerle bağdaşmayan kararı kınıyoruz. Bu yaptırım kararı ülkelerimiz arasındaki ittifakın tüm değerlerini sarsmıştır" açıklamasını yaptı. Akar ayrıca şu ifadeleri kullandı: 

 

 

"Bir NATO üyesi ülkeye yaptırımın, müttefiklik ruhuna zarar vermenin ötesinde müttefikler arasındaki güveni kökünden sarsacağı açıktır.

Ülkemizin ve asil milletimizin savunma ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence turkiye artik disini gostermelidir f 35 ucaklarinin parca dedariginden cikmasi lasim ayni zamanda pkk ya desdegini gozlerine sokup bazi uslerini kaldirtmaliyiz devam ettigi taktirde bize hicbir faydasi olmayan nato dan cekilmeliyiz bizbize yeteriz bizim arkadan firildak ceviren muttefiklere ihtiyacimiz yok artik masaya yumrugu vurmak zorundayiz
    Cevapla
  • Zafer kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu katilin ülkemizdeki üslerini hemen kapatarak misilleme yapmalıyız TC kendi göbeğini her zaman kesmiştir yeterki dik duralım
    Cevapla
  • Fermuar 3 yıl önce Şikayet Et
    Kötü komsu ev sahibi yapar
    Cevapla
  • Eleştiri.. 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin aldığı karara çok sert tepki diyorsunuz.. Açıklamanın devamına bakıyoruz; "Yapılan müttefiklik ruhuna yakışmaz, gelin masaya oturalım konuşalım" diyorsunuz.. Bu mudur çok sert tepki? Bu mudur çok sert kınama?
    Cevapla
  • AFK 3 yıl önce Şikayet Et
    Bize layık gördükleri askeri hurdaları ve ucuz askerlik içine sindiren karektersizler dost görebilir ben görmüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'