Fırlatma sonrası dikkat çeken sözler: Devam edeceğiz!

Türkiye'nin beşinci nesil uydusu Türksat 5A, SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketiyle ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral üssünden fırlatıldı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan fırlatma sonrası önemli mesaj geldi.

GİRİŞ 08.01.2021 12:08 GÜNCELLEME 08.01.2021 12:12
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türkiye'yi gururlandıran fırlatma için TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

 

Şentop, "Milli gururumuz, Türkiye'nin 5. Nesil Haberleşme Uydusu #Türksat5A uzaya fırlatıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz her alanda olduğu gibi teknolojide de istikbali inşa etmeye devam edecek." dedi.

31 DERECE DOĞU YÖRÜNGESİNDE HİZMET VERECEK

İstasyonlar aracılığıyla tüm yörünge ve alt sistem kontrolleri gerçekleştirilecek uydu, daha sonra "31 derece doğu" yörüngesine yerleşerek faaliyetlerine başlayacak. 

Uydunun kontrolü, Gölbaşı Uydu Yer İstasyonu'na devredilecek ve buradan gönderilecek komutlarla uydu yaklaşık bir ay boyunca performans testlerine tabi tutulacak.

Uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye'nin aktif uydu sayısı, haberleşme uydusu Türksat 5A'nın da fırlatılmasıyla 4 olacak. 

 

YORUMLAR 21
  • akın 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu türksat 5A uydusu ile ak partiyi çekemeyenler daha iyi çekecek.
    Cevapla
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu uydu fırlatma,Türkiye'nin yeni bir uyduya sahip olma başarısının itibarını düşürmek hükümetin başarısnı gölgelemek için ,hemen eleştiriler yapılmış yorumlar da . Neymiş efendim : Bizmi fırlatmışız bu roketi, yerlimiymiş cartmıymış, curtmuymuş . Soruyorum bunları yazanlara ? : Dünyada 206 ülke var , bu ülkelerden kaç tanesin de roket fırlatma rampası var ? Zahmet edip araştırmayın, işinize de gelmez zaten . Sadece 9 ülke de roket fırlatma rampası vardır . Zamanı gelince bizde de olur Allah'ın izniyle .
    Cevapla
  • Öyle değil o 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma bir şey söykemışsin. İtibar düşürmekle alakası yok. Uydu sahibi olmak itibar nasıl düşürebilir ki.? Biz daha fazlasını istiyoruz. Kendi uydukarımızı yapıp kendimiz fırlatacak kabileyete sahip olmayı istiyoruz. Tersine siz ise "..parayı bas satın al kullan, bize bu kadarı yeter", " yapıp da naapcan, kendin fırlatıp da naapcan, adamlar yapmış, al kullan" diyerek uçak fabrikasını kapatanlarla, 60 yıl evvel yapılan yerli arabayı ürettirmeyenlerin durumuna düşüyorsun.
    Cevapla
  • uğur 3 yıl önce Şikayet Et
    Alon musk ın space X firması uydu fırlatıyor Türkiye cumhuriyeti vatandaşları olarak fukara tesellisi yapıyoruz herşeyiyle bizim olmalı kiseye muhtaç olmamalıyız asıl hedefimiz bu olmalıdır.
    Cevapla
  • Uydu Rk 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet uydu bizim ama diğer uydularımız gibi bunun da üreticisi ve fırlatıcısı yabancı şirketler. Biz uyduyu satın aldık sadece. Söylediğin gibi gurur duymamız için , tasarımı, üreticisi ve fırlatıcısı Türkiye olduğunda gururlanacağız.
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah bizim yaptığımız bu kaçıncı uydumuz. CHP kuduruyordur artık. Anıtkabire bayrak direği urganı üretemeyen CHP den ,uydu üreten Türkiyeye. Yakında inşallah kendi roketimizle Karadenizden fırlatırız.
    Cevapla
  • hocam 3 yıl önce Şikayet Et
    bu roket biz mi fırtattık
    Cevapla
  • takoz 3 yıl önce Şikayet Et
    heykel ve musluk isteriz. bunlar boş işler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!