BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: HDPKK kapatılmalıdır

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP Esenyurt ilçe binasında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın afiş ve posterlerinin asılmasına ilişkin, "Anayasamız ve yasalarımız gereği ya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek HDP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesine başvurmalı ya da TBMM'de grubu bulunan bir siyasi partimiz bunu yapmalı ve HDPKK kapatılmalıdır." ifadesini kullandı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: HDPKK kapatılmalıdır
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: HDPKK kapatılmalıdır
GİRİŞ 24.01.2021 20:43 GÜNCELLEME 24.01.2021 20:45
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Destici, yazılı açıklamasında, Esenyurt'taki HDP ilçe binasında terör örgütü PKK elebaşının afiş ve posterlerinin bulunduğunu hatırlattı.

HDP Esenyurt binasında ortaya çıkan görüntülerin kendileri için sürpriz olmadığını belirten Destici, "Şayet bakılsa pek çok HDP il, ilçe binalarında bu görüntülerle karşılaşılacaktır. Meclis'te PKK-PYD lehine, devletimiz, ülkemiz ve milletimiz aleyhine ortaya koydukları bölücü ve hasmane tavır da ortadadır." değerlendirmesini yaptı.

Destici, HDP'ye devletten her yıl 70 milyon para verilerek faaliyetine devam ettirilmesinin, demokrasi açısından büyük ayıp olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bu durum terörle canı pahasına mücadele eden güvenlik güçlerimizin emeğine, şehitlerimizin aziz hatırasına da saygısızlıktır. Artık durum tahammül boyutunu aşmıştır. Anayasamız ve yasalarımız gereği ya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek HDP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesine başvurmalı ya da TBMM'de grubu bulunan bir siyasi partimiz bunu yapmalı ve HDPKK kapatılmalıdır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • Hadi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemde birdaha açılmamak üzere kapatılması yöneticileri içeri tıkılmalı
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    nerede öyle yürekli insanlar
    Cevapla
  • millet 3 yıl önce Şikayet Et
    bence gec bile kalindi...
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Destici sen önce kendi partini kapat Sonra başkasına laf yetiştir.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar musamaha hiçbir yerde yok..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi