Mehmet Ağar: Terörle mücadeleye karşı tüm partiler ortak tavır sergilemeli

Mehmet Ağar, Türkiye'nin terörle mücadelesine ilişkin Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Nedret Ersanel'e açıklamalarda bulundu. Ağar, tüm siyasi partilerin terörle mücadelede ortak tavır sergilemesi gerektiğini kaydetti.

Mehmet Ağar: Terörle mücadeleye karşı tüm partiler ortak tavır sergilemeli
Mehmet Ağar: Terörle mücadeleye karşı tüm partiler ortak tavır sergilemeli
GİRİŞ 18.02.2021 00:00 GÜNCELLEME 18.02.2021 00:42
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Nedret Ersanel, bugünkü köşe yazısında eski Emniyet Müdürü, Adalet ve İçişleri eski Bakanı, DYP ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarına yer verdi. Ersanel'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

Gara’nın üç boyutu var; bir, askerî-istibarî teknik boyutu, iki, Türkiye içindeki ‘akortsuz seslerden’ kaynaklanan boyutu ve ABD boyutu. İlki ile ilgili uzmanlar zaten konuştu. Diğer ikisini ve aralarındaki ilişkiyi iyi anlamamız gerekiyor. Bu manada kişisel ve kariyer tecrübesi eşsiz, ateşten gömleği bu konuda en yakıcı günlerde giymiş bir siyasetçi olarak, eski Emniyet Genel Müdürü, Adalet ve İçişleri eski Bakanı, DYP ve DP eski Genel Başkanı Sayın Mehmet Ağar’la sohbetimizden bir kaç cümle aktarmak isterim…

“Türkiye’nin bir beka meselesi var. Bu beka meselesinin temel başlıklarından birincisi PKK/YPG/PYD’dir. Şimdi bunlara başka konular da eklendi; Doğu Akdeniz, S-400 konusu, Yunanistan-Ege sorunları ve bunun gibi.

Bunların hepsi için, Amerika Birleşik Devletleri’nin anlaması için müşterek bir tavrın ortaya konması gerekiyor. ABD artık kendi isteklerini, kendi istediği gibi râm edecek, boyun eğip, itaat edecek bir hükümet beklememelidir. Bunu şu gün Cumhur İttifakı ile yapacağını, yapması gerektiğini anlaması gerekiyor. Ve beklememesi için, bunu anlaması için TBMM içinde ve dışında tüm partilerin -tabii HDP’nin böyle bir tutum sergilemesini beklemek iyimserlik olur- artık ortak bir pozisyon geliştirmesi/getirmesi gerekiyor. Öyle artık terör örgütünün adını zikretmeme vs. gibi tutumların terk edilmesi lazım.

Bizim dönemimizde Amerikalı yetkililerden destek gördüğümüz zamanlar oldu. Bu desteği vermelerinin ana sebebi -ki o zaman DYP/SHP iktidarı vardı- karşılarında top yekûn bir siyasi duruşun bulunmasıydı. İktidarıyla, muhalefetiyle. Böyle olduğu için o dönem Amerika bu konunun üzerine gidemedi ve hatta istediğimiz bazı konularda destek verdi.

Şu an sıkıntının temel nedeni budur. Yani, TBMM içindeki ve dışındaki tüm partilerin bu konuda tek vücut olarak, tek dil kurarak hükümetin yanında olmaları gerekiyor. Unutulmaması gerekiyor ki, nihayetinde bu mesele tarihi görevdir. Muhalefet konusu değildir. Kim hükümet olursa olsun bu saydığımız başlıklarda sağlam durulacak.

Ortadan konuşmakla olmaz. Millet, kim varsa siyasette yekvücut olmasını bekliyor. Eğer bu olaylar neticesinde başka siyasi beklentiler var ise o olmaz, açık söyleyelim. Beklentileri olmaz. Halk ona müsaade etmez. Diğer hangi konularda muhalefet yapılacaksa yapılsın. Ama bu konular olmaz”…

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 22
  • Nazım KARAMEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu beka meselesinin siyaseti olmaz, Ağar konuyu açıkça ortaya koymuş.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hainlerle birlikte yürüyenlerle mi birlikte duruş sergilenecek? Böyle boş boş konuşmayın. Halk her şeyi görüyor merak etme. Kim küreselci kim milli. Her şey ayan beyan ortada.
    Cevapla
  • ....? 3 yıl önce Şikayet Et
    sizin zamanınızda her gün karakollar basiliyordu
    Cevapla
  • Gereksiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Eksik olsun vereceğin akıl. Ne gerek vardı bu kişiye? Biz unutmaya çalışıyoruz.
    Cevapla
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Baştaki sürekli aşağılıyor,onurlu biri kabul edemez bunları..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor