Bakan Soylu'dan son dakika Gara açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'nın Gara'daki katliamına ilişkin açıklama yaptı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Gara açıklamalarına tepki gösteren Soylu, "Meseleyi sayın Cumhurbaşkanımızın üzerine yıkmaya çalışmak terör örgütü PKK'yı aklamaktır" dedi. Soylu'nun ayrıca, "Terörü savunmak suçtur ama kabahatli biziz. Olayın tüm yönlerini iki genel başkana anlattık" ifadeleri dikkat çekti.

GİRİŞ 19.02.2021 10:43 GÜNCELLEME 19.02.2021 11:43
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'nın Gara'daki katliamına ilişkin açıklama yaptı. Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Gençliğinden vazgeçiyor terör örgütünden vazgeçmiyor. AB ülkelerinde evlilik dışı gerçekleşen canlı doğumların oranı 2016'da yüzde 43'e ulaşmış. OECD'nin verilerine göre bu oran yüzde 2 ile 3 arasında. OECD ülkeleri içinde en düşük oranın olduğu 3 ülkeden biri.



Bir takım protestoları yaparken sözde gündemi bir anda buna bağlamaları boşa değildir. Biz buna karşı çıkınca hep bir ağızdan bizi taşlamaları herhalde boş yere değildir. Hepsinin bir amacı var. Bugün birileri eskiden yaşananları hatırlamıyor olabilir.

1984'den bugüne 6021 sivil vatandaşı katletti PKK. Birileri rahatsız olsun, bunu her yerde söyleyeceğim.

1987'de yine 3 koldan saldırdıkları 30 sivil vatandaşımızı katlettikleri Pınarcık Köyü katliamı var. Bu nasıl vahşet diye kendi kendimizre dövünüp dururduk. Bunu bir insan yapmış olamaz. bunu yapanlar hayvanlardan aşağı mahluklardır.

Böyle bir şey sözkonusu olamaz. Aşağılık mahluklardır. Hep bu acılarla, dertlerle, fotoğraflarla büyüdük. Peçenek köyü katliamı sonrasında köye bağsağlığına gelenleri taşuıyan minibüsü havaya uçurdular, 3 sivil vatandaşımız şehit oldu.

1990'da Elazığ'ın Kovancılar beldesinde 9 mühendisimizi kurşuna dizerek katlettiler. Şehitlerimizden birinin evladı hala Bakanlığımızda görevlidir. 1993'te Erzincan'da Başbağlar köyünün etrafını 100 kişilik terörist grubu sardı, 20'si köye girdi, toplam 32 kişiyi katlettiler. Aynı yıl Van'da yine kurşuna dizmek suretiyle 14'ü çocuk, 8'si kadın 26 vatandaşımızı katlettiler. Bu liste çok uzun. Lütfen okuyun... Bitlis'te 93'te Yasemin öğretmenin nasıl katledildiğini... Alelade bir terör örgütüyle karşı karşıya değiliz. Bunu çiçek böcek görenlere tavsiyem şu katliam listesinin bir parçasını alıp okusunlar. Sonra da dişlerimizi sıktık diye bizi devlet adabı konusunda eleştirenler düşüncelerini tekrar ortaya koysun. Kulp'ta sadece para kazanmak için ormana giden işçiler acımazsızca katledildi. Bu cenazeleri biz kaldırdık.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNE TEPKİ

Terörü savunmak suçtur ama kabahatli biziz. Olayın tüm yönlerini iki genel başkana anlattık. 

Görüşmeden çıkar çıkmaz meseleyi siyasi tartışmaya çevirmesi. Ve şehitlerin sorumlusunun Cumhurbaşkanımız olduğunu söylemesi PKK'yı aklamaktan, üzerlerinden yük almaktan başka bir şey değildir. Toplumun zihnindeki bir takım sualleri sormak siyasi partilerin görevidir. Ancak burada bunu dile getirirken demokratik eğilimlerin ortaya çıkardığı sonuçları görmezden gelmek başka bir anlayıştır. 

Meseleyi sayın Cumhurbaşkanımızın üzerine yıkmaya çalışmak terör örgütü PKK'yı aklamaktır.

Bu kalleşliğe hep birlikte, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, fatura ödettirebilme fırsatı kaçırıldı. Böyle yapılmamalıydı.

O grup toplantısını dinlediğim an hayatımın en büyük hayal kırıklıklarından birini yaşadım. Siyaset tartışır, fikrini söyler ama bunun kırmızı çizgisi terör örgütleridir. 

YORUMLAR 47
  • Baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Reise çamur atarak terörle yaptıkları açık ve örtülü işbirliğini gizleyemezler. Millet kimin ne olduğunu iyi biliyor.
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Kulakları sağır gözleri kör kafaları leş bunlara neyi anlatıyoruz ki. Bunlara oy verenlerde bunlar kadar işte. Yazıklar olsun hala şak şakcılığını yapan mahluklar var aramızda Allah'ın laneti üzerlerine olsun.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra ha kılçdarogluna bilgi verilmiş ha Kandil teröristlerine hiç bir farkı yok bize ders olsun chphdpkk bir birini tamamlayan hatta buna dehaçkahpe ve kaftancı takımınıda katabilirsiniz ve bundan sonra polis ve asker olanlar ve sizin aileniz ve akrabalarınız ŞEHİT ve gaziler ve yakınları sizlere katil polis katil asker ve katil devlet diyenlere oy verirseniz sizede yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Derbeder 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar hayvan lara anlatsaydiniz anlarlardi sayin bakanim
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Adansın adam. Milletin adamı. Allah yar ve yardımcın olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!