Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği'nden Yalçın Topçu'ya ziyaret

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği'ni kabul etti. Topçu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Ermenistan’ın diaspora ile bazı ülke yönetimlerinden aldığı destekle, otuz yıldır sürdürdüğü hukuksuz Karabağ işgalini, Ali başkomutanı İlham Aliyev liderliğinde tek yürek tek bilek olan Azerbaycan’ın kahraman halkı 44 günde sonlandırdı" ifadelerini kullandı.

Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği'nden Yalçın Topçu'ya ziyaret
Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği'nden Yalçın Topçu'ya ziyaret
GİRİŞ 30.12.2020 15:43 GÜNCELLEME 30.12.2020 16:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği'ni kabul etti. Topçu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Ermenistan’ın diaspora ile bazı ülke yönetimlerinden aldığı destekle, otuz yıldır sürdürdüğü hukuksuz Karabağ işgalini, Ali başkomutanı İlham Aliyev liderliğinde tek yürek tek bilek olan Azerbaycan’ın kahraman halkı 44 günde sonlandırdı" ifadelerini kullandı. 

 

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözü gereği Türk milletinin tüm dünyada ve bölgede barış, refah ve güvenliğin hakim olmasını istediğini vurgulayan Topçu, "Aynı zamanda dostlarının, kardeşlerinin, komşularının, mağdur ve mazlum bütün insanların hukuklarını da, uluslararası hukuktan meşruiyet alarak koruma azmindedir" diye konuştu. 

Dernek adına konuşan Kurucu Av. Arzuman Azaflı da konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

 

 

“Azaflı sosyal yardım ve kültür derneği; Adını Azerbaycan’ın Tovuz ilinin Azaflı köyünden almıştır. Türk kültürünü yayma, yaşatma ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım amacıyla kurulan derneğimiz, Türkiye ve Türk dünyası arasında bağların daha sıkılaşması, Azerbaycan'ın Karabağ meselesindeki haklılığının dünya kamuoyunca gereğince bilinmesi için çalışmalar yürütmektedir.

Bu amaçla Karabağ- Şuşa’da sadece Cıdır düzünde yetişen Har-ı Bülbül çiçeğinin plaketini yaptırdık. Plaketin ön yüzünde Har-ı Bülbül çiçeğinin resmi, arka yüzünde ise hikayesi vardır.

Türk dünyasına yönelik çalışmalarının yanında Azerbaycan’a  olan ilgisini yakînen bildiğimiz sayın Yalçın Topçu’ya dernek olarak teşekkürlerimizin ifadesi olarak plaketimizi ve Türk bayraklı Kuranı Kerimi kendilerine takdim ettik."

YORUMLAR 6
  • Gamze aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Yalcın topçu ve sn. Av Arzuman azaflı başarılarınınız daim olsun. Herzaman ve herdaim iki devlet tek millet. Sizlerin başarılarıyla bizler gururlanıyoruz
    Cevapla
  • Sevda Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Arzuman Azaflı harika bir avukat ve çok yardımsever biri Rabbim gönlüne göre versin inşallah
    Cevapla
  • Pınar 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın arzuman Azaflı başarılarınızdan dolayı sizi ve ekibinizi tebrik ederim
    Cevapla
  • Pınar 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın arzuman azaflı başarılarınızdan dolayı sizi tebrik ederim
    Cevapla
  • Mehtap öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Yalcın topçu'ya derneğimize olan desteğinden dolayı teşekkür ederiz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için kritik karar! Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıran hamle
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den müfredat açıklaması! İntegral neden yok? İşte cevabı...